Friday, 5 July 2019

Pelancaran dan Promosi Pembukaan Cawangan Kedua Lulu Hypermarket 1 Shemelin Cheras

Assalammualaikum dan hai semua,
Pada 1 Julai 2019, Lulu Hypermarket telah mengembangkan cawangan mereka di Malaysia dengan pembukaan cawangan kedua mereka yang bertem[at di 1 Shemelin Mall, Cheras. Untuk pengetahuan anda, LuLu Hypermarket sebenarnya telah mempunyai 174 cawangan di seluruh dunia dan cawangan pertama Lulu Hypermarket di Capsquare, Jalan Munshi Abdullah, Kuala Lumpur.
Perasmian Lulu Hypermarket cawangan 1Shemelin telah disempurnakan oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail.

Siap masuk Berita 1.30 Petang di TV3 pada keesokan harinya. Nasib baiklah Neeza kebetulan tengok berita tersebut. Tahniah Lulu Hypermarket! (Boleh tengok di Instagram @neeza02).

Ya, Neeza berkesempatan untuk turut serta dalam pembukaan LuLu Hypermarket 1 Shemelin. Serius memang meriah dan ramai sangat! Mana taknya, LuLu Hypermarket buat promosi besar-besaran sempena pelancaran cawangan kedua mereka. Diskaun hampir 50% untuk kebanyakan produk-produk di LuLu Hypermarket bermula 1 Julai sehingga 4 Julai 2019. Sudah tentu ramai tak nak lepaskan peluang ini. Tak percaya? Tengok katalog ini.
Seperti kita ketahui dari pembukaan cawangan pertama LuLu Hypermarket di Kuala Lumpur, LuLu Hypermarket sentiasa memberikan harga dan promosi yang terbaik untuk pelanggan mereka. Disebabkan kejayaan pembukaan cawangan pertama mereka, tidak hairanlah mereka melakukan promosi yang sebegini hebat. Kita sebagai pelanggan sudah tentu mencari barangan yang terbaik dengan harga yang hebat dan memberi pulangan kepada kita. Betul kan?
Oh ya, nak tahu kenapa ramai yang serbu semasa pembukaan LuLu Hypermarket tempoh hari? Sebabnya LuLu Hypermarket telah bermurah hati untuk memberikan hadiah istimewa kepada 1000 pembeli awal pada hari pembukaan. Siapa yang tak nak hadiah percuma. 

Berbeza dengan cawangan pertama LuLu Hypermarket di bandaraya Kuala Lumpur yang mempuinyai 5 tingkat, cawangan kedua ini hanya berada di aras Lower Ground (LG) 1 Shemelin Mall. Walaupun begitu, jangan ingat tak besar tau sebab keluasan pasaraya ini ialah 80,000 kaki persegi berkonsepkan ruang runcit terkini dengan teknologi moden paling terbaru.

Okay, sekarang Neeza nak bawa korang melihat setiap sudut LuLu Hypermarket & Department Store cawangan 1 Shemelin Mall, Cheras ini. Korang kena singgah tau sebab setiap bahagian ini mempunyai keistimewaan yang tersendiri.

1. Bahagian Barangan Basah dan Segar (Makanan Laut dan Daging) - Nampak segar kan. Mata ikan pun putih. Memang tabik dengan kebersihan di ruangan ini.
2. Bahagian Barangan Keperluan - Telur, Minyak, Beras - Yang ini memang mendapat perhatian semasa pembukaan LuLu tempoh hari.
Kantoi di situ nak juga grab promosi telur sepapan itu. Murah kot
            Macam tak percaya kan? Pengurangan sebanyak RM 15 untuk beras Jasmine yang terkenal
3. Bahagian Roastery - Bahagian ini mempamerkan pelbagai jenis makanan tradisi, kekacang dan buahan kering dari Timur Tengah.
4. Bahagian Bakery - Bahagian ini merupakan bahagian kegemaran Neeza sebab roti dan donat di sini nampak sangat sedap dan menyelerakan. Berbaloi beli sebab besar dan puas hati bila makan.
4. Bahagian Coklat - Kalau datang LuLu memang wajib borong coklat sebab LuLu sentiasa beri harga terbaik untuk peminat coklat seperti Neeza.
Mana nak dapat Nutella murah macam ini?😭
5. Bahagian barangan tempatan - Nampak segar kan sayur-sayuran dan buah-buahan. Geram je tengok warnanya. Usaha LuLu sangat bagus dalam mengetengahkan produk usaha tani yang ditanam Malaysia. Let's applause their effort!👏
Haaa peminat Durian sini ada port baik punyaaaaaaa..
6. Bahagian Tenusu dan Keju - Buat penggemar susu, pastri dan keju kenalah datang sini borong sebab banyak stok ada di sini.
7. Bahagian Kosmetik dan Kelengkapan Diri - Haaa ini memang port kegemaran. Siapa yang tak nak cantik kan? Harga pun boleh tahan murah. Beli jangan tak beli.
8. Barangan Keperluan - Fuh mencengkam jiwa tengok kuali dan periuk lagi-lagi jenama Chefline dan Tefal. 
9. Bahagian Pakaian dan Kasut - Walaupun hanya satu aras sahaja tapi LuLu Hypermaket masih membawa sudut ini untuk pelanggan di Cheras. Cuma pendapat Neeza, Neeza lebih suka shopping pakaian di cawangan Kuala Lumpur kerana lebih banyak pilihan di sana. Hehe.
10. Barangan elektrik - Haaa yang ini memang sudut yang mendapat perhatian sebab harga yang ditawarkan memang gila-gila.
Haaaa siap rembat remote tv lagi itu!
Nampak best kan? Okay pada mereka yang terlepas untuk dapatkan promosi pembukaan cawangan kedua LuLu Hypermarket tempoh hari jangan sedih! LuLu Hypermarket telah Promosi ‘Big Savers’ berlangsung di LuLu Hypermarket & Department Store 1Shamelin Mall, Cheras dan Capsquare Kuala Lumpur. Rebut peluang keemasan ini sebelum ianya terlepas. Tawaran sah dari 5 sehingga 15 Julai 2019 #JomKeLuLu . Info lebih lanjut (ada 15 helai keping katalog) mengenai Promosi Big Savers boleh klik https://www.facebook.com/LuLuHypermarketKL/posts/978772418984487?sfnsw=cl
Bukan itu sahaja, LuLu Hypermarket juga buat cabutan bertuah Lulu Dream Drive - Shop & Win Contest di mana hadiahnya sangat lumayan. Kereta Proton X70 kot hadiah utama. Best itu. Hari ini Neeza sendiri menyaksikan pusingan pertama. Tahniah Khairul Hilmi! Nantikan pusingan kedua pula.
Nah ini X70nya...
Okaylah rasanya banyak Neeza berkongsi dengan anda pasal LuLu Hypermarket. Kalau pasal membeli belah memang susah nak habis sebab Neeza suka shopping. Hehe. Okaylah untuk info lebih lanjut boleh layari,

Laman web : http://malaysia.luluhypermarket.com/MY/all
Facebook : https://www.facebook.com/LuLuHypermarketKL
Instagram : https://www.instagram.com/luluhypermy

Salam sayang,
Neeza

1 comment:

No word verification needed. You are freely to drop any comments includes opinion and suggestion here. Thank you :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.