Wednesday, 11 October 2017

Jom Cuba Boat Noodle Malaysian Style di Cafe Eat & Repeat, Seksyen 7 Shah Alam

Assalammualaikum dan hai semua,
Nak tahu lagi restoran dan tempat makan yang best dekat Shah Alam ini? Selama 2 tahun Neeza belajar dan menetap di sini, adalah yang Neeza tahu beberapa restoran di setiap kawasan dekat Shah Alam ini yang menyajikan hidangan yang istimewa lagi sedap serta persekitaran yang selesa.

Antaranya ialah Cafe Eat & Repeat yang terletak di Pusat Komersial Seksyen 7, Shah Alam.  Alaa~ dekat dengan UiTM Shah Alam dan Jakel itu.
Warna merah hitam dan putih menjadi pilihan reka bentuk cafe yang hipster
Cafe ini sentiasa sahaja penuh dengan pelanggan sejak dari cafe dibuka 4 April 2016
Cafe Eat & Repeat ini berkonsepkan hipster yang menjadi trend anak-anak muda sekarang. Dengan harga RM1.90 semangkuk untuk setiap sajian dan promosi makan 5 dapat 1 percuma untuk happy hour, ternyata berbaloi-baloi dan tidak hairanlah para pelajar seperti kami ini seringkali ke sini. Persekitaran yang selesa dan harga yang murah juga membuatkan pelanggan membawa ahli keluarga untuk makan di cafe ini. 
Apa sajian menu yang dihidangkan di sini?

Secara asasnya, Cafe Eat & Repeat ini merupakan restoran yang berkonsepkan ala boat noodle Malaysian style yang menghidangkan sajian dalam mangkuk-mangkuk sederhana kecil. Cuma kelainan yang dibawa dalam menu di cafe ini ialah sajian serta Malaysia. Dari utara, timur, barat sehinggalah ke selatan.Terdapat 18 hidangan yang ada di sini tau. Wow!
Rambang mata kejap tak tahu nak makan mana satu dulu hehe
Amboi nampak makanan bermangkuk-mangkuk depan mata, bahagia bukan main (saya sepet sekian)
Hmm, apa pilihan Neeza?
Rojak Petis
Lontong
Mee Rebus
Tentulah dari sajian dari Johor. Perghh rindu nak balik Muar! Rasa betul-betul kaw resepi Johor ini. Terbaiklah, lepas ini sekiranya Neeza masih belajar dan bekerja di Shah Alam, memang Neeza akan rajin ke Cafe Eat & Repeat ini.

Okaylah tak nak bias, hahaha, mee sup, nasi lemak telur, kepak ayam tandoori dan brownies ice cream juga pilihan sajian utama Neeza.
 Mee Sup
Ayam Tandoori
Brownies & Ice Cream
Yang lain-lain pun sedap juga okay. Kalau tak masakan Neeza boleh habiskan bermangkuk-mangkuk ini. 
Alaaa segan pula termakan banyak, hahaha
Apapun memang seronok dan puas makan dekat sini.  Nak lagi best?

Sekiranya anda menggunakan aplikasi Kiple untuk menjelaskan bil di Cafe Eat & Repeat ini, anda boleh dapatkan potongan sehingga RM5 tau. KLIK SINI. Dah lah murah, potong diskaun lagi. Untung-untung.
Okaylah, itu sahaja Neeza nak update hari ini. Kalau datang Shah Alam lagi-lagi kawasan Seksyen 7 yang memang banyak sangat restoran sampai pening tak tahu nak pergi yang mana, bolehlah cuba makan di Cafe Eat & Repeat ini.

Cafe Eat & Repeat
Waktu operasi: 11am-11pm setiap hari
Alamat: YG24, Jalan Plumbum Y7/Y, PUSAT KOMERSIAL SEKSYEN 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia

Salam sayang,
Neeza

2 comments:

  1. Ritu nak mai berfoodhunting kat sini, tapi bila sampai Shah Alam sana, mesti terlupa. Ni tengok neeza post, adududududu rasa rugi tak pergi memburu

    ReplyDelete

No word verification needed. You are freely to drop any comments includes opinion and suggestion here. Thank you :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.