Tuesday, 14 March 2017

Rawatan Terkini Kuruskan Badan Menggunakan Teknologi Cryo-Lipolysis dari Zimmer Aesthetic

Assalammualaikum
Neeza sentiasa ingatkan pada pembaca Neeza yang sedang berusaha menguruskan badan ini seperti Neeza lalui sekarang, tidak kisahlah anda nak kurus dengan diet apa jua jenis pun dalam dunia ini. Itu pilihan anda kerana kita dilahirkan dengan kemampuan yang berbeza dan kehendak yang berlainan. Yang amat penting sekali kaji terlebih dahulu, rujuk dari pakar dan baca sehabis mungkin barulah buat timbang tara yang terbaik untuk diri sendiri.

Kita nak kurus pun sebab sayang dekat diri kan?

Maka hari ini Neeza ingin berkongsi dengan anda semua tentang rawatan terbaru untuk mendapatkan badan idaman dengan menggunakan teknologi Cyro-Lipolysis dari Zimmer Aesthetic.
Kacak dan cantik semua doktor estetik ini 
Baru-baru ini Neeza berpeluang untuk menghadiri ke Majlis Perasmian Zimmer bertempat di TalentLounge, Damansara Perdana dan mendengar penerangan dan taklimat dari Dr Pablo Naranjo, Medical Director of Elite Laser Clinic di Madrid, Spain. Jauh tau Dr Pablo terbang ke Malaysia. Hehe.
Kenapa doktor pakar kulit smart
Cryo-Lipolisis ini merupakan  generasi kedua yang menggabungkan antara Z Lipo (Cryo-Lipolysis) dan Z WavePro (US-FDA approved shockwave) di mana menjanjikan tempoh rawatan yang pendek, tapi hasil yang paling cepat dan ketara dengan selamat.

Cryo-Lipolysis ni mendapat pengiktirafan dari European Union CE Marksejak tahun 2009 untuk non-invasive fat reduction procedure. Kini, rawatan ini mendapat perhatian dunia dan menjadi trend di mana rawatan ini adalah selamat dan terbaik untuk mereka yang takut membuat pembedahan seperti liposuction.

Sebenarnya banyak pengisian yang telah Dr Pablo ulas semasa dalam majlis ini. Rawatan Cyro-Lipolysis ini sebenarnya tidak berbahaya dan tiada kesan sampingan seperti rawatan lain di mana ini adalah rawatan dan prosedur menyejukkan lemak yang sangat efektif. Untuk mendapatkan kesan yang lebih mantap dan tip top, Zimmer Aesthetic menggabungkan Cyro-Lipolysis ini dengan rawatan lain iaitu Z Lipo dan Z WavePro.
Inilah mesin untuk rawatan Z Lipo ini
Untuk rawatan Z Lipo ini, ia didatangkan dengan 3 jenis applicator, besar, sederhana dan kecil di mana ia boleh muat untuk pelbagai jenis tubuh dan saiz badan dan applicator ini akan sasarkan ke lemak yang terkumpul seterusnya menyejukkan lemak tersebut dalam satu jangka masa lalu ia menghapuskan sel lemak yang disasarkan. Bila lemak dah mati ia akan keluar menerusi sistem limpa (secara semulajadi). Jangka masa dalam 10-12 minggu sahaja. Tak lama pun. Nak cantik kena sabar banyak. Hehe.

Untuk rawatan ini, 1 sesi hanya mengambil masa 1 jam sahaja. Rawatan ini sangatlah sesuai untuk mereka yang rasa bahagian tertentu di tubuh mereka sukar untuk mengecil. Neeza sendiri pun mengalami masalah yang sama di mana lengan dan peha adalah tubuh badan yang paling lambat untuk dapatkan inchloss yang dikehendaki setelah puas bersenam di gym. Jadi rawatan ini sesuai untuk individu yang mengalami masalah yang sama.
Barisan doktor-doktor yang bagus dalam memberikan jawapan yang terbaik dan mudah difahami #soaljawab
Rawatan ini juga sesuai untuk mereka yang mengalami masalah selulit yang serius. Perempuan memang tak terlepas lah dari masalah ini biarpun berbadan kecil. Golongan yang terlampau obes dan kurus dengan masa singkat juga akan mengalami masalah ini dan hanya dapat diselesaikan menerusi pembedahan. Jangan bimbang sekali lagi Neeza sarankan nak elak dari pembedahan, gunalah rawatan Z Lipo yang menggunakan teknologi Cyro-Lipolysis dari Zimmer Aesthetic.

Mesti ada yang bimbang kan kalau teknik sebegini mesti kulit tercedera. Kalau rawatan laser mungkin ya sebab Neeza pernah buat rawatan laser sebelum ini dan kulit memang melecet. Akan tetapi Cyro-Lipolysis ini anda tidak akan sesekali tercedera sebab kulit anda akan dialas dengan gel pad istimewa.
Menurut rakan blogger lain yang sudah menjalani rawatan ini memang sempoi sangat sebab anda boleh tengok cerita korea sambil gelak-gelak atau main games dengan ria dan lemak tepu anda hilang. Tanpa bius tanpa suntik tapi kurus. Bahagia kan?

Jadinya sekiranya anda berminat untuk dapatkan rawatan ini terdapat 5 buah klinik yang menyediakan rawatan ini iaitu:

1. Tdox Clinic 
51B, Jln ss21/37, Uptown 37, 47400 Petaling Jaya, Selangor
+60377337768

2. Esadsa House
Lot 5q, uth floor Signature office, The boulevard Mid Valley City, lingkaran syed putra, 59200 KL
+60322878569

3. Ageless medispa & clinic
257 jln maarof, bangsar park, 59000 kl
+60320950458

4. Re plastic surgery clinic
A4-UG1-03, solaris dutamas, jln dutamas 1, 50480 Kl
+60362079004

5. The life clinic
Lot 6-2A jalan batai, damansara heights, 50490 kl
+60328569292

Untuk keterangan lebih lanjut, 
Tentang Zimmer : zimmer-aesthetics.com.sg
Tentang NeoAsia : neoasia.com.sg

Salam sayang,
Neeza

Monday, 13 March 2017

Makan Sepuas Hati Buffet Tengahari RM8 Sahaja di Restoran Din d'Anjung Santai

Assalammualaikum
Adalah sesuatu yang menyeronokkan bila dapat makan sepuas hati yang kita nak terutama makan tengahari atau makan malam. Okay, masa bercuti di Kuala Selangor hari itu, Neeza sempatlah menemui sebuah lagi restoran yang menyediakan makanan sedap lagi-lagi makanan Melayu.

Okay, masa Neeza sampai di Kuala Selangor, bas yang Neeza naik itu turunkan Neeza depan IPD Kuala Selangor di mana bertentangan dengan restoran ini Neeza dah mula usha dah. Walaupun dari jauh tapi Neeza nampak kedai ini memang ramailah yang datang ke restoran dan bila Neeza datang keesokan harinya, ternyata memang ramai pengunjung tanpa henti.

Kalau Apps Hotel berkonsepkan menu shellout yang viral, Restoran Din d'Anjung Santai pula berlainan konsepnya di mana makan sepuas hati untuk buffet tengahari dengan hanya RM8! Ya, RM8 sahaja.

Bila Neeza dapat berjumpa sendiri dengan pengurus Restoran Din d'Anjung Santai ini dan mengetahui tentang konsep restoran ini di mana makanlah sepuas hati sampai pengsan pun boleh, you alls hanya bayar RM8 sahaja untuk harga pinggan. Memang tanggapan pertama Neeza ialah "wow!"

Bagi Neeza sangatlah murah lagi-lagi untuk orang yang datang bercuti sekali sekala ke Kuala Selangor di mana makanan laut di sini sangatlah murah dan bolehlah makan sepuas hati. Alaaa~ sepupu Neeza yang belajar dekat UNISEL Bestari Jaya dah lama duduk sini pun jarang tahu pasal restoran-restoran di sini. Hehehe.
Sebenarnya apa yang Neeza lihat restoran ini juga mendapat sambutan yang sangat hebat di kalangan penduduk tempatan di sini. Siap bawa family 5-6 orang terus. Mana taknya, pelanggan datang tanpa berhenti, makanan dalam tray sentiasa perlu diisi. Pendapat Neeza, lokasi restoran ini sangat strategik berhadapan IPD Kuala Selangor dan hotel Sun Inns Hotel serta medan niaga dan sekolah. Senang lihat senang nampak. Hehe
Ditambah pula dengan keadaan restoran yang bersih dan selesa menarik ramai lagi pelanggan untuk datang dan menikmati makanan di sini. Susah nak nampak pinggan kotor sebab pekerja-pekerja di sini sangat peka apabila pelanggan dah selesai makanan dan keluar dari restoran.
Bukan dari segi harga dan lokasi, faktor tarikan besar Restoran Din d'Anjung Santai ini sebenarnya terletak pada menunya. Macam-macam jenis hidangan Melayu yang disediakan, kalau ikan je sampai 5-6 jenis ikan dan hidangan, begitu juga ayam dan sayur-sayuran. Fuhh, memang bestlah. Macam-macam masakan ada.


IKAN
AYAM

SAYUR & ULAM
Sambal tempe ini memang Neeza berkali kali tambah, anak jati Johor katakan tapi selera Jawa walaupun mix, haha.

AIR
AISKRIM
Sebenarnya banyak lagi menu yang ada tapi disebabkan ramai sangat orang ni je yang ada sempat Neeza tangkap, memang tak putus-putus tau orang yang berkunjung biarpun Restoran Din d'Anjung Santai ini baru sahaja beroperasi.
Happy luncheon everyone!

Serius Neeza memang enjoy sangat makan dekat sini, you alls hanya perlu bayar untuk harga pinggan RM8 dan makan sebanyak mana yang you alls nak berkali-kali. Air pun free. Masa inilah nak makan puas-puas ikan dan makanan laut sebab jarang nak jumpa restoran yang konsep seperti ini di Shah Alam. Maklumlah harga ikan dekat Shah Alam kalau beli dekat pasaraya ini memang cekik darah. Huhuhu.

Haaaaaa... sebelum terlupa, waktu siang Restoran Din d'Anjung Santai ini memang dibuka untuk buffet tengahari dari pukul 10 pagi sampailah jam 4 petang. Selepas waktu itu hinggalah ke 2 pagi, lain pula konsepnya iaitu terdapat banyak stall di bawah satu bumbung, makanan Melayu macam Mee Bandung Muar ada, western pun ada, macam-macamlah.
Malam anda pasti tidak kebosanan dengan pelbagai menu yang ada di Restoran Din d'Anjung Santai ini. Cuma Neeza tak berpeluang nak singgah yang malam punya sebab berkejar nak balik Shah Alam untuk hadir media launch ketika itu.
Jadinya kalau you alls ada di Kuala Selangor atau singgah ke bercuti di sana, you alls wajib singgah Restoran Din d'Anjung Santai. Terima kasih dekat kak Arza sebab bawa Neeza ke sini. Kalau Neeza datang ke Kuala Selangor lagi in Shaa Allah Restoran Din d' Anjung Santai pasti menjadi pilihan dalam senarai wajib pergi.

Restoran Din d'Anjung Santai
Alamat: No. 1 Medan Niaga, Jalan Bendahara 1A, Taman Bendahara, 45000 Kuala Selangor
Nombor telefon: 019-6656545/ 011-12655545


Okay, sekian sahaja posting makanan hari ini. Hahaha.

Salam sayang,
Neeza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.