Wednesday, 5 April 2017

Pilihan Diet Eat Clean dengan Restoran Paperfish TTDI @ Zomato

Assalammualaikum
Bulan lepas Neeza berkesempatan untuk berkumpul bersama-sama dengan foodie influencer yang lain pada sesi Zomato Foodie Meet Up bertempat di Paperfish TTDI. Untuk pengetahuan semua, Zomato merupakan applikasi pencarian restoran untuk makan. Kalau bingung tak tahu nak makan apa dan di mana serta info restoran yang anda baru kenal, Zomatolah plihan terbaik!
Neeza memang pengguna apps ini sebab Neeza selalu discover nama restoran baru setiap kali bergosip atau travel ke lokasi event sebagai media blogger. Melalui applikasi ini kita boleh tahu harga makanan, konsep, suasana, sedap atau tidak melalui review-review dalam Zomato. Mudah, hehe. Pendek kata wajib install apps Zomato ini dalam handphone anda di Appstore dan Playstore. Lagi-lagi yang duduk sekitar Selangor dan Kuala Lumpur. 
Jadi kira penghargaan besar dijemput oleh pihak Zomato untuk sesi Zomato Foodie Meet Up di Paperfish TTDI ini. Sebenarnya ini merupakan jemputan kedua Neeza bersama Zomato, yang pertama di Enak KL, Bukit Bintang tahun lepas. CLIK SINI REVIEW ENAK KL

Yang rajin ikuti perkembangan Neeza di blog, Facebook, Instagram serta Twitter Neeza memang rajin diet kan. Bersesuaian dengan diet dan eat clean, memang Neeza tak teragak-agak untuk terima jemputan Zomato ke Paperfish TTDI. Lebih-lebih lagi dah ada MRT sekarang ini senang nak ke sana. Hahaha.
Mula-mula hiaskan dulu dengan sayur-sayuran dan bijirin
Baru hidangkan protein pula, semua dalam 1 mangkuk
Restoran Paperfish ini merupakan restoran makanan segera atau fast food yang sihat di mana ia berkonsepkan Hawaian poke. Kalau sebut restoran fast food sihat mesti Subway je kan, lebih kuranglah gitu, jadi dah ada Paperfish ini, kita beralih lah pula kan. Siapa kata kalau nak diet ini pilihan kurang untuk eat clean?
Memang bersih dan santai bila masuk dalam restoran Paperfish ini
Mesti anda pelik kenapa nama restoran ini Paperfish. Okay sebenarnya nama Paperfish dipilih kerana mereka ingin dikenali sebagai restoran dan tempat yang elegan, bersih dan simple, semua hidangan dalam 1 mangkuk sahaja di mana ia lebih dikenali sebagai Poke. Lebih kurang pokeman la. Kihkih. Menarik kan?

Mula-mula kami diberi sample untuk rasa oleh chef restoran Paperfish dan kemudian buat keputusan untuk pilih yang mana kami suka. Terdapat tiga pilihan protein disediakan di restoran Paperfish ini iaitu Salmon Poke, Tuna Poke dan Shrimp & Avo Pack. Untuk setiap satu hidangan protein ini terdapat tiga jenis pilihan yang disediakan di restoran Paperfish TTDI ini.
SALMON POKE (Umami Shoyu Salmon, Heat Wave,  Citrus San)
TUNA POKE (Cili Tuna, Umami Shoyu Tuna, Tropical Tuna)
SHRIMP & AVO PACK (Mango Salsa, Shrimp Civiche, Sea-salt shrimp)
Pilihan Neeza tentulah Salmon Poke - Heat Wave yang sememangnya suka pedas dan berkrim. Memang walaaaa~ ikutkan hati nak try tuna tapi Neeza ini memang pencinta Salmon. Pantang jumpa salmon. Huhu.
Neeza dan kak Nora sama citarasa gitewww
Suka sangat!
Bila menikmati hidangan ini ternyata memang sedap dan lazat. Yang penting ikan tak ada bau hanyir dan sayur sayuran segar. Ternyata restoran Paperfish ini jaga kualiti dan standard makanannya.

Kepada mereka yang tidak kurang menggemari hidangan yang raw macam Dee ini haaa, pilihan yang ada untuk anda ialah Shrimp & Avo Pack atau Vegetarian. Udang itu telah direbus. Jadi masih ada pilihan bila datang ke Restoran Paperfish TTDI ini.
Kemudian dah pilih hidangan protein yang anda nak, akan disertakan dengan hidangan superfood seperti salad, jagung, chiaseed, flaxseed, sunflower seed dan sebagainyalah. Memang penuh mangkuk! Serius puas hati, belum lagi dicampur dengan pilihan karbohidrat. Hehe.

Yang paling penting hidangan ini sihat, seimbang, bersih dan kenyang. Haaaaa, kenyang itu paling penting. Hehe. Siapa kata kurus kena berlapar kan?

Dari segi harga agak berpatutan untuk makanan sihat. Antara RM 15.90 hingga RM 17.90 sahaja. Green tea boleh refill berulang kali. Demi kesihatan yang berpanjangan kenalah labur sikit ye tak. Asyik complain mahal bila makan makanan kurang sihat berminyak dan kuantiti lebih sepatutnya memanglah murah lepas itu mulalah sakit itu sakit ini complain gemuk sebab tak jaga portion.
Neeza dan kak Nora.. sebelah itulah wife riomakan, dua-dua foodie influencer
Dengan Dee, tembamnya muka ai kena diet lebih ini hahaha
Apa pun Zomato Foodie Meet Up ini memang best sebab ada blogger Dee ftindiana.blogspot.com dan Kak Nora dari blog www.ummizarra.com terutama dapat kenal dengan sepasang suami isteri foodie @riomakan serta foodie influencer yang lain dan pihak Zomato lagi-lagi akak Fiza. Love you.
Neeza dan kak Fiza, haaa itu lah foodie influencer, riomakan yang terphotoboom tanpa sengaja hehe
Thank you Zomato and Paperfish because inviting me.
Okaylah sekian sahaja entri hari ini, jomlah azam kurus sebelum raya kita capai target dan jangan lupa dapatkan hidangan sihat Paperfish ini dalam diet anda.

Untuk maklumat lebih lanjut;
Paperfish
Address: 26, Jalan Datuk Sulaiman, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Phone: +60 3-2385 0007
Hours: Open today · 10am-10pm
Website: https://www.paperfish.com.my
paperfish Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Salam sayang,
Neeza

19 comments:

  1. Memang eat clean sangat tu neeza! syed yakin tak boleh telan sebab banyak sangat sayur dan salmon dia macam raw je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha syed tak makan sayur ke? yep raw tapi dah diperap dengan perasa jadi tak rasa raw pun

      Delete
  2. apa nih awak apa nih. lapar terus saya tauuuu. T__T

    Jom ke Blog Uyul Rosli >>
    Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pergi Paperfish kalau lapar, kak uyul diet kan hehe

      Delete
  3. menarikny hidangan dia. kena try ni sebab suka makanan unik mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, unik sebab konsep hawaian gitewww... paling penting menyihatkan hehe

      Delete
  4. bagus ye ada restoran macam ni..diet clean..good
    JanjiKita

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan harap diperluaskan dengan banyak cawangan lagi

      Delete
  5. glurppp.. betul2 diet gini.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha mestilah kata nak kurus dan cantik gitu, hehe

      Delete
  6. Salmon best! Sayur? Alaaaaa. Haha. #teamtakmakansayur :0

    TQ Neeza kenalkan app Zomato. siqah download :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa sayur sedap siqah hehe.. ni mesti rajin pi sushi king gak kan? huhu most welcome Siqah :D

      Delete
  7. Wow! So delicious & healthy dining! I wanna try paperfish too ;) cheers, SiennyLovesDrawing

    ReplyDelete
  8. Sekejap lagi saya ke situ nak cuba. Sebab nak bawa tetamu esok. Dari luar negara

    ReplyDelete
  9. restoren cantik dan makanan pun berkhasiat. so nice

    ReplyDelete

No word verification needed. You are freely to drop any comments includes opinion and suggestion here. Thank you :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.