Sunday, 17 December 2017

Hari Terbuka Red Ribbon Wedding Works - Alami Sendiri Acara Perkahwinan Sebenar

Assalammualaikum dan hai semua,
Neeza baru sahaja pulang dari menghadiri Hari Terbuka Red Ribbon Wedding Works. Kan Neeza dah bagitahu di entri INI yang Neeza akan ke sana. Serius rugi siapa tak pergi tau.

Seperti yang Neeza dah update hari itu, Hari Terbuka ini merupakan anjuran daripada pihak Red Ribbon Wedding Works yang berkalaborasi dengan Dewan SM Syahidzuan ini. Untuk pengetahuan semua, ini kali kedua Neeza ke kawasan Ostia Bangi. Nak tahu tak, Dewan SM Syahidzuan ini terletak di atas bangunan Primavalet je. Nak lagi tepat, lokasinya berada di Bangunan A.
Ketika melangkah masuk ke dalam dewan ini, Neeza dah mula mengimpikan majlis perkahwinan sendiri. Ecewah. Kawasan Dewan SM Syahidzuan ini sangat bersesuaian dengan impian tema perkahwinan Neeza nanti.
Neeza mahukan perkahwinan yang ringkas dan bersifat lebih privasi di mana keluasan Dewan SM Syahidzuan ini boleh memuatkan 170 orang dalam satu masa. Kalau anda nak buat majlis yang tetamu datang dan pergi, jemputan tetamu yang boleh dimuatkan ruangan dewan ini kira-kira maksima 700 orang. Kalau dalam pakej yang disediakan ialah 500 orang.
Cantikkan dekorasi untuk kerusi dan meja di Dewan SM Syahidzuan ini?
Mesti ada yang tertanya kenapa Dewan SM Syahidzuan ini dipilih?

Selain dari lokasi yang strategik, Dewan SM Syahizuan ini menyediakan kemudahan surau lelaki dan perempuan, parking kereta yang luas dan dewan berhawa dingin,

Pihak Red Ribbon Wedding Works menyediakan pakej istimewa untuk para pengantin yang ingin mengadakan perkahwinan di Dewan SM Syahidzuan, Bangi ini di mana pakej lengkap termasuk dewan hanyalah RM25 sekepala untuk 500 jemputan.
Serius kata para pengantin tak perlu sakit kepala dan stress kalau ambil pakej ini sebabnya A to Z, semuanya diuruskan oleh pihak Red Ribbon Wedding Works. Di dalam pakej ini, terdapat menu untuk jemputan tetamu, andaman, fotografi, PA System dan pelengkap majlis. Pakej ini juga termasuk VIP Dome Setting, hidangan pengantin, pramusaji beruniform dan koordinator majlis.

Malahan, pihak Red Ribbon Wedding Works memberikan anda secara percuma hotel satu malam, bubur pulut hitam, teh tarik, dan kek pengantin. Percuma okay PERCUMA!

Bagi Neeza, bagi sesebuah majlis perkahwinan, menu untuk jemputan andalah antara perkara yang terpenting sekali. Kita tentulah mahu memberikan makanan yang terbaik dan sedap untuk orang yang hadir meraikan perkahwinan kita.
Semasa Hari Terbuka, Neeza sempat menjamah beberapa menu iaitu nasi beriyani, daging masak hitam, ayam madu dan acar buah. Memang lembut je daging dan ayam madu itu pun rasa lemak manis. Nasi pun okay.
Semasa Hari Terbuka ini, pihak Red Ribbon Wedding Works turut mempamerkan 3 rekaan yang menjadi pilihan para pengantin masa kini iaitu songket,bollywood dan fishtale. Cantik kan? Neeza berkenan betul rekaan bollywood itu.
Dan paling penting semasa meraikan hari bahagia adalah rekaan pelamin. Semasa Hari Terbuka ini, pihak Red Ribbon Wedding Works menampilkan tema Tropical Garden. Memikat hati kan? Simple and nice.

Beruntung betul buat bakal pasangan mempelai yang datang ke Hari Terbuka ini di mana dapat melihat dan merasai seperti acara perkahwinan sebenar.
Sekiranya anda berminat dengan pakej ini, anda boleh menghubungi pihak Red Ribbon Wedding Works seperti berikut;

Red Ribbon Wedding Works
E-03-13, Jalan Prima 3/5, Taman Puchong Prima, 47100 Puchong, Selangor
Nombor Telefon: 0107920920 (Nelly) 0107953569 (Hafiz)
Facebook:Red Ribbon Wedding Works
Instagram: @redribbonweddingworks

Salam sayang,
Neeza

Friday, 15 December 2017

Nak Diet Semula, Antaranya Nak Amalkan NUTRIbrown Rice

Assalammualaikum dan hai semua,
Kejap sahaja masa berlalu kan? Kita hampir dah nak sampai penghujung tahun 2017. Terus terang Neeza tak sabar nak mulakan tahun 2018 kerana cukup.. cukuplah Neeza berehat selama setahun ini dan kini Neeza kembali ke berat badan yang asal sebelum Neeza pulun untuk kurus pada tahun 2016.

Neeza akui Neeza agak rasa tertekan bila tengok galeri album Facebook. Ya, makanan buat kita gembira tapi kegembiraan itu hanya seketika. Neeza rindukan "healthy lifestyle". Bila dah kurus, Neeza dapati diri Neeza teramat gembira. Terasa seperti dilahirkan semula. Neeza rasa lebih yakin untuk teruskan kehidupan ini dengan memori yang indah. Buktinya, Neeza banyak ambil gambar selfie bila dah kurus. Dan sekarang, memang Neeza jarang upload gambar baru. Sebab Neeza tahu Neeza dah kembali bulat. :') Keyakinan merundum. Justeru itu, Neeza ambil keputusan tahun 2018 ini Neeza nak mulakan semula apa yang Neeza pernah lakukan pada tahun 2016. 

Langkah pertama itu penting dalam sesebuah perjalanan. Lantas, Neeza buang semua makanan yang tak berkhasiat dalam peti ais dan isi dengan makanan sihat. Nasib baiklah tak banyak yang Neeza perlu buang sebab Neeza dah jarang masak akhir-akhir ini atas kesibukan Neeza dalam menyiapkan tugasan di kala akhir semester ini. Kemudian, Neeza rangka semula plan diet yang bakal Neeza lakukan. Antaranya ialah Neeza nak amalkan semula minuman beras perang iaitu, NUTRIbrown Rice. Sebenarnya Neeza dah amalkan masa Neeza nak maintain berat badan tapi itulah salah sendiri, lupa daratan terus tinggalkan semua, sekarang padan muka kenalah mulakan balik diet.

My favourite flavour of #NUTRIbrownRICE is chocolate because chocolate is ❤️. #harddiefan #chocolatelover That's why I read with romance novel too although it has sad ending tho. πŸ˜‚ Waaaaa. - - - Dah lama sangat tak baca Tenggelamnya Kapal Van Der Wijck ni. Dekat rumah Johor sana ada first original copy dalam Bahasa Indonesia (siap signature writer). Mak I punya novel πŸ’hmm romantis juga mak I πŸ€”. Dan nak membacanya macam 🐌banyak perkataan yang tak faham bahasa Melayu Indonesia level tinggi juga tu tapi air mata tetap banjir huhu 😭 Therefore, now trying to read with Malaysian version. So, let's begin.. Bismillahirahmanirohim 😘 #dinner #tooheavytoeatcomplexcarbo #fortoday #replacewithhealthydrink #notslimmingdrink #fitjourney #fitlife #fitnessblogger #neezaweightlossjourney #lifestyleblogger #lossweight #pulunkuruslepasraya #heartbrokenshouldgorgeous #notendupfatty #behappy #lifeisfullofhappiness #lifeisbeautiful
A post shared by MM (@neeza02) on



Produk Nutribrown Rice ini berasaskan beras perang yang telah terbukti akan khasiatnya untuk tubuh badan di mana ia adalah minuman yang sesuai untuk turunkan berat badan dan mengawal kolestrol.
Beras perang ini ternyata menyihatkan kerana mempunyai pelbagai khasiat seperti antioxidant, rendah gula, rendah kolestrol, natural vitamin dan mineral. Coach-coach Neeza sangat sarankan untuk Neeza amalkan beras perang sebab beras perang ini bersamaan 100% whole grain yang sangat diperlukan oleh tubuh badan seorang manusia. Lebih cepat dan tahan lama kenyang dari beras biasa.

Minuman beras perang ini adalah oganik dan semulajadi di mana ia memperoleh Standard Keselamatan Makanan yang tertinggi iaitu ISO22000 dari United Kingdom Accreditation Services. Sebenarnya kan minuman Nutribrown Rice ini terkenal tau bukan sahaja dijual di Malaysia dan Singapura malahan ada di pasaran China, Singapura, Hong Kong, Korea dan Eropah. 

Penyediaan untuk minuman beras perang ini sangatlah mudah. tuang serbuk Nutribrown rice dan letakkan air panas 100ml - 200 ml ke dalam cawan. Kemudian gaulnya. Kalau datang mood malas astagfirullahalazim nak masak memang ambil sepaket Nutribrown rice ini.

Menariknya Nutribrown Rice ini didatangkan dengan pelbagai perisa iaitu;

1. Original No added Sugar
 2. Honey
 3. Original
 4. Chocolate
5. Oat with Soy Lecithin

Neeza suka sangat dengan produk Nutribrown rice ini sebab teksturnya lembut dan halus, ala-ala minum smoothie gitu. Kalau berdiet seeolaknya pilih no-added sugar, tapi tak salah sekali sekala kita pelbagaikan. Kesukaan Neeza tentulah Chocolat dan Oat with Soy Lechitin. 

Lagipun, Nutribrown rice ini juga mudah dapat di mana-mana pasaraya terpilih. Neeza adalah juga perasan dekat pasaraya Jaya Grocer dekat NU Sentral ada jual Nutribrown Rice. Dan Neeza bercadang nak memborong Nutribrown Rice ini dekat pasaraya Giant Seksyen 7 sebab sekarang tengah ada sales. RM10 je sekotak. Fuhh, tak sabar nak tunggu esok.
My favourite
Jadi pada anda yang nak melaksanakan misi kurus macam Neeza, jom grab minuman Nutribrown Rice ini. Diingatkan ini bukan produk kurus tapi ia adalah makanan tambahan yang mengenyangkan. Doakan ya semoga misi Neeza terlaksana. Kali ini Neeza tak nak dah lupa daratan. Penat asyik kurus gemuk kurus gemuk. Hahaha.

Untuk maklumat lebih lanjut,
Facebook: https://www.facebook.com/NutriBrownRiceMalaysia
Website: http://www.nutribrownrice.com

Salam sayang,
Neeza

Wednesday, 13 December 2017

Merealisasikan Impian Perkahwinan di Hari Terbuka Red Ribbon Wedding Works

Assalammualaikum dan hai semua,
Oh.. this is what I am looking for. Meriah dan simple. Dahlah warna kesukaan pink. Wah Neeza, suka betul tengok gambar perkahwinan orang. Ditambah dengar lagu Selamat Pengantin Baru dendangan arwah primadona Saloma ini. Rasa macam esok nak kahwin je. Hahaha.
Kemain lagi..

Maklumlah Neeza pun dah tak lama lagi je nak graduasi, mana tahu kot-kot jodoh sampai. :-p Mana tahu kan. Hahaha. Berangan! 

Kalau nak tahu Neeza jadi macam ini gara-gara penangan skroll timeline Facebook, orang bertunang, malam berinai, akad nikah. Bila buka Instagram, pun sama, penuh gambar majlis bersanding lah, majlis sambut menantulah. Maklumlah sekarang kan cuti sekolah kan?

Buat pasangan yang merancang bakal mendirikan rumah tangga, tak sempat nak buat tahun? Jangan bimbang, tak lama dah lagi kita akan masuk ke tahun baru. Jadi sementara itu, Neeza nak ajak anda jom datang ke Hari Terbuka Red Ribbon Wedding Works.
Red Ribbon Wedding Works bakal mengadakan Hari Terbuka di Dewan SM Syahidzuan Bangi dan telah menjemput pasangan bakal pengantin dari kawasan Bangi dan Selangor untuk datang ke Hari Terbuka, yang diadakan pada hari Ahad, 17 Disember 2017. Ia bertujuan memperkenalkan Pakej Perkahwinan dengan kerjasama Red Ribbon Wedding Works dan Dewan SM Syahidzuan, catering, fotografi yang pada masa ini merupakan salah satu pakej perkahwinan terbaik di area Bangi.

Hari Terbuka ini akan diadakan dari pukul 12 tengah hari hingga 7 petang ini akan menampilkan tema "tropicale garden", yang menjadi trend pengantin pada masa kini.  Selain itu, ada diadakan “Taste Food”, perundingan pakej perkahwinan, pratonton fotografi, dekorasi pelamin dan dewan serta kemudahannya.
Tetamu akan dapat melawat Dewan SM Syahidzuan dan melihat serta merasakan seperti acara perkahwinan sebenar yang dikelolakan oleh Red Ribbon Wedding Works. Venue tersebut akan di setup bertemakan perkahwinan, membolehkan para tetamu membayangkan bagaimana hari impian mereka bakal kelihatan nanti. 

Untuk pengetahuan semua, Red Ribbon Wedding Works memilih untuk bekerjasama Dewan SM Syahidzuan kerana dewan ini merupakan salah satu tempat yang paling selesa, nyaman dan berkelas untuk melangsungkan majlis indoor ala "Industrial Chic Wedding". Dewan ini juga telah menyaksikan beberapa majlis perkahwinan dengan jayanya pada tahun 2016 dan 2017. Dengan dalaman yang bersih, dilengkapi dengan air cond, berkarpet dan kerusi chiavari yang kini menjadi trend dikalangan tetamu. Dewan ini bakal menjadi venue yang menjanjikan untuk banyak lagi acara yang akan datang.

Menarik kan?

Oh ya, masa inilah bakal pasangan yang datang ke Hari Terbuka ini berpeluang untuk berkomunikasi bertanyakan terus secara habis-habisan kepada “team” perunding perkahwinan. Maklumlah majlis perkahwinan kita mestilah nak yang terbaik sebab inilah permulaan hidup kita bersama pasangan halal tentulah kita mahu kenangan yang indah kan.
antara hasil sentuhan Red Ribbon Wedding Works
Jadi datanglah dan alami servis yang sememangnya dipercayai, serahkan sahaja kepada Red Ribbon Wedding Works untuk mengelola hari istimewa anda dan memastikan segala-galanya berjalan dengan lancar semasa anda dan orang yang anda sayangi menikmati saat – saat indah di hari perkahwinan anda nanti.

Masuk adalah PERCUMA tau! Dan pihak Red Ribbon Wedding Works akan memberikan “goodie bag” kepada pasangan yang telah RSVP.

Cepat-cepat RSVP dan datang tau. Di bawah ini Neeza attach kan sekali lokasi Dewan SM Syahidzuan. In Shaa Allah, Neeza akan datang pada hari Ahad ini biarpun masih mencari pasangan nak datang bersama. :-p  Jodoh I masih sesat lagi tapi I suka tengok dekorasi perkahwinan. Hahaha.
Jom ramai-ramai kita ke Dewan SM Syahidzuan Bangi. Jumpa di sana!

Untuk maklumat lebih lanjut,

Facebook: RedRibbonWeddingWorks
Instagram: @redribbonweddingworks

Salam sayang,
Neeza
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.