Monday, 24 July 2017

Chow Kit Trade Centre (CKTC) - Syurga Baru Barangan Borong Kuala Lumpur

Assalammualaikum dan hai semua,

Sejak dah terlibat dengan urusan perumahan atau asasnya hartanah lah kan, sekarang ini, Neeza cuba menjinakkan diri untuk belajar memahami tentang pelaburan pula. Maklumlah umur biarpun baru 22 tahun dan masih belajar dan buat part time blogging, alhamdulillah ada rezeki lebih, memang adalah terfikir tentang hala tuju hidup lepas ini supaya lebih terjamin. Berdiri di atas kaki sendiri gitu.

Oh ya, mengenai pelaburan tadi, nak tahu tak sekarang ini Neeza tengah usha pelaburan dekat mana? Baru-baru ini Neeza sempat menghadiri majlis pelancaran Chow Kit Trade Center.

Tak lama lagi, Chow Kit bakal mempunyai mercu tanda yang dibanggakan iaitu dengan pembinaan Chow Kit Trade Center (CKTC).

CKTC ini apa sebenarnya?
Chow Kit Trade Centre (CKTC), barangan borong, barangan borong kuala lumpur, gedung membeli belah, kuala lumpur, hartanah, pelabura
Chow Kit Trade Center (CKTC)
CKTC adalah kedai borong sehenti utama pertama di Chow Kit untuk barangan borong seperti produk kosmetik, kelengkapan dapur, herba Melayu tradisional dan sebagainya di bawah satu bumbung yang mempunyai 10 tingkat  di tengah-tengah Kuala Lumpur. Ianya lebih tersusun, selesa dan sistematik. Macam Kenanga dan GM Klang tapi CKTC adalah lebih besar dan banyak pilihan.
Projek ini merupakan projek terbaru dari New Paradise Development di bawah VINSOON Group ini dijangka bermula akhir tahun 2017 dan siap pada 2019 kelak.

Seperti kita maklum bahawasanya Chow Kit  adalah sebuah penempatan yang mempunyai warisan sejarah yang kaya selama 50 tahun.  Kini menerusi New Paradise, Chow Kit bakal menerima sentuhan baru yang sememangnya terkenal sebagai lubuk perniagaan borong ini.
Menerusi majlis pelancaran ini, pengasas VINSOON Group, Dato' Michael Lim berkata pembangunan CKTC mampu memberi nilai yang signifikan bukan sahaja kepada Chow Kit, bahkan kepada kedai borong dan para pelabur di CKTC itu sendiri.

Beliau juga memberitahu sambutan yang diterima begitu hangat untuk projek pembangunan ini dan mengambarkan permintaan yang kukuh untuk CKTC apabila projek itu dibuka kepada penjual sejak bulan Februari lalu.
Chow Kit Trade Centre (CKTC), barangan borong, barangan borong kuala lumpur, gedung membeli belah, kuala lumpur, hartanah, pelabura
Mana taknya, CKTC ini terletak di kawasan yang berpotensi besar untuk pelaburan dan perniagaan yang sememangnya berada di tengah-tengah Kuala Lumpur. CKTC juga berhampiran dengan kemudahan awam seperti Monorail Chow Kit, LRT Kampung Baru, LRT PWTC, Terminal Bas Pekeliling dan UTC Pudu Sentral. 
Ini siapa yang sepatutnya menelaah? I ke you wahai bff Neeza si Rara ini, kemain dia baca ya. Haha
Ditambah pula, MK Curtain iaitu peruncit langsir terbesar di Nilai telah mengumumkan akan menguasai keseluruhan tingkat 7 dan Hypershoe, kedai kasut terkemuka dengan lebih 40 kedai di Kuala Lumpur akan menduduki seluruh Tingkat 6 di bangunan tersebut serta sky-dining food court sebagai daya tarikan utama CKTC kerana bercirikan Melayu Tradisional yang akan menawarkan pelbagai jenis sajian serta minuman tempatan di tingkat atas CKTC. 

Dan ini bakal menginjak nilai lot di CKTC bila dah siap dan mula beroperasi nanti.
Chow Kit Trade Centre (CKTC), barangan borong, barangan borong kuala lumpur, gedung membeli belah, kuala lumpur, hartanah, pelabura
Menurut Dato' Michael Lim, hingga kini 50% telah dijual kepada para pelabur. CKTC terdiri daripada 254 lot dengan anggaran keluasan 52 hingga 181 kaki persegi. Dijual dari harga RM101 400 hingga RM1 411 800.

Sekiranya anda adalah peniaga dan berminat untuk melabur dalam industri ini, ingin mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang CKTC ini bolehlah;


p/s: Baguslah CKTC dekat Kuala Lumpur, tak perlulah warga KL jenuh nak turun Klang atau Nilai nak borong barang. Jimat minyak jimat tenaga dengan harga barangan lebih kurang sama.

Salam sayang,
Neeza

Thursday, 20 July 2017

Resepi - Buttermilk Chicken Simple Versi Saya (Bahagian 1)

Assalammualaikum dan hai semua,
buttermilk chicken, buttermilk chicken simple, butterchicken, resepi buttermilk chicken
Sebelum ini Neeza dapat banyak permintaan dari rakan-rakan yang mengikuti Neeza di Instagram dan Facebook tentang resepi buttermilk chicken ini. Maklumlah, Neeza memang selalu sangat masak buttermilk chicken ini sebab ini adalah masakan kesukaan Neeza sejak dari semester 2 lagi.

Makanya, hari ini Neeza akan kongsikan pada anda semua resepi buttermilk chicken sebelum mengikuti diet ketat oleh jurulatih peribadi. Tak adalah nanti Neeza makan hati berulam jantung teringat keenakannya bila ada orang asyik tanya resepi. Yelah, penat juga nak type setiap kali orang bertanya. Letak dalam blog, kongsi bahan-bahan siap jenamanya sekali sekali dengan langkah demi langkah. Lebih mudah faham di blog ya tak?

Resepi yang bakal Neeza kongsikan ini adalah salah satu versi yang sememangnya mendapat pujian daripada ramai rakan yang pernah Neeza hidangkan masakan ini. Kena dengan tekak orang Melayu sebab ada rakan Neeza pernah nyatakan dia pernah makan buttermilk chicken di kedai dan rasanya terlalu manis dan tak pedas langsung. Nasi dan kuah manis bukanlah kombinasi yang baik untuk sesetengah individu.

Jadi lebih baik masak sendiri, sedap pun sedap sebab ubuh bahan-bahan ikut cita rasa sendiri. Puas makan, muai orang kata. Kalau dekat kedai, sepinggan beberapa ketul ayam dah RM14-RM18 sepinggan. Ini RM15 sahaja kos boleh masak beberapa kali okay!

Okaylah jom mulakan. Bismillah..

RESEPI BUTTERMILK CHICKEN SIMPLE VERSI SAYA (BAHAGIAN 1)
buttermilk chicken, buttermilk chicken simple, butterchicken, resepi buttermilk chicken
buttermilk chicken, buttermilk chicken simple, butterchicken, resepi buttermilk chicken
Bahan-bahan Goreng:
1. Minyak
2. Ayam fillet
3. Tepung Serbaguna Bestari

Bahan-bahan Tumis:
1. Mentega / Majerin
2. Bawang putih (didadu)
3. Bawang merah/holland (didadu)
4. Cili padi 
5. Daun kari (2 tangkai)
6. Susu Sejat
7. Tepung Jagung
8. Cheese
9. Gula
10. Garam

Cara-cara masak;
1. Mula-mula perapkan selama 5-15 minit ayam fillet bersama tepung serbaguna Bestari dan sedikit air di dalam mangkuk. Kalau dekat restoran, biasanya ayam potong dadu kecil-kecil tapi disebabkan Neeza rasa lagi puas makan saiz sebegini. Hehe.

2. Selepas perap, taburkan ayam fillet tadi dengan tepung serbaguna Bestari ini. Neeza suka guna tepung ini sebab mudah. Memang terlekat cantik. Tak perlu nak lumurkan dengan telur, tak perlu banyak bahan serbuk tapi nak buat tepung sendiri pun boleh (adunkan tepung gandum+serbuk cili+serbuk lada hitam+garam). Kalau malas nak tunggu perap dan sadur serta nak cepat sangat, pakai ayam pop corn yang ada di pasaraya. Terus goreng. Haha.
buttermilk chicken, buttermilk chicken simple, butterchicken, resepi buttermilk chicken
3. Letak minyak dan goreng ayam fillet yang dah disadurkan dengan tepung tadi sehingga warna keemasan. Tips nak dapatkan gorengan yang cantik. Pastikan minyak betul-betul panas sebelum letak ayam ya.
 Baru digoreng
Sedang digoreng
4. Angkat dan letak di dalam pinggan.
buttermilk chicken, buttermilk chicken simple, butterchicken, resepi buttermilk chicken
5. Masukkan mentega atau majerin ke dalam kuali. 
6. Tunggu sehingga mentega atau majerin cair.
7. Sediakan bahan-bahan menumis. Potong dadu ya.
8. Masukkan bawang putih ke dalam kuali.
9. Masukkan bawang merah pula.
10. Masukkan cili padi.
11. Masukkan daun kari dan gaulkan sehingga naik bau.
buttermilk chicken, buttermilk chicken simple, butterchicken, resepi buttermilk chicken
12. Masukkan susu sejat. Kalau sukakan lauk berkuah, ubuh banyaklah.
buttermilk chicken, buttermilk chicken simple, butterchicken, resepi buttermilk chicken
13. Sekiranya sukakan kuah yang pekat, masukkan tepung jagung.
14. Masukkan gula (masa ini Neeza letak 2 sudu).
15. Masukkan garam.
16. Masukkan ayam fillet yang digoreng tadi ke dalam kuah yang sedang dimasak.
17. Gaulkan dan masukkan pula cheese.
18. Tunggu sehingga kuah mendidih. Siap dan hidangkan.
 Yummy~
buttermilk chicken, buttermilk chicken simple, butterchicken, resepi buttermilk chicken
Close up 
Mudahkan? Senang sahaja masak buttermilk chicken ini. Rasanya yang berlemak, manis dan pedas-pedas gitu. Yang ini versi paling mudahlah. Lepas ini Neeza akan kongsikan resepi buttermilk chicken yang lebih complex ( itu sebab ada bahagian-bahagian). Bergantung pada citarasa masing-masing. Kalau dah cuba ikut versi Neeza, jangan lupa komen ya. Selamat mencuba. :-)

Salam sayang,
Neeza

Saturday, 15 July 2017

Dairy Tooth Ice House di Sunway Pyramid - Outlet Ketiga

Assalammualaikum dan hai semua
dairy tooth, third outlet, sunway pyramid mall
Dah lama rasanya tak berjalan-jalan ke Sunway Pyramid. Makanya sebelum Neeza balik ke Muar (sekarang dah ada di Muar pun), Neeza singgah kejap lah Sunway Pyramid. Sebenarnya nak tebus voucher tapi Neeza tak tahu pula cawangan kedai itu dah ditutup pun. Tapi tak sia-sialah Neeza datang sebab kebetulan hari Sabtu, 8 Julai 2017, Dairy Tooth Ice Tooth pula melancarkan pembukaan outlet ketiga mereka di Sunway Pyramid Mall. Fuh, langkah kanan. Nasib baik kan.
dairy tooth, third outlet, sunway pyramid mall
Ramai betul yang datang pembukaan Dairy Tooth
Mengenai Dairy Tooth Ice House ini, Neeza dah lama tahu kewujudannya semasa pembukaan outlet mereka yang pertama di Berjaya Times Square. Masa itu pula viral dekat Instagram snek makanan yang berbentuk macam telur dalam papan (nama komersial egg puff tau).

Sampai ada bff blogger Neeza pun mengidam ajak cari itu masa kami keluar jalan di kawasan Bukit Bintang tapi bila dah sampai sana, terlupa pula nak singgah Times Square. Jadi tak merasalah Neeza nak rasa makanan viral ini. Huhu.
dairy tooth, third outlet, sunway pyramid mall
Kalau nak tahu, Dairy Tooth ini berkonsepkan Hong Kong-style cafe kerana ia berasal dari Hong Kong sejak dari tahun 2015 lagi. Kalau tak silap, Dairy Tooth ini dah ada 1000 outlet di bandar-bandar wilayah China dan kini Dairy Tooth meluaskan pasaran di Malaysia pula dan telah mempunyai dua outlet iaitu Berjaya Times Square dan Jaya One. Makanya outlet di Sunway Pyramid ini merupakan outlet ketiga lah untuk Dairy Tooth. Tahniah!

Bagi Neeza, sesuailah kalau outlet sebegini dibuka di pusat beli belah sebab kita datang sana pun nak jalan-jalan je cuci mata tengok promosi dan jualan murah di kedai-kedai berjenama. Kadang-kadang masa jalan-jalan itu terasa nak mengunyah dan kudap sesuatu. Betul tak? Hehe.

Apa yang pasti, terdapat pelbagai hidangan makanan dan minuman ringan yang disediakan di Dairy Ice Tooth dan menjadi pilihan masyarakat kerana sesuai untuk semua lapisan usia. Ada milk tea, puff, waffle, toast dan sebagainya.
dairy tooth, third outlet, sunway pyramid mall
Neeza berkesempatan merasai beberapa hidangan popular di mana menjadi signature Dairy Tooth Ice House dan mendapat sambutan hangat berdasarkan pembukaan outlet-outlet sebelum ini, antaranya DT Silky Milk Tea, DT Original Hong Kong Eggs Puff, DT Polo Bun dan DT Peanut Waffles.

DT Silky Milk Tea
dairy tooth, third outlet, sunway pyramid mall
Dihidangkan dengan Red Tea yang berkualiti tinggi dan rasa Milk Tea, it is just nice! Tak manis sangat, tak pahit sangat dan tak pekat sangat.

DT Original Hong Kong Eggs Puff
dairy tooth, third outlet, sunway pyramid mall
Best seller snack Dairy Tooth! Luaran rangup dan lembut di dalam, mempunyai bentuk seakan telur dalam papan dan mempunyai aroma telur yang menyelerakan.

DT Chocolate Eggs Puff
Lebih kurang DT Original Hong Kong Eggs Puff, bezanya ia didatangkan dengan perisa coklat, selain itu ada juga  perisa cheese, wasabi dan lain-lain. Hot seller juga tau terutama pencinta coklat macam I ini. Hehe

DT Polo Bun
dairy tooth, third outlet, sunway pyramid mall
Bun memang sinonim dengan masyarakat Cina lagi-lagi Hong Kong. Kombinasi bun yang cukup lembut (mat Salleh panggil fluffy) dengan cairan mentega yang masin serta rasa manis disebabkan kesan karamel yang dibakar cantik di atas bun, memang perfect!

DT Peanut Waffles
dairy tooth, third outlet, sunway pyramid mall
Waffle yang lembut dihidangkan panas bersama sapuan kacang yang ranggup memang menyelerakan. Terdapat juga pilihan lain iaitu chocolate dan kaya.
Nak juga bergambar, hehe
Bila dah datang pelancaraan, selalu ada promosi. Memang langkah kanan hari itu sebab Dairy Tooth bagi Milk Tea secara PERCUMA dan diskaun untuk belian. Rugi sangat tak datang tau. Hehe, kena follow IG rapat-rapatlah lepas ini ya.

Okaylah, kalau rasa craving nak makan egg puff, bun, waffle atau milk tea, bolehlah singgah outlet Dairy Tooth yang berdekatan tau.

Dairy Tooth Ice House
Alamat;
Sunway Pyramid (sebelah Maxis Centre)
F1.K2A , Orange Zone , Sunway Pyramid

Jaya One
Jaya One , The School

Berjaya Times Square
Level 3-03-110D , Berjaya Times Square

Facebook; Dairy Tooth Malaysia
Instagram; @dairytooth.malaysia


Dairy Tooth Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Monday, 10 July 2017

VIP Hotel - Penginapan best ketika bercuti di SEGAMAT, Johor

Assalammualaikum dan hai semua
Mesti ramai dah mula kembali ke bandar dan meneruskan kehidupan seharian seperti biasa. Ada yang bersekolah ada yang bekerja. Kan? Maklumlah cuti raya kan dah habis. Huhu. Tapi kesan cuti raya ini buatkan mood travel Neeza kembali lah. Adoi. Bila belek-belek galeri telefon teringat percutian Neeza di Segamat, Johor pada bulan April lalu. Serius percutian itu adalah antara percutian yang paling best untuk Neeza tau.

Kenapa?

Kami pilih Segamat sebab kedua-duanya belum pernah berjalan-jalan ke sini. Lagipun keluarga tak adalah bimbang sangat, sekurang-kurangnya masih dalam kawasan negeri Johor. Okaylah, luar dari Muar.

Lalu, kami bertolak dari Muar dalam Jumaat petang, lebih kurang jam 4.00 petang. Kami ambil jalan Tangkak (lalu Gunung Ledang). Kalau guna laluan sini, nak pesan, hati-hati memandu sebab kenderaan berat banyak guna seperti bas ekspress dan lori.

Maklumlah laluan ke Pahang dan Pantai Timur memang mereka lalu sini. Tapi seronoklah dapat lihat pemandangan bandar Tangkak, kelapa sawit, gunung Ledang dan paling mengujakan Neeza, baru tahu kewujudan Jementah. Hehe. Tak pernah guna laluan sini kan. 

Rasanya hampir 2 jam juga kami sampai ke bandar Segamat. 

Bila dah sampai bandar Segamat, sudah tentu check in hotel dulu. Kesian dekat BFF Neeza ini, maklumlah dari Pahang-Muar-Segamat. Mesti penat memandu. Jadi kami memilih untuk menginap di VIP Hotel Segamat, Johor.
vip hotel, segamat, tempat menarik segamat, percutian segamat, segamat,johor
Berdasarkan pencarian kami sebelum rancang percutian ini, kami adalah selidik di Trip Advisor dan beberapa blog mendapat review yang baik daripada pengujung yang pernah menginap di sini.

Akan tetapi...

Ternyata...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Memang best! Serius tak tipu. Pengalaman Neeza bersama BFF setelah menginap 3 hari 2 malam di VIP Hotel Segamat.

VIP Hotel ini bukan hotel cikai-cikai tau. Ada bangunannya sendiri 6 tingkat. Bertaraf 3 bintang tau. Maklumlah Neeza selalu juga travel untuk bekerja dan menginap di hotel backpacker je, sekali sekala bercuti dengan kawan baik, BFF time gitu, kita tidurlah di hotel yang selesa. Ya tak?
vip hotel, segamat, tempat menarik segamat, percutian segamat, segamat,johor
Sampai-sampai je disambut dengan buah tangan. Ada orang itu terus bedal karipap sampai 2 biji. Hehe, tapi serius karipap itu sedap sangat.

Kami memilih bilik Standard Twin. Ada juga bilik Standard Queen, Superior King, Family Suite, Executive Suite dan VIP Suite. Nak tengok rupa bilik-bilik tersebut boleh klik sini.

Harga pun berpatutan dari RM150 hingga RM218 semalam tertaluk kepada sebarang perubahan. Harga termasuk sarapan pagi  dan semua bilik di sini dilengkapi WIFI dan saluran Astro. Best tak best?

Untuk kami, memadai kami pilih Standard Twin ini sebab dua katil super single. Tidur asing-asing eh. Tak ada maknanya nak tidur sekatil dengan minah ini. Hahaha. Gurau. Beb, lain kali kalau kita dah kerja ada duit sendiri nanti kita travel tidur Suite pula ke. Sekarang belajar lagi, ini pun dah syukur alhamdulillah.
vip hotel, segamat, tempat menarik segamat, percutian segamat, segamat,johor
Masa melangkah masuk ke bilik Standard Twin, masing-masing teruja. Nampak ekslusif sangat. Rasa macam dalam rancangan Romantika Cinta. Hahaha. Tangkap feel pun jadilah. Alangkah bestnya kalau pergi dengan suami (boyfriend pun tak ada, apa cer :p). Sweet sangat ada towel bentuk love tu.
vip hotel, segamat, tempat menarik segamat, percutian segamat, segamat,johor
vip hotel, segamat, tempat menarik segamat, percutian segamat, segamat,johor
Keadaan bilik pun besar dan sangat selesa. Ada penghawa dingin dan TV pun besar, siap ada meja tulis lagi serta boleh bancuh air dan ada air mineral lagi.
Bilik juga dilengkapi dengan peti ais mini dan peti keselamatan. Belum lihat bilik air lagi..

Bilik air dibahagikan kepada dua. Fuhh cantik. Walaupun tak ada tab mandi, shower pun ada air panas dan sejuk okay.
Disediakan juga kelengkapan diri, tuala dan pengering rambut (masa mandi baru discover pengering rambut dalam laci, hehe). Kalau nak iron pakaian, ada disediakan iron dan board di hadapan ruangan lif setiap tingkat.
Itu baru bilik, jom kita meneroka satu bahagian lagi yang disediakan di VIP Hotel, Segamat ini iaitu restoran yang diberi nama The Chef.
Saat melangkah ke sini, terasa macam dekat restoran 5 bintang pula. Dekorasi yang menarik dan nampak ekslusif. Dah nama pun VIP Hotel. Mesti ada class tersendiri. Tapi harga penginapan di VIP Hotel maintain berpatutan untuk rakyat marhaen macam kita-kita ini. Hehe.
Restoran The Chef ini ialah restoran yang menyajikan makanan setiap waktu sarapan pagi, makan tengahari, minum petang dan juga makan malam. Yang penting The Chef ini mendapat pengiktirafan dari JAKIM tau jadi boleh makan dengan senang hati di sini untuk mereka yang beragama Islam.
vip hotel, segamat, tempat menarik segamat, percutian segamat, segamat,johor
Untuk sarapan pagi, bermula dari jam 7.00 pagi sehingga 10.00 pagi. Room service juga disediakan untuk mereka yang malas nak turun. Macam kami ini, walaupun turun untuk sarapan pagi, tetap pesan room service supaya hantarkan waffle ke bilik (waffle ambil masa sedikit itu sebab kami suruh hantarkan je). Amboi tak kenyang-kenyang kan kitaorang ini.
BFF Neeza ini lak acah-acah sweet, hari kedua, tak sangka buka pintu dapat waffle sebegini. Patutlah suruh Neeza naik bilik seorang lepas dah order waffle. Apapun thank you beb. (Tak kan waffle je?Aku nak hadiah! :p)
Sarapan dihidangkan secara buffet tau. Nak makan sekenyang-kenyangnya pun suka hati kamu lah. Apa taknya, pelbagai jenis hidangan disediakan dan menu yang dihidangkan adalah berlainan setiap hari. Memang ler rambang mata semua nak dibalunnya.
vip hotel, segamat, tempat menarik segamat, percutian segamat, segamat,johor
Makan sambil menikmati udara segar makan. Memang syok lagi-lagi makan mengadap pemandangan pool.
Sebelum makan, kenalah burn kalori dulu. Lihatlah kegembiraan seketul Neeza yang seronok nak bermandi manda.
vip hotel, segamat, tempat menarik segamat, percutian segamat, segamat,johor
Ada orang itu dengki kita mandi kolam, katanya malas nak bawa balik baju basah. Ke tak reti berenang? :-p
Ya, VIP Hotel, Segamat juga menyediakan kolam renang dan gymnasium untuk pengunjung-pengunjung yang menginap di hotel ini. Bila-bila masa sahaja boleh akses perkhidmatan ini bermula 7 pagi sehingga 11 malam.
Untuk makan tengahari kami makan di luar sebab nak ronda-ronda bandar Segamat. Antara lokasi tempat makan yang best sempat kami teroka ialah Selera Nasi Beringin, Cendol Segar Amat dan Nasi Ayam Pak Mus. Memang puas hati. Kalau anda datang Segamat wajib singgah sini tau.
SELERA NASI BERINGIN SEGAMAT
vip hotel, segamat, tempat menarik segamat, percutian segamat, segamat,johor, makanan sedap di segamat
vip hotel, segamat, tempat menarik segamat, percutian segamat, segamat,johor, makanan sedap di segamat
vip hotel, segamat, tempat menarik segamat, percutian segamat, segamat,johor, makanan sedap di segamat
vip hotel, segamat, tempat menarik segamat, percutian segamat, segamat,johor, makanan sedap di segamat, nasi beringin segamat
CENDOL SEGAR AMAT
vip hotel, segamat, tempat menarik segamat, percutian segamat, segamat,johor, makanan sedap di segamat, cendol segar amat
vip hotel, segamat, tempat menarik segamat, percutian segamat, segamat,johor, makanan sedap di segamat, cendol segar amat
Dah boleh tau nama asal Segamat dari mana? Hehe
NASI AYAM PAK MUS
Makan malam pula kami menjamu selera dekat The Chef sahaja. Dan ini keadaan restoran The Chef di waktu malam.
Kali ini hidangan ala carte ya. Dari masakan tempatan sehingga makanan barat ada disediakan seperti Mee Rebus, Laksa Johor, Char Koay Teow, Chicken Chop, Crown Of Lamb Rack dan banyak lagi. Siap ada dessert tau!
Hidangan barat/Main Course (Western)
Hidangan tempatan/ Main Course (Malaysia)
Pencuci mulut/dessert
Close up ada 3 perisa aiskrim dalam Banana Split ini iaitu coklat, strawberry dan mint. Sedap!
Serius makanan di The Chef VIP Hotel, Segamat ternyata tidak mengecewakan langsung sepanjang 2 hari di sini. Paling tempting tentulah chocolate shake ini uolls.
Sepanjang 3 hari 2 malam berada di Segamat ini kami tak sempat nak berasa lapar tau. Hahaha. Dua-dua kaki makan travel sama-sama pula itu.

Kami juga sempatlah berkunjung ke beberapa tempat di Segamat iaitu Bila dah dapat kereta memang lajulah ke sana ke mari. Hehe.
DATARAN SEGAMAT
vip hotel, segamat, tempat menarik segamat, percutian segamat, segamat,johor, makanan sedap di segamat
BANDAR SEGAMAT
Bandar Segamat ini terbahagi kepada dua, bandar lama dan bandar baru. Yang ini bandar lama. Tak sempat nak snap bandar baru. Area bandar baru itu sekitar tempat-tempat makan yang Neeza tunjuk itu.
ROCK GARDEN
Lokasi yang menarik untuk rekreasi dan photoshoot tau
JAMBATAN PUTUS
PASAR KARAT, SEGAMAT
Jadi apa pendapat anda tentang percutian Neeza bersama BFF Neeza itu lebih-lebih lagi tentang penginapan VIP Hotel, Segamat ini? Best bukan. Ternyata review dekat Trip Advisor dan blog lain adalah benar. Sesuailah untuk mereka yang datang ke Segamat untuk becuti atau pulang ke kampung halaman sempena perayaan atau outstation atas urusan kerja, tak pun menemani dan meraikan majlis konvokesyen anak di UiTM Segamat, bolehlah booking VIP Hotel ini. Recommended!

Untuk maklumat lebih lanjut, boleh hubungi;

VIP HOTEL SEGAMAT
Batu 1, Jalan Buloh Kasap, 85000 Segamat, Johor Malaysia.
Tel - 07 931 2101 (Hotline) H/P :- 019 7774906 / 019 7773991
Email - Sales@viphotel.com.my
Website -www.viphotel.com.my
Facebook - VIP Hotel Segamat
Instagram - VIP Hotel Segamat Johor

Salam sayang,
Neeza
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.