Tuesday, 9 January 2018

Sonrei Cosmetic Lancarkan Lip Matte Colour Cream Produk Terbaru Yang Best

Assalammualaikum dan hai semua,

Kosmetik dan perempuan memang tak dapat nak dipisahkan. Siapa yang tak nak kelihatan cantik kan? Makanya, baru-baru ini Sonrei Cosmetic telah melancarkan produk pertamanya iaitu Lip Matte Colour Cream yang bertempat di Laman Pengantin Zarlith. Ini merupakan pengalaman pertama Neeza ke majlis sebegini. 

Untuk pengetahuan anda, majlis ini telah dirasmikan oleh 3 orang pengasas Sonrei Cosmetic iaitu Puan Zarinah Haji Mohideen, Puan Siti Hasmah dan Puan Nor Asimah bin Abdul Salam.
Inilah 3 orang pengasasnya. 
Kalau anda nak tahu, selepas mencipta kejayaan dalam dunia katering, ahli perniagaan terkenal Puan Zarinah Haji Mohideen menubuhkan syarikat Zinia Cosmetic Sdn. Bhd. pada tahun 2017. Beliau dibantu Puan Siti Hasmah, 34, dan Puan Nor Asimah Abdul Salam, 25, mengendalikan syarikat tersebut.

Walaupun masih hijau dalam bidang kecantikan dan kosmetik namun ketiga-tiga wanita anggun ini yakin produk sulung mereka Sonrei lip cream akan menambat hati pengguna tempatan dan luar negara. Menurut Zarinah, pihak syarikat melakukan R & D selama enam bulan untuk menghasilkan formulasi produk Sonrei.

Serius dalam perniagaan yang baru diceburi, Puan Zarinah melaburkan modal keseluruhan RM 1 juta. Beliau yakin bidang kosmetik mempunyai masa depan yang cerah. Walaupun begitu, Zarinah tidak nafikan berdepan dengan cabaran menghasilkan formulasi Sonrei.

“Pihak syarikat melakukan kajian terperinci mengenai bahan-bahan yang digunakan dalam penghasilan produk kosmetik. Kami juga mengkaji konsep pemasaran dan pengendalian kualiti produk. Kami amat cerewet kerana mahu memberikan produk terbaik kepada masyarakat,”ujarnya yang merancang mahu mengukuhkan pasaran tempatan dan dalam masa yang sama menembusi pasaran di luar negara."

Majlis pelancaran Sonrei Cosmetic memang meriah dan gilang gemilang. Bukan sahaja mendapat liputan media massa, malahan ramai artis, instafemes dan makeup artis terkenal juga turut hadir memeriahkan majlis ini tau.


Artis Adeline Tsen juga turut hadir memeriahkan pelancaran Sonrei Lip Cream. 
Ramai MUA terkenal juga datang tau seperti Kak Sheila Mohamad (latest mekapkan Fazura masa nikah) & Shah (bff Aizat Abd Razak &Tuan Fazlan). Selalu tengok mereka di live fb tutorial makeup. Kredit: Shah Shahriz Riza II
Kak Engku Raja Azura pun ada. Siap pakai lagi. Di majlis ini para hadirin berpeluang untuk mencuba sendiri Lip Cream daripada Sonrei Cosmetic.
Produk testing disediakan untuk hadirin mencuba lip cream dari Sonrei. Kredit: Sunshine Kelly
Okay, mari Neeza terangkan lagi lanjut tentang Lip Matte Colour Cream keluaran terbaru daripada Sonrei Cosmetic ini. 
Apa keistimewaan Lip Matte Colour Cream Sonrei Cosmetic berbanding lipstick dan lip cream yang ada di pasaran?
Krim Lipstik ini merupakan keluaran syarikat tempatan daripada Sonrei Cosmetic yang menggunakan formulasi 'Formulation Of France' dan 100% bahan organik untuk penjagaan kelembapan dan kelembutan bibir anda.

6 pilihan warna SONREI LIPS CREAM bertemakan floral yang sesuai dengan tona kulit wanita Malaysia :
1-Blossom
2-Ester
3-Lilac
4-Primrose
5-Son Rei
6-Zinia

Menurut para pengasasnya Sonrei Lip Cream ini, ia adalah krim lipstik yang tahan lama, mudah dibersihkan & mesra wuduk .. Kualiti setaraf krim lipstik antarabangsa pada harga mampu milik.

Istimewanya, 100% bahan organik dan bebas kimia telah digunakan dalam rumusan formulasi ini untuk penjagaan kelembapan dan kelembutan bibir seoerti berikut;
Bagaimana dengan pandangan Neeza pula tentang Lip Cream ini? Okay, Neeza tak bias okay buat ulasan ini, ia adalah berdasarkan pandangan jujur sebagai perempuan biasa yang sukakan mekap. Maklumlah nak ulas seperti makeup artis tak pandai sangat uolls.

1. Packaging
Memang nampak ekslusif dengan warna tema hitam dan keemasan. Berbaloi dengan harganya.


2. Bau
Bila Neeza buka lip cream tersebut, Neeza bau seakan bau coklat. Neeza paling anti betul kalau lipstick ke lip cream bau crayon. Nasib Lip Cream Sonrei Cosmetic tak bau krayon (kimia). Bau coklat. I like!

3. Rasa
Tak ada rasa pelik-pelik ke bahan kimia. Langsung tak ada rasa apa-apa. Neutral sahaja.

4. Warna
Okay warna lip cream setakat ini bila Neeza letak dekat bibir memang pigmented dan matte, sekali calit dah nampak dah warna lip cream. Senang aplikasi. Oh ya, mungkin lip cream ini ikut warna darah, bila Neeza pakai lip cream Sonrei Cosmetic memang nampak cerah satu tona sedikit berbanding dalam gambar di atas.

5. Kissproof
Bagi Neeza, Lip Matte Colour Cream ini tak kissproof sebab seperti yang pengasas-pengasas telah nyatakan ia adalah mesra wudhu. Bila mesra wudhu kenalah senang dibersihkan. Tak perlu pakai remover, pakai tisu basah dah cukup untuk bersihkannya.


5. Kelembapan
Bila pakai lip cream ini, bibir Neeza tak merekah bila kering. Tak perlu nak tacap dengan lip balm.
Nak lagi kepastian? Terjah Instagram Neeza @neeza02 nanti Neeza upload video supaya anda nampak lebih jelas lagi.

Cuma Neeza ambil 2 warna sahaja yang sesuai iaitu kod 503, blossom pink terang untuk Neeza aplikasi ketika ke majlis seperti majlis makan malam dan kod 506, Sonrei warna nude untuk mekap seharian. Bagi Neeza memang wajib ada 2 warna ini dalam handbag anda.
Kod 506, Sonrei. I love it!
Kebetulan Neeza balik Johor, Neeza sempatlah makeover bff Neeza. Dan pastinya Neeza guna lip cream Sonrei. Dorang pun kata best. Tak kering merekah bau coklat. Alaaa Neeza makeup basic natural gitewww. Neeza bukan MUA uolls. 
Ini Neeza pakaikan kod 503 Blossom. Matching pula dengan tudung. Hehe
Yang ini kod 506 Sonrei warna nude. Macam yang Neeza pakai. Major love for this colour!

Sekarang ini Sonrei Cosmetic telah buat promosi untuk Lip Matte Cream ini iaitu;

PROMOSI SUPER EARLY BIRD 
======================

Harga normal RM 55.00

Harga PROMOSI SUPER EARLY BIRD :
.
RM 45.00 ( Semenanjung Malaysia )
RM 47.00 ( Sabah / Sarawak )

Tunggu apa lagi? Jom dapatkannya di;
Talian Whatsapp: +60 12-306 6097 

Sunday, 24 December 2017

Pertama Kali ke Sunway Lagoon Sempena Ulang Tahun ke 25

Assalammualaikum dan hai semua,
Baru-baru ini Neeza berkesempatan ke Sunway Lagoon. Walaupun dah duduk Shah Alam selama 2 tahun, Neeza jarang keluar bersuka ria di sini atas kesibukan Neeza belajar dan mencari pengalaman yang mungkin In Shaa Allah Neeza dapat gunakan ketika memohon kerja kelak. Dan setiap kali Neeza cuti semester, Neeza akan balik ke rumah mak di Johor.
Alhamdulillah, Allah telah beri kesempatan pada Neeza untuk jejakkan kaki ke Sunway Lagoon. Kebetulan Neeza memang sedang stress dengan submission minggu 14 jadi Neeza perlu tenangkan fikiran dari stress yang melanda. Lagipun  memang dah lama teringin nak ke sana dan nasib baik my baby garl ini sudi temankan Neeza. Thank you Nash!
Kalau anda nak tahu, taman tema air terbesar di Malaysia ini rupa-rupanya dah menjangkau 25 tahun. Ya tahun ini merupakan ulang tahun Sunway Lagoon yang ke-25. Dan Neeza pula baru kali pertama datang ke sana. Sobbs. Tak apa, yang penting dapat juga Neeza merasa keseronakan ke Sunway Lagoon. Hehe.

Kalau datang ke Sunway Lagoon, memang wajib anda datang pada waktu pagi sebab banyak sangat permainan yang ada di sini dan memang tak cukup berada di sini untuk beberapa jam. Masa kami sampai ke Sunway Lagoon, kami telah dihiburkan dengan persembahan dari kadet polis dan tarian selamat datang dari pihak Sunway Lagoon serta meet & greet with Captain Quack. Tak sempat nak ambil gambar Captain Quack sebab ramai sangat orang di hadapan dan Neeza pula berada di belakang. Huhu.
Perbarisan Selamat Datang
Persembahan tarian yang memukau dari Sunway Lagoon
Serius memang ramai orang sebab sekarang kan cuti sekolah. Neeza tengok memang banyak trip yang datang ke Sunway Lagoon. Setelah selesai mendaftarkan diri. sebelum masuk ke dalam Sunway Lagoon dan bersuka ria, anda kena pakai tag khas dulu di pergelangan tangan. Tag itu merupakan tiket mengikut pakej yang anda bayar semasa daftarkan diri tadi. Kebanyakan permainan yang ada di Sunway Lagoon ini terdapat 2 lorong iaitu normal dan express. Biasalah, tiket express ini mahal sedikit tapi anda tak payah tunggu lama sebab lorong express ini akan dilepaskan dahulu sebelum lorong normal. Got it?
Sebelum anda dapat masuk ke dalam, anda kena lalui main entrance, di sini pihak Sunway Lagoon akan melakukan "sportcheck" untuk memastikan pengunjung yang datang ke Sunway Lagoon ini berasa selamat kerana Sunway Lagoon ini bukan sahaja terkenal dari kalangan rakyat Malaysia malahan pelancong-pelancong asing tau. Anda tak dibenarkan untuk bawa makanan di luar ya.

Selesai sahaja Neeza dan Nash melepas pintu utama, kami singgah dulu ke Wildlife Park. Terdapat banyak tarikan di sini, kira-kira ada 15 kawasan. Paling disyorkan untuk anda melawat Tiger Land, White Lion Kingdom dan Pet Village. Tiga kawasan ini merupakan kawasan paling popular sekali di Wildlife Park.
Suka ya awak dapat jumpa haiwan-haiwan di sini? :-p
Inilah pasangan singa Zola dan Zuri. Sweet tak?
Yang mana satu singa betina dan jantan? Cuba teka?
Harimah putih. Time inilah kau nak tidur ek? :') Tak pastilah ini Samson ke Asha.
Cuba teka ini haiwan apa?
Comel je kakak ni  nak sentuh 
Nash tertinggal haiwan kesayangan dia nih hehe
Amboi kemain suka dia dapat jumpa Mr Goat
Okay, itulah beberapa kawasan yang Neeza explore di Wildlife. Tunjuk sikit dekat blog, yang lain anda kenalah datang di sini dan explore haiwan apa yang ada di sini. Tak payah susah-susah ke zoo, dekat Sunway Lagoon boleh main pelbagai permainan dan tengok macam-macam.

Sebelum Neeza dan Nash ke Wildlife Theater untuk melihat Wildlife Show, kami sempatlah melihat pameran yang berkaitan dengan haiwan di sini terutama haiwan yang paling Neeza geli dan takut. Nasib ada si comel arnab comel itu.
 Suzy ini real ke tak?
Geli geliman I tengok kulit ini.
Sempat pula dia beraksi dalam ini. 
Selesai sahaja melihat pameran, kami terus ke Wildlife Theater untuk melihat pertunjukan haiwan seperti burung-burung kakak tua, ular, tikus dan banyak lagi,
Ini Mr Lutfi's girlfriend. Kenapa? Nanti datang tengok. Ok, burung pun ada boyfriend. I ini juga yang single. :')
Siapakah dia? Dan apakah kepandaian dia? Jeng jeng.
Comel je mereka lalu. Uisssh hati-hati nak terjatuh tu.
Paling geli geliman kalau ada haiwan ini. Masa memula sampai dari belakang boleh pula dia lalu dekat seat tengah tempat Neeza duduk. Neeza dah lari lintang pukang ke belakang. Nash bertahan duduk situ sambil pegang-pegang ular ini walaupun dia sendiri tak perasan terpegang tangan siapa sebab Neeza dah lari dulu. Kihkih. Brother ini rilek je pegang 2 ular sekali gus. Hadiah sempena birthday katanya. Maklumlah ramai vote dia ke depan sebab birthday boy. Hahaha.

Sebenarnya ada banyak lagi haiwan pertunjukan tapi biarlah Neeza simpan dalam memori supaya anda dapat kejutan tersebut yang Neeza rasai dari pihak Sunway Lagoon.

Setelah melihat pertunjukan di Wildlife Show, Neeza dan Nash ke Nickelodoen Lost Lagoon. Untuk mereka yang mahu merasai zaman kanak-kanak bolehlah ke sinil Ada sesi meet & greet dengan Spongebob dan Patrick. Mungkin nasib kami baik, Ninja Turtle pun ada okay! Neeza memang minat sangat dengan Ninja Turtle, dulu masa umur 7-8 tahun, setiap kali bangun pagi semasa hujung minggu pasti siaran pertama Neeza tengok ialah Ninja Turtle pada jam 8.30 pagi ke 9.00 pagi. Lupalah. Heee.
Oh ya, di Nickelodeon ini, kawasan paling wajib anda singgah dari 14 kawasan ialah Spongebob Splash Adventure, Kubarango dan Masoon 360. Sekiranya lapar, di sini terdapat beberapa restoran yang anda boleh menjamu selera seperti Cubes Pizza, Nesle Ice Cream. Sister Crispy Popiah dan banyak lagi.
Hai Spongebob dan Patrick. Macam saya dan awak Nash. Ecece pick up line sangat. Hahaha
My favourite Ninja Turtle
Seterunya, kami berjalan ke Water Park. Di sini merupakan kawasan paling meriah sekali lagi-lagi kanak-kanak. Umpama taman syurga dunia gitu. Siapa yang tak seronok bermain air kan?
Di Sunway Lagoon juga terdapat Scream Park. Kalau berani pergilah ke sini kerana terdapat  beberapa rumah hantu. Neeza tak berani. Kalau nak tahu berpuaka ke tak, jomlah ke Sunway Lagoon.
Okay takut dah haha
Nak makan pop corn ke nasi lemak ada jual di sini
Neeza dan Nash memang target ke Amusement Park. Di sini ada Pirate's Revenge, Roller Coaster, Wagoon Wheel dan banyak lagi. Dah lama tak ke Fun Fair jadi rindu nak jerit-jerit. Memang gila lah main dekat sini. Tapi serius best!
Tak dapat naik Feris Wheel, naik Wagoon Wheel pun jadilah
Best wey naik ni betul2 lama kau duduk terbalik dekat atas itu. Tapi Pirate's Revenge lagi adventure.
Kalau anda pencinta permainan sukan esktrem bolehlah cuba datang ke Extreme Park. Ada 11 sukan yang anda boleh cuba seperti kayak, memanah, go kart, paintball, flying fox dan macam-macam lagi.
Oh ya, kalau anda stay sampai petang terdapat beberapa aktiviti yang anda boleh cuba seperti SLIME Time di Spongebob Splash Adventure dan Tale of Mount Berapi & Volcano Show.
Tak sabar nak tengok ia meletus
Eh. ada swanlah
Ada jambatan gantung juga tau
Serius memang best sangat datang ke Sunway Lagoon. Kalau tahu macam-macam ada di sini, memang lama dah pergi. Sebab selama ini Neeza ingat Sunway Lagoon ini cuma tempat main air je. Huhu.

Bersempena ulang tahun ke 25 Sunway Lagoon,  terdapat promosi FamFun yang merangkumi 2 tiket dewasa + 2 tiket kanak-kanak dengan hanya RM390* ataupun 4-To-Go untuk 4 orang dewasa dengan hanya RM456* atau Beli 3 Percuma 3 (Beli 3 dewasa PERCUMA 3 dewasa) pada harga RM510*.

Untuk promosi individu, Sunway Lagoon juga menyediakan promosi RM150 setahun dengan unlimited entries okay! Best woo. Cepat grab dan datang ke Sunway Lagoon tau.

Kalau datang Sunway Lagoon ini memang happening datang bersama keluarga dan rakan-rakan. Cuba spot di mana Neeza?
Untuk maklumat lebih lanjut,
Sunway Lagoon Snd Bhd
Alamat: 3, Jalan PJS 11/11, Bandar Sunway, 47500 Selangor, Malaysia.
Nombor Telefon: +603 56390000

Salam sayang,
Neeza
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.