Sunday, 20 May 2018

Buffet Ramadhan 2018 di SACC & Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak-anak Yatim

Assalammualaikum dan hai semua,

Ada tak yang rindu Neeza? Dah lama rasanya tak update blog sejak masuk semester baru ini. Yelah dah final student kan. Tapi memandangkan dah hampir ke akhir semester ini, kerja pun dah banyak submit jadi adalah masa sikit nak luangkan pada blog. Rindu weh. Hehe. Jadi, guys, macam mana dengan bulan puasa ini? Okay? Untuk Neeza, diet bulan puasa masih clean. Alhamdulillah.

Oh ya, memandangkan sekarang ini bulan Ramadhan, seluruh umat Islam pasti ingin melalui bulan yang penuh keberkatan dan kemuliaan ini kerana terdapat banyak hikmah berpuasa di bulan Ramadhan, antaranya menjadi pembersih jiwa, melatih kita untuk bersyukur, bersedekah, hidup bersederhana dan mengelakkan pembaziran.
Sehubungan itu, Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) yang sinonim dengan amalan kemasyarakatan turut mengambil peluang melalui satu program CSR (Tanggungjawab Social Kemasyarakatan) meraikan anak-anak yatim dari Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari Rumah dalam satu majlis berbuka puasa di SACC pada hari Jumaat yang lalu (hari Kedua kita berpuasa).
Persembahan nasyid dari adik-adik Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari Rumah
Selain meraikan mereka dengan majlis berbuka puasa, SACC dengan rasa rendah hati memberikan sumbangan duit raya dan hadiah kepada semua anak yatim. Sumbangan ini ditaja oleh ADABI Consumers Industries Sdn. Bhd. Selaras dengan objektif program ini, sedikit sebanyak kita sama-sama dapat menggembirakan dan membantu anak-anak ini dengan persiapan sambutan Hari Raya Aidilfitri.
Menurut Ketua Pegawai Operasi SACC, Encik Nasrudin Abu Bakar, ketika ditemui di majlis sederhana tetapi penuh meriah ini,
"Alhamdullah dengan kelainan daripada Allah SWT tahun ini adalah tahun kelapan kami mengadakan majlis berbuka puasa untuk meraikan anak-anak yatim. Saya amat gembira hari ini kerana dapat mengumpulkan warga kerja dan ahli keluarga SAC dalam majlis berbuka puasa seperti ini walaupun kakitangan kami sibuk menguruskan program bufet ramadhan tahun ini."
Penyerahan sumbangan SACC ke Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari Rumah
SACC juga turut meneruskan kemeriahan Bufet Ramadhan 2018 di SACC dengan bertemakan Warisan Tradisi yang telah dibuka kepada umum sejak 18 Mei sehingga 13 Jun 2018. Bufet Ramadhan kali ini menyediakan lebih daripada 100 hidangan resepi turun-menerun khas kepada pengunjung SACC.

Menariknya bufet Ramadhan yang dianjurkan setiap tahun oleh SACC ini ialah konsep "Berbuka Sambil Beramal" di mana SACC mengambil satu lagi inisiatif mulia untuk bekerjasam dengan pihak Kelab Dapur Jalanan Kuala Lumpur dalam membantu sedikit sebanyak dan mengumpul dana untuk Tabung Kebajikan Geladangan.
Setiap pembelian bufet Ramadhan yang dijual dengan harga RM88, RM 1 akan disalurkan bersama-sama dengan sumbangan yang lain kepada Tabung Kebajikan Geladangan. Macam-macam menu ada tau dari pelbagai kuih-muih dan pencuci mulut, ada juga ulam-ulaman kampung, buah-buahan, kerabu, kambing dan ikan bakar, sup utara, pad thai, pecal, moshi-moshi, kacang pool, aneka mee, aiskrim dan banyak lagi. Sampai rambang mata Neeza dibuatnya. 100 hidangan okay! Serius makanan dekat SACC tak pernah mengecewakan lagi-lagi dessert dan kambing bakar.
Yang best dekat SACC pelbagai kemudahan seperti surau, tandas dan parking yang banyak disediakan, jadi tak payah risau kalau tak ada parking dan tak ada tempat solat maghrib. Malahan, kalau datang SACC ini sangat berdekatan dengan Kompleks PKNS dan SACC Mall di mana anda boleh shopping baju raya yang kebanyakan sangat cantik. Tak rugi kalau datang SACC ini.
Bersama-sama rakan blogger Kak Noraini Zubir, Ainaa, Syiqin dan Diyana. Abaikan muka I yang kepenatan tu.

Orang ramai yang bercadang untuk berbuka puasa di SACC boleh hubungi 03-5511885, 013-250 2858 atau layari www.sacc.com.my/ramadhan-buffet untuk tempahan dan sebarang pertanyaan. Untuk maklumat lebih lanjut, boleh layari;

Salam sayang,
Neeza


Sunday, 25 March 2018

Jaga Kelembapan Kulit Dengan Enchanteur Perfumed Body Lotion

Assalammualaikum dan hai semua, 
Kebanyakan dari kita sangat pentingkan penjagaan wajah. Tapi bagaimana pula dengan penjagaan tangan dan badan? Kita sibuk letak pelembap muka supaya kulit wajah sentiasa lembap lagi-lagi untuk mereka yang sering mengenakan mekap. Pelembap muka atau moisturiser sangat penting ketika prep muka supaya mekap lebih tahan lama. Tangan dan badan macam mana pula? Tak penting juga ke? Ramai di antara kita acuh tak acuh termasuklah diri Neeza sendiri.

Kenapa Neeza jarang pakai losyen? Sebab melekit-lekit. Itu yang tak tahan. Nak tunggu kering rasanya tak ada masa sebab jadual kelas yang padat.

Tapi apabila melihat drama-drama korea jika ada masa terluang, berbeza dengan rakyat Malaysia seperti Neeza ini, orang Korea sangat menitikberatkan penggunaan losyen di tangan dan badan selain daripada penjagaan kulit di muka. Mungkin kerana mereka berada di negara yang suhunya sejuk memerlukan mereka menjaga kulit dengan lebih teliti. Neeza pernah baca artikel tak kiralah panas atau sejuk, kita wajib letak losyen tau.

Sekiranya kelembapan tangan dan badan hilang, kulit kita terasa lebih kasar dan kering. Kulit macam pecah-pecah gitu. Lagi rasa tak selesa kan? 

Neeza juga pernah baca artikel bahawasanya waktu yang terbaik mengenakan losyen adalah selepas kita mandi. Ketika itu kulit kita masih dalam keadaan lembap dan mampu menyerap secara maksima. Dan juga sebelum tidur ketika waktu malam juga adalah antara waktu yang terbaik mengenakan losyen kerana keesokan harinya selepas bangun tidur kita akan merasakan kulit kita seperti kulit bayi.

Neeza akui ianya adalah benar kerana Neeza pernah mengalaminya. Dulu kulit wajah Neeza sangat kasar dan ia diperakui oleh kawan Neeza yang nak mekapkan Neeza. Bila Neeza letak moisturiser selama 2 minggu selepas mandi dan sebelum tidur tanpa miss sekali. Boleh rasa kesannya. Dan teori ini sama juga seperti losyen kerana losyen berfungsi untuk melembapkan.

Mutakhir ini, Neeza sering tengok live makeup artist di Facebook dan Neeza rasa terpengaruh juga dengan kata-katanya bahawa ia menentukan diri kita sebenarnya adalah penjagaan kulit keseluruhan badan yang terbaik. Bila kita jaga kulit kita keseluruhan itu membuktikan kita menyayangi diri kita.

Justeru itu, Neeza cuba cari losyen. Neeza mulakan dengan menggunakan losyen Enchanteur  Paris Belle Amour Triple Whitening Lotion. Neeza pernah review sebelum ni DI SINI . Itulah pertama kali Neeza cuba dan Neeza sangat tertarik. Sangat wangi dan dapat memutihkan kulit. Neeza sememangnya pengguna produk Enchanteur sejak dari kecil lagi (sebab mak pakai) tapi terhad pada minyak wangi, bedak dan deodarant. Lagipun koleksi Enchanteur ini sangat mampu milik untuk semua golongan.

Bila dah selesa gunakan losyen Enchanteur Paris, Neeza terus dapatkan semua rangkaian losyen badan Enchanteur. Kalau satu bau je bosan. Tak motivate langsung nak rajinkan diri gunakan losyen. Jadi lagi malas. 😒 Betulkan?
Jadi Neeza dapatkan Enchanteur Perfumed Body Lotion yang menampilkan 4 variasi wangian dan fungsi mengikut kesesuaian dan citarasa masing-masing iaitu Charming, Romantic, dan Alluring manakala haruman terbaru Stunning untuk memastikan kulit anda sentiasa lembut dan halus dengan kelembapan sehingga 24 jam serta wangian yang tahan sepanjang hari.
Charming 24 Hours Moist (direka untuk wanita yang sensual, elegan dan sofistikated)
• Wangian yang sepadan dengan personaliti sofistikated, kewanitaan yang bergaya melalui gabungan eksotik Rose dan Muguet (Lily) yang diserlahkan dengan Citrus dan Aldehydes. Ia kemudian disulami dengan bauan halus Musk dan Cedarwood yang pasti melengkapkan gaya dalaman anda dengan sempurna.
Romantic 24 Hours Moist (dicipta untuk membangkitkan keceriaan dan aura kewanitaan)
• Aroma keceriaan yang terhasil dari aroma Mandarin yang menyegarkan, bunga Violet dan Galbanum yang menjadi simbolik permulaan sebuah cinta yang indah. Sama seperti cinta sejati yang tumbuh mewangi, haruman ini berkembang mekar dengan Bulgarian Roses dan White Jasmine yang dicampur dengan wangian Mimosa dan Orange Flower. Tarikan aroma Sandalwood dan Vanilla yang berkekalan ini menghimpun kesemua aroma ini di dalam sebuah simpulan ikatan cinta yang penuh dengan magis dan keajaiban.
Alluring Radiant White (dicipta untuk gadis mempersona, penuh semangat & misteri)
• Haruman eksotik menggoda yang memberikan aura si gadis manis yang penuh misteri. Ia menggabungkan nota Bergamot dan Passion Fruit, meresap  jauh kedalam haruman Mawar dan Iris yang memukau, dihangatkan oleh aroma Vanila, Musk dan Vetiver- mencipta wangian tersendiri yang penuh dengan keberanian.
Stunning Satin Smooth (dicipta untuk gadis yang penuh dengan daya tarikan dan menakjubkan)
• Serlahkan diri anda dengan Enchanteur Stunning Satin Smooth Perfumed Body Lotion dan biarkan aroma yang indah dari Mawar Turki, Gardenias dan Blackcurrent Buds membuatnya hanya mempunyai mata untuk anda. Diformulakan dengan Satin yang tidak berminyak dan halus serta diperkaya dengan Aloe Vera dan Olive Butter untuk memberikan pelembapan dan khasiat optimum kulit anda.

Yang mana kesukaan Neeza yang kerap kali Neeza pakai?
Tentulah Enchanteur Romantic dan Alluring. Ciri-ciri wanita penggoda bagai lagu Sajad gitu. Hahaha taklah gurau je 😄. Kalau wangian Charming pula, Neeza dah biasa dengan bau haruman itu sebab kebanyakan siri koleksi Enchanteur untuk minyak wangi dan bedak, Charming adalah pilihan utama kerana harumannya yang acceptable sesuai dengan diri Neeza. Manakala stunning harumannya agak baru untuk Neeza cuba untuk sesuaikan.

Jadi tunggu apa lagi. Neeza nak ajak kaum wanita di luar sana untuk mula menggunakan losyen badan dengan menggunakan Enchanteur Perfumed Body Lotion. Pasti tak rugi tau.

Untuk maklumat lebih lanjut, boleh lawati
Facebook: https://www.facebook.com/EnchanteurMY
Website: http://enchanteur.com.my/

Salam sayang,
Neeza

Monday, 26 February 2018

Annyeong Haseyo Untuk Bintang Samyeang Terbaru Domino’s

Assalammualaikum dan hai semua,
Minggu lepas Neeza berpeluang menghadiri majlis pelancaran Samyeang oleh Domino's Pizza. Menariknya, kelainan yang dibawakan oleh Domino's kali ini ialah citarasa makanan pedas Korea dalam piza keluaran terbaru Domino's. Maklumlah makanan Korea terutama sekali makanan pedas sekarang ini menjadi kegilaan dan trend rakyat Malaysia.

Untuk mengekalkan inspirasi muzik pop Korea, Domino’s juga melancarkan debut sajian terbaru Piza Samyeang bersama The Samyeangs, kumpulan muzik Domino’s yang terdiri daripada 3 ahli. Disertai seorang bintang tamu wanita, iaitu Ayam-haseyo, krew tarian tersebut telah melancarkan dan mempersembahkan video muzik yang menarik untuk sos pedas Korea khas semasa pelancarannya di Evolve Concept Mall, Ara Damansara.


A post shared by MM (@neeza02) on
Sos Samyeang yang unik telah menjadi salah satu bahan tumpuan dalam sajian piza terbaru Domino’s. Kombinasi rasa pedas dan manis yang menyempurnakan keunikan piza terbaru ini akan membuat anda menginginkannya lagi!

Diilhamkan oleh makanan Korea kegemaran rakyat Malaysia, sajian piza Samyeang terbaru Domino’s ini menawarkan 3 pilihan iaitu Piza Tuna Samyeang, Piza Ayam Samyeang dan Piza Daging Samyeang.
Piza Tuna Samyeang
Pizza Ayam Samyeang
Pizza Daging Samyeang
Setiap hidangan ini telah dicipta khas dengan kombinasi rasa pedas dan manis yang unik. Domino’s juga telah memperkenalkan Kepak Ayam-haseyo, kepak ayam yang telah dibakar sempurna dengan lapisan luar yang disaluti sos sedap Samyeang.
Ayam Haseyo, favourite!
Mengulas lebih lanjut tentang penghasilan rasa sajian Domino’s terbaru, Linda Hassan, Pengurus Besar Pemasaran Domino’s Pizza Malaysia dan Singapura berkata,
“Pelbagai usaha telah dijalankan untuk menghasilkan sajian terbaru ini berinspirasikan rasa cinta rakyat Malaysia pada makanan dan budaya masyarakat Korea. K-craze di Malaysia telah menjadi terkenal terutamanya sejak beberapa tahun lepas dan kami sangat teruja untuk melancarkan piza dan sos unik ini. Bagi menerapkan segala aspek Korea dalam hidangan kami dan menggabungkan kepelbagaian aspek gaya hidup Korea, kami juga ingin memperkenalkan kumpulan The Samyeangs yang akan mewakili rasa dan ciri-ciri piza kami. Tidak dapat dinafikan bahawa industri hiburan merupakan salah satu aspek penting bagi para peminat Korea dan kumpulan muzik ini jelas melengkapkan pengalaman bagi para pelanggan kami!”
Shamsul Amree, Pengurus Besar Operasi Domino’s Malaysia dan Singapura berkata,
“Prioriti utama kami adalah untuk memperkembangkan jenama kami dengan memberi para pelanggan pengalaman yang tidak dapat dilupakan, dengan jaminan nilai dan kualiti. Oleh itu, kami menawarkan piza unik dan menambahbaik operasi perniagaan kami. Dengan perkembangan kukuh di seluruh negara, kami dapat menyediakan perkhidmatan kepada pelanggan kami dengan lebih baik, cepat dan mudah. Perluasan kawasan penghantaran baru serta peningkatan servis di kawasan sedia ada telah menjadi pendekatan yang berkesan dan meningkatkan hubungan kami dengan para pelanggan. Ini adalah antara usaha yang berterusan dalam memastikan makanan, perkhidmatan dan nilai yang berkualiti kepada pelanggan kami.”
Untuk mendapat nilai yang lebih baik lagi, anda boleh memesan 2 Pizza Deal dan menikmati Piza Samyeang terbaru dengan lebihan keju. Harga yang ditawarkan adalah daripada RM33 untuk 2 piza bersaiz regular, RM55 untuk 2 piza bersaiz besar dan RM77 untuk piza bersaiz Ekstra Besar.
Manakala Piza Samyeang bersaiz personal adalah sah untuk tawaran Super Tuesday pada setiap hari Selasa dengan tawaran harga bermula serendah RM3.90 untuk tempahan dalam talian dan RM4.90 untuk tempahan di kaunter. 
Jadi apa pendapat Neeza tentang Pizza Samyeang keluaran Domino's ini? Best ke tak, boleh baca di bawah. Maaflah Neeza tak pandai nak exaggrate "pedas ngat ngat" :-p sebab Neeza ini pencinta makanan pedas. Huhu

#HonestReview Yeayy! #DominosMY akhirnya telah lancarkan Spicy Korean Pizza iaitu #Samyeang hari ini👏 Dan jualan akan bermula pada 26 Februari ini! I am so excited bebeh! Lagi-lagi untuk pencinta makanan pedas dan korean food lover! Domino's telah keluarkan 3 jenis spicy pizza iaitu Samyeang Beef Pizza, Samyeang Chicken Pizza dan Samyeang Tuna Pizza. For me, mild-tuna, medium-chicken & spicy-beef. Bahan-bahan dalam Spicy Pizza ni berkualiti tinggi contohnya mereka guna roasted chicken hokeyh! Paling best Ayam Haseyo. Pedas macam ala-ala makan Mee Sam**** paket hitam tu tapi ada rasa manis masin juga. Harga berbaloi sangat RM13 untuk 8 ketul! Jauh lagi murah dari kedai2 makanan korea. Sure will come again to Domino's and grab that! #SpicyKoreanChicken #SpicyKoreanPizza #DominosPizza #pedaikutlidahmasingmasing #imemangmakanpedas
A post shared by MM (@neeza02) on

Sajian terbaru Piza Samyeang dan Kepak Ayam-haseyo boleh didapati di semua rangkaian Domino’s Pizza dari 26 Februari. Kunjungilah rangkaian Domino's, menempah dalam talian di http://www.dominos.com.my/, atau menghubungi 1300-888-333 untuk membuat pesanan. Kongsikan gambar dan video Piza Samyeang anda di media sosial dan tag di @dominosMY dan #samyeang.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Piza Samyeang Domino’s Pizza, Kepak Ayam-haseyo dan segala promosi terkini, kunjungi kami di http://www.dominos.com.my/

Salam sayang,
Neeza
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.