Wednesday, 29 March 2017

Ketagihan dan Hobi Baru Neeza-Mekap

Assalammualaikum

Sejak berhenti blogging seketika selama dua minggu gara-gara demam, memang berjauhan dengan lappy inilah. Rasa blank rasa tak mood. Fasa gelap seorang penulis. Ya Neeza lalui. Harapnya lepas ini tak ada berhenti-hentilah sebab banyak entri blog masih pending. Huhu.

Serius masa demam itu memang tak boleh buat kerja sangat, kelas pun banyak Neeza terpaksa ponteng. Huhu. Dan Neeza baru je dapat tahu semalam dari kawan serumah bahawasanya dua orang rakan serumah serta roomate Neeza ketika ini disyaki demam denggi. Get well soon Min!

Bila dah sembuh ini, dah sihat walafiat tetiba Neeza rasa aktif dan cergas serta ketagih untuk mulakan hobi baru selain dari makan macam saka (bila sakit satu makanan pun tak selera oi). Hahaha. Entahlah, akhir-akhir ini Neeza semakin ketagih untuk mengenakan mekap.

Maklumlah sekarang dah tak dapat sangat pun jemputan untuk makanan review dan terarah pada jemputan media majlis dan bengkel kecantikan. Wuhuuuu. Jemputan media majlis pula kebanyakan tentang produk kecantikan juga. Mana taknya datang semangat nak merias wajah itu. Hehe.

Nanti Neeza akan update kesemua barangan mekap yang Neeza ada. Ini baru level beginner tau. Barang pun tak banyak sangat lagi. Hehe. 
Sebenarnya kan Neeza sendiri kalau keluar rumah atau pergi jalan-jalan ke kelas lagi biasa muka togel tanpa secalit mekap. Itu paling malaslah. Kalau rajin Neeza kenakan bedak asas dan lipstik agar tak nampak pucat. Neeza rasa Neeza lebih yakin untuk tidak mengenakan apa-apa mekap.

Ketagihan mekap ini pula bila Neeza dekat rumah bersendirian dan tak tahu nak buat apa. Hahaha. Jadi janganlah hairan kalau anda jumpa Neeza dekat luar nude face tapi bukan main vogue dalam media sosial. Hahaha.

Nak mekap melawa sangat dekat luar pun nak buat apa kan. Nak kata course Neeza ini perlukan mekap sangat pun tak ada haishhh. Sesetengah masa je kena. Huhu. Dan ramai juga yang tanya dekat media sosial  yang Neeza ini student masscomm ke? Jadinya Neeza tak naklah ramai tertipu bahawasanya Neeza adalah pelajar bahasa. Hehe. Maklumlah general assumption pelajar bahasa ini nerd nerd gitu. Bila tak pakai mekap nampaklah nerd itu. Hihi.
Progression
 Mekap biasa
 Mekap doll 
Make up Nude With Contour
Cuma yang Neeza perasan bila skill mekap itu dah makin bertambah baik (mana taknya setiap hari tonton video mekap tutorial dekat FB dan youtube) gambar paling terbaru ini :-p serius memang tebal dan sebenarnya kulit Neeza lebih gelap dari tona asal.
Acah Model Hijabister :-p

Benarlah kata kawan Neeza suatu ketika dulu
"Kawan aku ada serumah dengan model muslimah. Mereka kalau balik memang macam hantu. Mekap tebal oi. Nak nampak effect cantik photography."

Hahaha. Benarlah, benarlah, benarlah kata-kata mu itu. Hehe

Apapun barangan mekap Neeza rasanya 80% lengkap. Ada je yang tak beli lagi. Huhu. Tunggulah ada duit lebih kita beli. Kalau nak mekapkan orang itu belum pasti boleh ke tidak sebab Neeza pun masih belajar nak buat muka sendiri pun susah lagi-lagi tang mata dan bibir. Uishhh susah betul. Huhu. Tak apa, Neeza boleh, chaiyook!

Okaylah itu je yang Neeza nak update hari ini. Hahaha, bye.

Salam sayang,
Neeza


Monday, 27 March 2017

Kempen ‘Shop The World’ Menawarkan Baucar Petrol bernilai RM1 juta oleh 11street Memang Jimat

Assalammualaikum
Bertempat di Aloft KL Sentral pada 10 Mac yang lalu Neeza telah menghadiri majlis pelancaran oleh 11street MY di mana ia mengumumkan pelancaran kempen beli-belah global dalam talian – 'Shop The World' yang menyediakan jutaan produk berjenama antarabangsa, khususnya dari negara-negara seperti China, Jepun, Korea, Taiwan dan Amerika Syarikat (AS) kepada para pelanggan di negara ini.

Wong Siew Lai, Naib Presiden Komunikasi Pemasaran 11street memaklumkan bahawa kempen 'Shop The World' merupakan idea syarikat berkenaan untuk memenuhi permintaan pengguna untuk mempelbagaikan lagi produk dan jenama-jenama global terkenal bersama promosi dan tawaran menarik.

Bermula 11 Mac ini, kempen 'Shop The World' akan memperlihatkan 11street menawarkan diskaun sehingga 99 peratus terhadap produk-produk antarabangsa dan jenama global, di samping penghantaran seberang laut secara percuma untuk item-item terpilih. 
Antara yang mengambil bahagian dalam kempen ini adalah jenama-jenama global terkemuka seperti Coleman, Laneige, MamyPoko, MSI, Philips AVENT dan Primer Group (pengedar tempatan bagi label fesyen antarabangsa seperti Flossy, Jansport, Native dan Outdoor Products), sekali gus menjadikan kempen 'Shop The World' satu usaha yang holistik dan meletakkan 11street sebagai sebuah gedung online global yang menawarkan pelbagai promosi gabungan dan diskaun mengejutkan eksklusif dalam platform beli-belah berkenaan.



Selain itu, ia juga menyediakan khidmat tempahan awal secara eksklusif bagi gajet-gajet yang dinantikan-nantikan di pasaran.

Paling mengujakan Neeza sebenarnya tentang kempen ini, sebagai bonus untuk menggalakkan pelanggan membeli-belah secara online, menawarkan penjimatan dan meringankan bebanan ekoran peningkatan kos sara hidup masa kini dengan menyediakan baucar petrol berjumlah RM1 juta kepada para pelanggan yang membeli barangan yang terdapat dalam senarai kempen di mana 11street menawarkan baucar petrol bernilai RM10 untuk setiap pembelian bernilai RM100 bagi produk-produk dan jenama yang didaftarkan di bawah kempen 'Shop The World' tau.
Bertimbang rasa sungguh 11street kepada pelanggan setia mereka. Mana lah tak sayang macam ini, macam-macam mereka bagi tau. Huhu

Jadi tunggu apa lagi? Jom membeli belah dan berjimat bersama 11streetmy sekarang!

Kerana tinggal beberapa hari sahaja lagi di mana ia bermula dari 11 Mac 2017 sehingga 18 April 2017 ini.

Untuk maklumat lebih lanjut boleh layari http://bit.ly/shoptheworld11street

Salam sayang,
Neeza
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.