Friday, 2 November 2018

Pelancaran Zakat2u.com.my versi 4.0 oleh PPZ MAIWP

Assalammualaikum dan hai semua,

Alhamdulillah Neeza baru sahaja pulang tadi daripada majlis pelancaran ZAKAT2U versi 4.0 bertempat di PPZ MAIWP, Taman Shamelin Perkasa.
Pusat Pungutan Zakat -MAIWP (PPZ-MAIWP) telah melancarkan perkhidmatan pembayaran zakat melalui laman web https://www.zakat2u.com.my/ versi 4.0 yang mempunyai banyak kelebihan selaras dengan perubahan teknologi pada masa kini bagi memudahkan umum di Wilayah Persekutuan menunaikan kewajiban berzakat. Melalui kemudahan ini, pelbagai urusan pembayaran zakat dapat dilakukan menerusi talian dengan mudah dan cepat.

Pelancaran perkhidmatan laman https://www.zakat2u.com.my/ versi 4.0 ini disempurnakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif PPZ- MAIWP, Tuan Haji Ahmad Shukri Yusoff.
Kini Pusat Pungutan Zakat - MAIWP (PPZ-MAIWP) melancarkan perkhidmatan pembayaran zakat melalui laman web zakat2u versi 4.0 di mana kelebihan terkini yang disediakan ;
👉 pengiraan kalkulator zakat secara automatik yg lebih ringkas
👉melakukan pembayaran lebih dari satu jenis zakat dalam satu masa dengan penggunaan TROLI ZAKAT
👉penggunaan resit rasmi bayaran online secara swpenuhnya
👉bacaan doa untuk para muzakki setelah selesai pembayaran zakat
👉integrasi pembayaran zakat menggunakan chatbox FB messanger
👉video tutorial panduan pengiraan zakat

Sebenarnya kemudahan pembayaran zakat melalui zakat2u ini telah diperkenalkan sejak Ramadhan 2011 lagi. Kemudahan ini dilaksanakan selepas mengambil kira kesulitan para pembayar zakat untuk datang ke kaunter tetap disebaban oleh kesibukan kerja, kesesakan lalulintas dan pelbagai faktor lain. Seiring dengan moto "PPZ-MAIWP Memudahkan Anda Berzakat", PPZ-MAIWP mengambil inisiatif untuk memberi kemudahan yang maksimum kepada pembayar zakat dengan menaiktarafkan sistem zakat2.com.my versi 4.0.
Menerusi sidang media pada majlis pelancaran ini, Zakat2.com.my versi 4.0 ini telah dinaiktarafkan fungsi dan sistemnya di mana ia memberi lebih banyak kemudahan kepada pembayar seiring dengan keadaan serba ringkas, mudah, dan cepat, sekarang ini untuk mereka segera menunaikan kewajipan zakat tanpa mengambil masa yang lama. Kemudahan zakat2.com.my ini dilaksanakan sebagai tanda penghargaan kepada pembayar zakat yang telah memberi kepercayaan kepada PPZ MAIWP sebagai pengutip zakat mereka. Tanpa pembayar zakat mana mungkin asnaf yang hampir 30 000 keluarga dapat dibantu oleh pihak baitumal MAIWP ditambah lagi peningkatan asnaf saban tahun.

Oleh itu, PPZ MAIWP akan sentiasa meningkatkan kualiti perkhidmatan pembayaran zakat kepada umum di Wilayah Persetuan agar tiada lagi halangan untuk mereka menunaikan zakat agar ia dapat mengurangkan kemiskinan masyarakat bandar. 

Jadi, kita sebagai masyarakat tak bolehlah lagi bagi alasan dan culas untuk menunaikan zakat tau. Semua di hujung jari sekarang ini. Dan mungkin di masa akan datang PPZ MAIWP dapat buat pula sebuah aplikasi di android dan ios, In Sha Allah.

Selamat menunaikan tanggungjawab berzakat ya semua. 😘

Untuk keterangan lebih lanjut, boleh layari https://www.zakat2u.com.my/

Salam sayang,
Neeza

Tuesday, 30 October 2018

Butter Chicken Murah di Shah Alam - Food Rush Cafe

Assalammualaikum dan hai semua,

Hari ini Neeza nak berkongsi dengan anda semua tempat makan yang murah untuk anda nikmati sajian butter chicken yang mana ia adalah menu kesukaan Neeza. Suka sangat-sangat. Tapi sekarang ini Neeza sedang alami sindrom malas nak masak. Maklumlah lagi beberapa hari nak balik Johor untuk cuti pertengahan semester. Malas tau nak kecah-kecah dapur rumah sewa ini. Jadi apa yang Neeza idamkan, baik beli jelah. 

Seperti anda tahu sajian butter chicken di restoran agak mahal. Sepinggan kebiasaanya RM15 ke atas. Kalau teringin nak makan, biasanya Neeza akan ke Subang sebab di sana, ada beberapa restoran yang menyajikan menu butter chicken yang kena dengan citarasa Neeza. Food delivery pun banyak dah yang promote menu butter chicken tapi nak kena beli beberapa set pula itu di samping caj penghantaran. Itu yang ralat sangat.

Namun, minggu lepas kebetulan sedang skroll di timeline Facebook, Neeza ada terlihat satu page ini promote restoran baru di kawasan Pusat Komersial Seksyen 7, Shah Alam. Biasalah port student UiTM macam Neeza, sinilah. Yang menarik perhatian Neeza apabila restoran tersebut menyajikan BUTTER CHICKEN hanya RM5.90 sahaja. 

Wow.. murahnya.

Nama restoran itu Food Rush Cafe. Lokasi dia sebelah restoran Ustad blok belakang sekali berhampiran dengan ABBA Bookstore. Lantas Neeza ajaklah kawan baik Neeza, Rara temankan Neeza makan di Food Rush Cafe.
Mula-mula datang itu, ingatkan kena order di kaunter dan bayar dulu. Amboi confident tinggi sangat kemain terjah je. Rupanya kalau makan dekat situ, nanti ada kertas kecil dan pensil untuk anda tuliskan kod-kod makanan yang anda ingin nikmati. Huhu. 

Bagi Neeza, Neeza prefer duduk di meja makan di luar sebab lagi sejuk dari dalam. Hehe. Tempoh menunggu pun tak adalah lama sangat. Bila sampai sahaja butter chicken depan mata, uihh.. 
Ini yang Neeza suka! Kuah banyak. Portion nasi pun mengenyangkan. Jumlah ayam pun okaylah ada 9 ketul. Sesuailah itu dengan harga yang ditawarkan. Kalau anda beli chicken pop corn readymade dekat supermarket pun dah nak RM10 tau sebungkus.

Dari segi rasa, Neeza suka tepung ayam pop corn itu. Kuah pun okay cuma kalau kurangkan sikit lada sulah atau ajinamoto memang nice sangat. Kuah yang Neeza dapat itu agak terasa sikit jadi dia mengaburi sikit rasa susu. Hehe, itu jelah tapi berbaloilah kalau nak nikmati butter chicken bawah RM10 (Food Rush jangan nak naikkan harga okay kalau dah famous nanti, harga itu okay sangat).

Bila Neeza perhatikan pelanggan-pelanggan sekeliling, kebanyakan macam student yang datang sini. Tapi ada family juga makan dekat Food Rush Cafe. Don't worry ada baby coat disediakan. Tapi...

Rata-rata yang datang sini Neeza lihat kebanyakan memilih sajian western. Lihat portion mereka dari jauh, terdetik dalam hati, not bad. Maybe lain kali boleh cuba menu western itu kot. Cuma hari itu memang dah aim teringin nak makan butter chicken je. 

Nah lihatlah sendiri menu yang ada dekat Food Rush Cafe ini.
Okaylah sekian itu sahaja food review dari pencinta butter chicken. Sekarang craving popia carbonara cheese lah pulak!Huh, manalah nak cari. Maybe duduk dengan mak minggu depan boleh pau barang dapur beli bahan-bahan carbonara. Hmmm bijak sangat seketul Neeza ni kan. 😉Haha, Bye!

FOOD RUSH CAFE
Alamat: 48, Jalan Plumbum Aa 7/Aa, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor
Waktu perniagaan : Isnin hingga Sabtu. Ahad cuti. Dibuka dari 6 petang sehingga 11.30 malam

Salam sayang,
Neeza

Friday, 21 September 2018

Keju Tambahan PERCUMA Untuk Peminat Pizza - Promosi September 2018 Domino's Pizza

Assalammualaikum dan hai semua,
Keju, keju dan keju lagi! Malaysia dan keju memang tak dapat nak dipisahkan. Kesukaan kebanyakan rakyat Malaysia. Betul tak? Dan bahagian yang terbaik adalah KEJU SECARA PERCUMA! Nak tahu tak macam mana nak dapatkannya?
Seperti kita ketahui, Domino's Pizza sentiasa mengikuti perkembangan trend semasa. Oleh itu, Domino's Pizza sangat berbesar hati ingin memberikan keju tambahan percuma untuk semua pizza kepada semua pelanggannya. Ia bukan rahsia lagi bahawa keju adalah ramuan utama untuk pizza kerana ia menyatukan semua perisa topping pizza. Justeru itu, menerusi inspirasi daripada dorongan pelanggan yang sentiasa sukakan keju,  Domino dijangka memberikan keju tambahan percuma dari sekarang hingga 7 Oktober, 2018.

Timbalan Presiden Operasi Domino's Pizza Malaysia dan Singapura, Shamsul Amree menyatakan bahawa rakyat Malaysia sukakan keju menerusi pemilihan keju tambahan dalam menempah pizza di Domino's Pizza. Namun begitu, berdasarkan keadaan semasa, para pelanggan sangat berhati-hati untuk berbelanja. Domino's Pizza memahami keadaan ini jadi mereka sangat komited untuk menambah nilai kehidupan para pelanggan dengan memberikan keju tambahan di semua pizza, tanpa sebarang kos tambahan pada bulan September ini.

Hmm bagusnya Domino's Pizza ini. Sangat peka. Kalau Neeza sendiri pun dah mula kira-kira dalam berbelanja sekarang ini. Terasa duit mengalir laju macam air. Hehe. Dan sememangnya tahu keju memanglah sedap tapi mahal. Bila Domino's Pizza buat promosi sebegini, memang tak boleh nak lepaskan peluang ini.

Paling terharu bila Domino's Pizza menggunakan keju Mozzarella untuk keju tambahan ini untuk memastikan para pelanggan menikmati pizza yang berkualiti tinggi di Domino's Pizza. Fuhh keju Mozzarella memberikan rasa yang lazat dan lemak berkrim, gabungan ini sempurna untuk pencinta keju. Bayangkanlah tekstur keju berlapis dan cair dalam setiap gigitan meningkatkan rasa dalam topping pizza~ yummmy 💓

Semasa tempoh promosi, semua pizza ala carte akan dihiasi dengan keju tambahan. Untuk nilai yang lebih berganda, tempahlah 2 Pizza dengan keju tambahan percuma dengan hanya RM28.30, RM47.15 dan RM66.05 untuk dua pizza biasa, dua pizza Besar dan dua Xtra Pizza besar masing-masing.
Ayuh! Apa tunggu lagi, jom dapatkan keju tambahan di outlet Pizza Domino yang berhampiran dengan anda atau membuat pesanan dalam talian di http://www.dominos.com.my/ atau hubungi 1300-888-333 untuk membuat tempahan. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Kempen Nilai Domino's Pizza Malaysia serta promosi yang berterusan, lawati kami di http://www.dominos.com.my/.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.