Friday, 25 May 2018

Buffet Ramadhan 2018 Kampong Boy oleh Ancasa Hotels & Resort Santuni Anak Yatim & Asnaf

Assalammualaikum dan hai semua,
Sekejap sahaja masa berlalu, hari ini sudah masuk hari kesembilan kita berpuasa. Jadi sempena bulan Ramadhan yang mulia ini, umat Islam digalakkan untuk membanyakkan amalan bersedekah dan melakukan amal kebajikan. Selain berkongsi kenikmatan bersama golongan yang kurang nasib baik, ganjaran yang diterima adalah berlipat kali ganda berbanding bulan yang lain. 
Justeru itu, Ancasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur juga tidak melepaskan peluang untuk menghulurkan sumbangan dan berbuat kebajikan pda bulan Ramadhan yang penuh keberkatan ini. Ancasa Hotel telah mengajurkan Program Berbuka Puasa dan pemberian sumbangan kepada Anak-anak Yatim dan asnaf dari Pusat Jagaan Kasih Murni dan sekaligus melancarkan buffet Ramadhan bertemakan 'Kampong Boy'. Dan selebriti Jaafar Onn dijemput untuk memeriahkan majlis ini.

Program ini merupakan agenda tahunan Ancasa Hotel dalam membantu golongan yang berkurang nasib baik sekaligus menceriakan anak-anak yatim dalam menyambut Ramadhan dan Hari Raya Aidilfitri tidak lama lagi. Pada tahun ini, Ancasa amat bertuah kerana ADABI telah sudi berkolaborasi dalam menyediakan 5 kawah bubur lambuk serta meyumbangkan barang-barang keperluan asas anak-anak yatim untuk kegunaan mereka sepanjang bulan puasa.
Program ini telah bermula seawal jam 10 pagi dengan acara bergotong-royong memasak bubur lambuk. Kakitangan Ancasa Hotel bersama-sama dengan wakil dari ADABI berganding bahu menyediakan 5 periuk bubur lambuk untuk diagihkan kepada orang awam berhadapan Ancasa Hotel & Spa termasuklah pejalan kaki serta pemandu yang melalui Jalan Tun Tan Cheng Lock. Pengarah Urusan Kumpulan UDA Holdings Berhad (UDA) YBhg Datuk Ahmad Abu Bakar diiringi oleh Pengurusan Kanan Ancasa Hotel telah mengagihkan bubur lambuk kepada orang awam.
Ancasa telah menceriakan 35 orang anak-anak yatim dengan membawa mereka membeli dan baju raya bernilai RM150 setiap seorang di Jakel Mall, Kuala Lumpur serta sumbangan duit raya bernilai RM50 setiap seorang sebagai tanda keprihatinan pihak Ancasa Hotel dalam menunaikan tanggungjawabnya kepada masyarat setempat.
Menurut Pengurus Kanan Bahagian Hospitaliti iaitu Encik Shah Azam Khan,

"Ancasa Hotels & Resorts mengambil pendekatan dengan mengadakan program ini adalah untuk menghargai pelanggan-pelanggan Ancasa serta mengeratkan lagi hubungan di antara pihak pengurusan dengan warga kerja Ancasa Hotels & Resorts. Ianya merupakan wadah terbaik untuk menzahirkan program kemasyarakat Ancasa kepada golongan yang kurang berkemampuan. Ancasa Hotel amat berharap dengan sumbangan ikhlas ini akan membawa keceriaan kepada anak-anak yatim dan golongan yang kurang bernasib baik menjelang sambutan Hari Raya Aidilfiti yang akan menjelang tiba. Terima kasih saya ucapkan kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan program ini terutama kepada pihak ADABI  kerana sudi berkolaborasi dengan pihak kami pada kali ini dan saya yakin malah percaya dengan terlaksananya program ini sedikit sebanyak akan meningkatkan ibadah kita pada bulan Ramadhan."

Oh ya mengenai buffet Ramadhan tahun ini, konsep Kampong Boy telah dipilih oleh Ancasa Hotels & Resort. Macam-macam ada. Dari buah, makanan masakan kampung, cendol, murtabak, kambing bakar dan banyak lagi. Serius memang best dan sedap. Lagi-lagi dessert dia. Terbaik! Believe me, they are one of the best for dessert place that I review so far sebab Neeza pernah makan di sini tahun lepas. Itu sebab Neeza memang tak lepaskan peluang untuk menyertai program Ancasa Hotels & Resort tahun ini. Dan sambutan buffet Ramadhan Ancasa Hotels & Resort sangat meriah dan mendapat sambutan hangat.
Kepada yang ingin merasakan masakan bercitarasa kampung persis masakan ibu, anda boleh dapatkan baucar Ramadhan Buffet bertemakan Kampong Boy yang berharga RM68 untuk dewasa dan RM40 untuk kanak-kanak. Tempahan boleh dibuat melalui talian 03-20266060 untuk dapatkan kadar yang terbaik.
Untuk maklumat lebih lanjut, boleh layari;
Website: http://www.ancasahotels.com/
Facebook: Ancasa Hotels & Resort

Salam sayang,
Neeza


Sunday, 20 May 2018

Buffet Ramadhan 2018 di SACC & Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak-anak Yatim

Assalammualaikum dan hai semua,

Ada tak yang rindu Neeza? Dah lama rasanya tak update blog sejak masuk semester baru ini. Yelah dah final student kan. Tapi memandangkan dah hampir ke akhir semester ini, kerja pun dah banyak submit jadi adalah masa sikit nak luangkan pada blog. Rindu weh. Hehe. Jadi, guys, macam mana dengan bulan puasa ini? Okay? Untuk Neeza, diet bulan puasa masih clean. Alhamdulillah.

Oh ya, memandangkan sekarang ini bulan Ramadhan, seluruh umat Islam pasti ingin melalui bulan yang penuh keberkatan dan kemuliaan ini kerana terdapat banyak hikmah berpuasa di bulan Ramadhan, antaranya menjadi pembersih jiwa, melatih kita untuk bersyukur, bersedekah, hidup bersederhana dan mengelakkan pembaziran.
Sehubungan itu, Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) yang sinonim dengan amalan kemasyarakatan turut mengambil peluang melalui satu program CSR (Tanggungjawab Social Kemasyarakatan) meraikan anak-anak yatim dari Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari Rumah dalam satu majlis berbuka puasa di SACC pada hari Jumaat yang lalu (hari Kedua kita berpuasa).
Persembahan nasyid dari adik-adik Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari Rumah
Selain meraikan mereka dengan majlis berbuka puasa, SACC dengan rasa rendah hati memberikan sumbangan duit raya dan hadiah kepada semua anak yatim. Sumbangan ini ditaja oleh ADABI Consumers Industries Sdn. Bhd. Selaras dengan objektif program ini, sedikit sebanyak kita sama-sama dapat menggembirakan dan membantu anak-anak ini dengan persiapan sambutan Hari Raya Aidilfitri.
Menurut Ketua Pegawai Operasi SACC, Encik Nasrudin Abu Bakar, ketika ditemui di majlis sederhana tetapi penuh meriah ini,
"Alhamdullah dengan kelainan daripada Allah SWT tahun ini adalah tahun kelapan kami mengadakan majlis berbuka puasa untuk meraikan anak-anak yatim. Saya amat gembira hari ini kerana dapat mengumpulkan warga kerja dan ahli keluarga SAC dalam majlis berbuka puasa seperti ini walaupun kakitangan kami sibuk menguruskan program bufet ramadhan tahun ini."
Penyerahan sumbangan SACC ke Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari Rumah
SACC juga turut meneruskan kemeriahan Bufet Ramadhan 2018 di SACC dengan bertemakan Warisan Tradisi yang telah dibuka kepada umum sejak 18 Mei sehingga 13 Jun 2018. Bufet Ramadhan kali ini menyediakan lebih daripada 100 hidangan resepi turun-menerun khas kepada pengunjung SACC.

Menariknya bufet Ramadhan yang dianjurkan setiap tahun oleh SACC ini ialah konsep "Berbuka Sambil Beramal" di mana SACC mengambil satu lagi inisiatif mulia untuk bekerjasam dengan pihak Kelab Dapur Jalanan Kuala Lumpur dalam membantu sedikit sebanyak dan mengumpul dana untuk Tabung Kebajikan Geladangan.
Setiap pembelian bufet Ramadhan yang dijual dengan harga RM88, RM 1 akan disalurkan bersama-sama dengan sumbangan yang lain kepada Tabung Kebajikan Geladangan. Macam-macam menu ada tau dari pelbagai kuih-muih dan pencuci mulut, ada juga ulam-ulaman kampung, buah-buahan, kerabu, kambing dan ikan bakar, sup utara, pad thai, pecal, moshi-moshi, kacang pool, aneka mee, aiskrim dan banyak lagi. Sampai rambang mata Neeza dibuatnya. 100 hidangan okay! Serius makanan dekat SACC tak pernah mengecewakan lagi-lagi dessert dan kambing bakar.
Yang best dekat SACC pelbagai kemudahan seperti surau, tandas dan parking yang banyak disediakan, jadi tak payah risau kalau tak ada parking dan tak ada tempat solat maghrib. Malahan, kalau datang SACC ini sangat berdekatan dengan Kompleks PKNS dan SACC Mall di mana anda boleh shopping baju raya yang kebanyakan sangat cantik. Tak rugi kalau datang SACC ini.
Bersama-sama rakan blogger Kak Noraini Zubir, Ainaa, Syiqin dan Diyana. Abaikan muka I yang kepenatan tu.

Orang ramai yang bercadang untuk berbuka puasa di SACC boleh hubungi 03-5511885, 013-250 2858 atau layari www.sacc.com.my/ramadhan-buffet untuk tempahan dan sebarang pertanyaan. Untuk maklumat lebih lanjut, boleh layari;

Salam sayang,
Neeza


Sunday, 25 March 2018

Jaga Kelembapan Kulit Dengan Enchanteur Perfumed Body Lotion

Assalammualaikum dan hai semua, 
Kebanyakan dari kita sangat pentingkan penjagaan wajah. Tapi bagaimana pula dengan penjagaan tangan dan badan? Kita sibuk letak pelembap muka supaya kulit wajah sentiasa lembap lagi-lagi untuk mereka yang sering mengenakan mekap. Pelembap muka atau moisturiser sangat penting ketika prep muka supaya mekap lebih tahan lama. Tangan dan badan macam mana pula? Tak penting juga ke? Ramai di antara kita acuh tak acuh termasuklah diri Neeza sendiri.

Kenapa Neeza jarang pakai losyen? Sebab melekit-lekit. Itu yang tak tahan. Nak tunggu kering rasanya tak ada masa sebab jadual kelas yang padat.

Tapi apabila melihat drama-drama korea jika ada masa terluang, berbeza dengan rakyat Malaysia seperti Neeza ini, orang Korea sangat menitikberatkan penggunaan losyen di tangan dan badan selain daripada penjagaan kulit di muka. Mungkin kerana mereka berada di negara yang suhunya sejuk memerlukan mereka menjaga kulit dengan lebih teliti. Neeza pernah baca artikel tak kiralah panas atau sejuk, kita wajib letak losyen tau.

Sekiranya kelembapan tangan dan badan hilang, kulit kita terasa lebih kasar dan kering. Kulit macam pecah-pecah gitu. Lagi rasa tak selesa kan? 

Neeza juga pernah baca artikel bahawasanya waktu yang terbaik mengenakan losyen adalah selepas kita mandi. Ketika itu kulit kita masih dalam keadaan lembap dan mampu menyerap secara maksima. Dan juga sebelum tidur ketika waktu malam juga adalah antara waktu yang terbaik mengenakan losyen kerana keesokan harinya selepas bangun tidur kita akan merasakan kulit kita seperti kulit bayi.

Neeza akui ianya adalah benar kerana Neeza pernah mengalaminya. Dulu kulit wajah Neeza sangat kasar dan ia diperakui oleh kawan Neeza yang nak mekapkan Neeza. Bila Neeza letak moisturiser selama 2 minggu selepas mandi dan sebelum tidur tanpa miss sekali. Boleh rasa kesannya. Dan teori ini sama juga seperti losyen kerana losyen berfungsi untuk melembapkan.

Mutakhir ini, Neeza sering tengok live makeup artist di Facebook dan Neeza rasa terpengaruh juga dengan kata-katanya bahawa ia menentukan diri kita sebenarnya adalah penjagaan kulit keseluruhan badan yang terbaik. Bila kita jaga kulit kita keseluruhan itu membuktikan kita menyayangi diri kita.

Justeru itu, Neeza cuba cari losyen. Neeza mulakan dengan menggunakan losyen Enchanteur  Paris Belle Amour Triple Whitening Lotion. Neeza pernah review sebelum ni DI SINI . Itulah pertama kali Neeza cuba dan Neeza sangat tertarik. Sangat wangi dan dapat memutihkan kulit. Neeza sememangnya pengguna produk Enchanteur sejak dari kecil lagi (sebab mak pakai) tapi terhad pada minyak wangi, bedak dan deodarant. Lagipun koleksi Enchanteur ini sangat mampu milik untuk semua golongan.

Bila dah selesa gunakan losyen Enchanteur Paris, Neeza terus dapatkan semua rangkaian losyen badan Enchanteur. Kalau satu bau je bosan. Tak motivate langsung nak rajinkan diri gunakan losyen. Jadi lagi malas. 😒 Betulkan?
Jadi Neeza dapatkan Enchanteur Perfumed Body Lotion yang menampilkan 4 variasi wangian dan fungsi mengikut kesesuaian dan citarasa masing-masing iaitu Charming, Romantic, dan Alluring manakala haruman terbaru Stunning untuk memastikan kulit anda sentiasa lembut dan halus dengan kelembapan sehingga 24 jam serta wangian yang tahan sepanjang hari.
Charming 24 Hours Moist (direka untuk wanita yang sensual, elegan dan sofistikated)
• Wangian yang sepadan dengan personaliti sofistikated, kewanitaan yang bergaya melalui gabungan eksotik Rose dan Muguet (Lily) yang diserlahkan dengan Citrus dan Aldehydes. Ia kemudian disulami dengan bauan halus Musk dan Cedarwood yang pasti melengkapkan gaya dalaman anda dengan sempurna.
Romantic 24 Hours Moist (dicipta untuk membangkitkan keceriaan dan aura kewanitaan)
• Aroma keceriaan yang terhasil dari aroma Mandarin yang menyegarkan, bunga Violet dan Galbanum yang menjadi simbolik permulaan sebuah cinta yang indah. Sama seperti cinta sejati yang tumbuh mewangi, haruman ini berkembang mekar dengan Bulgarian Roses dan White Jasmine yang dicampur dengan wangian Mimosa dan Orange Flower. Tarikan aroma Sandalwood dan Vanilla yang berkekalan ini menghimpun kesemua aroma ini di dalam sebuah simpulan ikatan cinta yang penuh dengan magis dan keajaiban.
Alluring Radiant White (dicipta untuk gadis mempersona, penuh semangat & misteri)
• Haruman eksotik menggoda yang memberikan aura si gadis manis yang penuh misteri. Ia menggabungkan nota Bergamot dan Passion Fruit, meresap  jauh kedalam haruman Mawar dan Iris yang memukau, dihangatkan oleh aroma Vanila, Musk dan Vetiver- mencipta wangian tersendiri yang penuh dengan keberanian.
Stunning Satin Smooth (dicipta untuk gadis yang penuh dengan daya tarikan dan menakjubkan)
• Serlahkan diri anda dengan Enchanteur Stunning Satin Smooth Perfumed Body Lotion dan biarkan aroma yang indah dari Mawar Turki, Gardenias dan Blackcurrent Buds membuatnya hanya mempunyai mata untuk anda. Diformulakan dengan Satin yang tidak berminyak dan halus serta diperkaya dengan Aloe Vera dan Olive Butter untuk memberikan pelembapan dan khasiat optimum kulit anda.

Yang mana kesukaan Neeza yang kerap kali Neeza pakai?
Tentulah Enchanteur Romantic dan Alluring. Ciri-ciri wanita penggoda bagai lagu Sajad gitu. Hahaha taklah gurau je 😄. Kalau wangian Charming pula, Neeza dah biasa dengan bau haruman itu sebab kebanyakan siri koleksi Enchanteur untuk minyak wangi dan bedak, Charming adalah pilihan utama kerana harumannya yang acceptable sesuai dengan diri Neeza. Manakala stunning harumannya agak baru untuk Neeza cuba untuk sesuaikan.

Jadi tunggu apa lagi. Neeza nak ajak kaum wanita di luar sana untuk mula menggunakan losyen badan dengan menggunakan Enchanteur Perfumed Body Lotion. Pasti tak rugi tau.

Untuk maklumat lebih lanjut, boleh lawati
Facebook: https://www.facebook.com/EnchanteurMY
Website: http://enchanteur.com.my/

Salam sayang,
Neeza
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.