Thursday, 7 June 2018

Diskaun Telefon Sehingga 30 peratus Jualan Murah Super honor Day di Shopee

Assalammualaikum dan hai semua,
Tak lama lagi je dah nak raya kan? Mesti anda dah beli persiapan untuk hari raya Aidilfitri kan. Baju raya, kasut raya, langsir, perabot dan sebagainya, semuanya nak baru. Alang-alang semua benda nak tukar, haaa, phone itu jomlah tukar sekali. Hehe. Mahal sangat kalau tukar phone baru?

Haaaaa... jangan bimbang. Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan berbesar hati mengumumkan usahasamanya dengan honor Malaysia untuk melancarkan honor 7A dan honor 10 edisi Phantom Green secara eksklusif pada jualan murah Super honor Day di Malaysia pada 8 Jun 2018. Sepanjang jualan murah tersebut, peminat produk berasaskan teknologi boleh menikmati jualan kilat ke atas dua model telefon ini dan potongan harga sehingga 30% bagi semua produk honor. 
shopee, jualan murah super honor day,hari raya aidilfitri, honor malaysia
Best tak best? Banyak tu sehingga 30 peratus!!!
Menurut Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.
“Shopee berbangga dapat meneruskan usahasama dengan honor Malaysia selepas kejayaan pelancaran honor 9 Lite dan honor 10. Kedua-kedua jenama ini berkongsi visi yang sama dalam menerokai potensi penuh industry e-dagang Malaysia dan memberikan pengalaman pelanggan yang terbaik kepada pelanggan kami. Dalam masa yang sama, Shopee juga komited untuk menawarkan insentif yang hebat; Penghantaran Percuma ke seluruh Malaysia, Komisyen Sifar (0), Jaminan Produk Tulen 100% dan Penghantaran Semula Percuma dalam tempoh 15-hari”.

Malahan Zhao Zhiwei, Ketua honor Malaysia berkata,
“Sebagai e-jenama telefon bimbit terkemuka di dunia bagi penggemar digital, usahasama kami dengan Shopee, sejajar dengan rekod cemerlang mereka dalam menawarkan pengalaman membeli-belah secara dalam talian yang mudah untuk semua pengguna di Malaysia, merupakan suatu langkah yang pintar untuk kedua-dua pihak. Kami bekerja keras untuk memastikan produk kami berkualiti, mengikut aliran semasa, moden serta boleh didapati dengan mudah. Kerjasama kami dengan Shopee membolehkan peminat honor berpeluang untuk balik kampung dengan telefon bimbit berprestasi tinggi pada harga yang berpatutan."

Kalau dilihat kembali, telefon pintar Android sekarang semua dah mampu bersaing dengan IOS dari kelebihan pelbagai sudut. Cun juga kalau lihat design koleksi-koleksi telefon honor ini. Tak percaya?

Haaa.. lihatlah honor 7A yang baharu dijangka menjadi telefon pintar bajet yang terbaik dengan paparan FullView 5.7 inci yang selesa dipegang. Untuk memberi pengguna swafoto yang berkualiti untuk diabadikan dan dikongsi bersama insan tersayang, honor 7A turut dilengkapi dengan dwikamera yang merangkumi kamera hadapan 8MP. 
Ia juga dilengkapi dengan bateri 3000mAh yang mampu bertahan sepanjang hari walaupun digunakan secara berterusan. Telefon pintar ini juga lebih berkuasa dengan EMUI 8.0 yang mampu menyokong pelbagai fungsi. honor 7A juga menampilkan dua SIM dan slot kad SD untuk kemudahan pengguna. Pengguna boleh mendapatkan honor 7A menerusi hihonor dan Kedai Rasmi honor di Shopee pada harga istimewa RM429 (RRP: RM479) sepanjang Super honor Day.

Untuk info lebih lanjut tentang spesifikasi honor 7A

Display
• 5.7 inch 1440p x 720p + display with 16,700,000 colors, 283 PPI
• 18:9 wide screen
• Multiple-point touch-sensitive screen

Size and Weight
AUM-L29A:
• 152.4 mm (L) x73 mm (W) x 7.8 mm (T)
• Approximately 150g (including the battery)
AUM-L29B:
• 152.4 mm (L) x73 mm (W) x 8.05 mm (T)
• Approximately 150g (including the battery)

Operating System
• Huawei EMUI 8.0

Processor
• Qualcomm MSM8937, Octa-Core (4 x 1.4 GHz+4 x 1.1 GHz)

Battery
• Typical value: 3000 mAh battery
• Charging duration: approximately 180 minutes from supplied charger
• Airtime: GSM: 31 hours, WCDMA: 18 hours.
• Standby time: GSM: 898 hours, WCDMA: 921 hours, LTE TDD: 811 hours, LTE FDD: 826 hours, Dual-card: 349 hours.

Memory
AUM-L29A
o ROM: 16 GB
o RAM: 2 GB
o Expandable storage: microSD card (up to 256 GB)
AUM-L29B
o ROM: 32 GB
o RAM: 3 GB
o Expandable storage: microSD card (up to 256 GB)

Camera
AUM-L29A
• 13-megapixel rear-facing camera with auto focus
o Photo resolution: up to 4160 x 3120
o Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
• 8-megapixel front-facing camera
o Photo resolution: up to 3264 x 2448
o Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
• Mode: Panorama, HDR, watermark, timer function, and time-lapse mode
AUM-L29B
• 13-megapixel rear-facing camera with auto focus
o Photo resolution: up to 4160 x 3120
o Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
• 8-megapixel front-facing camera
o Photo resolution: up to 3264 x 2448
o Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
• Mode: Panorama, HDR, watermark, timer function, and time-lapse mode

Audio/Video
• 1080P full HD video recording and video playback
• Audio file format: *.mp3, *.mp4, *.4gp, *.ogg, *.amr, *.aac, *.flac, *.wav, *.midi
• Video file format: *.3gp, *.mp4, *.wmv, *.asf
• Image format: *.png, *.gif , *.jpg, *.bmp, *.webp, *.wbmp
• 3.5 mm headset jack

Other Connectivity
• Wi-Fi 802.11b/g/n, 2.4 GHz , support Wi-Fi direct
• Bluetooth BT4.2
• USB 2.0/HS20
• GPS/AGPS/Glonass

Sensors
AUM-L29A
• Accelerometer
• Proximity sensor
• Ambient light sensor
• Compass
• Fingerprint sensor
AUM-L29B
• Accelerometer
• Proximity sensor
• Ambient light sensor
• Compass
• Fingerprint sensor

Colours
• Black/Gold

Cuma RM429!!!

Bagi mereka yang terlepas tawaran istimewa honor 10 yang lalu pasti akan teruja dengan pengenalan honor 10 dalam edisi Phantom Green yang didatangkan khas di Shopee pada jualan Super honor Day. Pada 8 Jun 2018, peminat honor bukan sahaja boleh mendapatkan variasi Phantom Green ini pada harga RM1,599, malahan dengan setiap pembelian, pembeli akan diberi hadiah percuma bernilai RM298, selagi stok masih ada.
Untuk menikmati keistimewaan pada Super honor Day, layari: https://www.hihonor.com.my *klik(* atau https://shopee.com.my/honormy.officialstore *klik*

Untuk maklumat lanjut, layari: www.hihonor.com.my *klik* or https://shopee.com.my/ *klik*
Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.

Salam sayang,


Neeza

No comments:

Post a Comment

No word verification needed. You are freely to drop any comments includes opinion and suggestion here. Thank you :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.