Thursday, 24 November 2016

Find Joy In Every Parcel with Lazada MY


Assalammualaikum dan hai guys!

Find Joy In Every Parcel with Lazada MY l I am so happy today. Mula-mula agak pelik jugalah tetiba dapat call dari abang PosLaju *even I got suspicious at him at first*. Mana taknya, selalu abang PosLaju sebelum-sebelum ini susah nak tinggalkan notis dekat rumah Neeza ini. Nasib baik kali ini dia call sebab Neeza tak tahu menahu Neeza still ada parcel. Maklumlah, selalu ada nombor tracking jadi Neeza pun tak bimbang sangat. Kali ini memang Lazada MY buat surpriselah. Hehe.

Yang buat Neeza suspicious dekat abang PosLaju ini dia call tanya ada rumah ke tak? Neeza masa itu dekat kelas sebenarnya, dan dia kata dia akan datang lepas Neeza sampai rumah *habis kelas*. Then call dia agi, dia suruh tunggu dekat depan rumah. Tahu tak? Neeza macam paranoid. Maklumlah lately dengar orang kena hypnosis pencuri nak masuk rumah. Takut weyy.

Before call kali ketiga tadi itu, Neeza ada call, masa itu abang Poslaju tengah makan. Neeza try tanya "Parcel itu dari mana eh?" dia kata dalam van putih. Lagi seram. Haha. Dan dia siap tanya "Alamat dekat mana?" Dalam fikiran Neeza, haish tak kan tak tahu alamat kan ada dalam itu. Buat kita bimbang je. Tapi Neeza tawakal jelah. Lagipun area rumah memang laluan sibuk. Dan Neeza saja tunggu dekat-dekat dengan kedai yang Neeza kenal pekerja itu, so kira ada orang temanlah juga.

Mula-mula ada van PosLaju, tapi macam takut nak pergi. Takut tersilap ke. Huish, rupanya tengah tunggu member beli air. Kihkih nasib baik tak ketuk tanya. Betul pula instict Neeza kali ini. Then, datang van PosLaju kedua, haaa nasib baik yang ini betul. Alhamdulillah. Well, macam pelik kan, selalu delivery ini slogannya in front of the door, ini dia suruh kita tunggu dekat depan rumah. Tetapi okaylah, yang ini jenis betul-betul make sure barang sampai dekat pemilik parcel itu. Tak adalah tak tinggalkan notis langsung!*berdasarkan kejadian-kejadian lepas*

Okay, bila dapat parcel dari abang PosLaju, huisshhhh beratnya parcel ini. Agaknya apalah dalam itu, Masa ini still tak tahu siapa pengirimnya sebab alamat pejabat. Balik dari rumah terus buka, waaaahhhhh!! Parcel of Joy dari Lazada MY :D

Serius lah Parcel of Joy?!



Mana tak gembiranya, macam-macam hadiah dalam itu. Serius timing Parcel of Joy ini sampai ke tangan Neeza memang cantik sangat ah. Kenapa? Esok Neeza dah nak balik Muar sebab cuti pertengahan semester. Neeza tak ada beg luggage. Since kali terakhir Neeza balik raya haji hari itu, Neeza dah TER ROSAK KAN beg luggage mak, roda hilang satu. Huhuhu, maklumlah perjalanan jauh, sampai haus roda itu. Kihkih. Then, dalam parcel of joy, dapat beg Ola Bola dari Milo, huishh , memang joy betul ini.



Selain dari beg itu, Neeza dapat botol dan voucher dari Lazada MY, MamyPoko, LOREAL Dual Stylerz,Maggi Tomyam Putih dan Maggi OatMee Curry,  Lactokid Cerelac, Nestle Full Cream,dan Nescafe White Coffee perisa pandan. Uishh memang berbaloi-baloi, macam dapat hadiah dari poket doremon. :P


Thank you so much Lazada MY dan semua sponsor *walaupun tak dapat chopper dari Tefal, tengok dari rakan-rakan blogger lain, tapi bersyukurlah Neeza oi, hahaha*. Okay, mesti pelik kan apa benda sebenarnya Parcel of Joy?


Sebenarnya Parcel of Joy ini adalah bersempena Online Revolution sempena tarikh 11.11.2016 hari itu. Jualan besar-besaran dari Lazada. Dan Neeza merupakan antara pembeli sempena 11.11.2016. Oopps! Tershopping online pula kita. Kihkih, masa itu nak sangat beli Double Sided Pan. Weyy, harga biasa RM100 ke atas tau. Tapi dengan jualan Online Revolution, 11.11, mereka turunkan dengan harga ranger RM55-RM65 paling murah. Untuk RM55, Neeza kalah dalam persaingan stok terakhir. Huhu, tapi memang tak boleh guna voucher *tak termasuk GST+shipping*. So, Neeza redha belilah yang RM65 *tak termasuk shipping (anggaran RM7+)+boleh guna voucher*



Yang seronoknya, Neeza dapat mesej dari Maybank yang mereka bagi voucher sempena 11.11 dan boleh guna untuk Online Revolution di Lazada MY. Mau tak gembira. Actually, masa itu dapat banyak mesej dari shopping online database dan bank-bank tapi rate voucher Maybank paling tinggi, so kali ini kita guna voucher Maybank. Huhu.

Bila sampai payment, Neeza cuma perlu bayar dalam RM56.40 *kalau tak silap*. Mau tak gembira weyy? Rasa I am the king of online shopping *eh, cerita Kdrama King Louis*

Setakat ini servis Lazada sangat okay. Ikutkan Neeza beli hari Jumaat, hari Isnin dah sampai office Gdex. Disebabkan Neeza tak ada dekat rumah, terpaksa lah pergi pick up sendiri dekat Seksyen 24 *jauh tak jauh dari Seksyen 7* demi double sided pan. Setakat ini guna memang best. Sangat recommend untuk yang nak berjimat sambil diet sebab tak perlu guna banyak minyak.

Hailaaa, Neeza tak kanlah 11.11.2016 je jualan besar-besaran Online Revolution dari Lazada MY ini?

Eh, taklah, bukan sehari je, tapi SEBULAN tau, sehingga 12.12.2016. Siapa belum membeli belah itu, pergi tengok website Lazada sekarang. Harga dia serius memang turun banyaklah dari kebiasaan. Kalau nak lagi jimat, guna Shopback BACA ENTRI INI! 

Jualan akhir tahun selalunya memang runtuh belaka. Jadinya jangan lepaskan peluang tau!


THANK YOU SO MUCH LAZADA <3

Salam sayang.

Wednesday, 23 November 2016

Promosi Pizza Hut yang .....


Assalammualaikum dan hai semua.

Promosi Pizza Hut yang ..... l Sesiapa yang selalu baca blog Neeza mesti perasan Neeza jarang buat bad review. Bukan sebab dibayar ke sponsor ke so semua nak murni-murni gitu. Maaf ya. Banyak juga food review dalam blog Neeza ini yang Neeza bayar dengan duit sendiri. Kalau boleh mana-mana Neeza pergi naklah yang best-best je. Hmm. Tak percaya? Lihat dekat sidebar sebelah kanan.

Okay, straight to the point. Baru seketika tadi, Neeza pergi ke Pizza Hut yang tak berapa jauh dari kelas. Mula-mula sebenarnya tak tahu nak makan apa. Then, ada classmate yang ingatkan Neeza tentang promotion pizza RM5. Jadinya, jomlah pergi Pizza Hut je. Disebabkan semalam tak makan langsung cuma ratah epal (tak sihat semalam selera tak ada) dan hari ini belum makan apa-apa (tak ada break kelas 4 jam), okaylah pizza itu pun kecik je.  

Sebenarnya Neeza ada baca dari dari post Facebook sebelum ini, tak ingat pemilik akaun mana entah. Banyak jugalah orang komen dalam itu. Promosi kali ini sangat mengecewakan. Ada yang dapat roti keras, roti terbakar dan sebagainya.

Maklumlah tak kena dekat diri sendiri lagi..

Dan bila pergi dan rasa sendiri..

Kecewa~

Betullah apa dorang cakap,

Menyesal tak dengar, hahaha.

Bila sampai dekat restoran, masa nak buat pesanan, cashier itu macam push-push nak ambil order cepat. Sampaikan classmate yang teman Neeza itu cakap dekat Neeza "apa ni? sabarlah sikit orang nak pilih dulu". Dah order dan bayar, perkara biasa tunggu. Neeza dengar cashier ini ada cakap dekat customer selepas Neeza yang siap dalam 15-30 minit. Okay, tunggu jelah.

Selepas 40 minit (dah hampir azan Zuhur dah) baru dapat pizza itu.

Yang buat kami geram ialah dah ada orang dah letak Pizza itu dekat depan tapi dia blah macam itu. Cashier itu pula pergi entertain customer yang order makan dekat situ. Then ada seorang lagi mai godek-godek mesin cashier lepas itu blah.

Lama jugalah pizza itu. Nak hampir sejuk kot~

Yelah, biasanya bilah perut lapar kalau dapat makanan sejuk tak ke lagi angin?

Masa ambil pizza, Neeza cakap dekat dia "nak hampir sejuk rasanya" <- resemble of long waiting

Bayangkan customer yang lepas Neeza dapat pesanan dorang dulu. Dan kalau bukan sebab pizza dorang, rasanya tak ada orang kot perasan pizza kami masa itu.

Taulah kami beli yang kecik je, RM5 itu je haaa..

Sedih.. k .. sedih..

Perasan yang besar-besar je~

Sobsss.. sobsss.. haha

Bila sampai kelas dan makanlah,


Okaylah nasib baik panas lagi. cool down jap. Maklumlah dah kebulur nak makan. Neeza order Aloha, classmate order Hawaian Chicken. Serius classmate punya pizza lagi sedap dari Neeza punya. Serius rasa plain dan bestnya, pizza Neeza ada burn! Haha, macam manalah tak perasan.


Mungkin hari ini nasib tak bernasib baik. Redha jelah Neeza oi. Petanda langgar pantang coach. Hoho. Promise lepas ini tak buat lagi. Kihkih

Begitulah yang berlaku sebentar tadi. Neeza pun sebenarnya tak suka nak buat review tak best. Neeza suka makan dekat Pizza Hut. Mushroom soup dengan garlic bread memang terbaik. Spagetti blognese dan carbonara paling favourite kalau mai Pizza Hut, Cuma belum pernah take away. Dan bukanlah nak jatuhkan apa cuma haraplah ada improvement. Maybe, lepas ini baik makan dekat restoran je kot.

Okaylah kelas dah nak start ini. Bye-bye.

Salam sayang.

Sunday, 20 November 2016

#roadto50kg begins!


Assalammualaikum dan hai guys.

#roadto50kg begins! l Okay, I nervous nihh. Setelah sebulan kelaut China Selatan, tidak workout tidak diet, esok Neeza bakal mulakan semula apa yang Neeza dah tinggalkan. Huhuhu. Kali ini dengan misi yang lebih agresif #roadto50kg dan masa yang ditetapkan adalah 4 bulan *nak cantik kurus sebelum birthday*.

Jadi bermula hari ini Neeza akan sedaya upaya rekod segala-galanya di sini, of course seperti diari, resepi, tips dan sebagainya tentang fitness. Ini adalah cetusan idea dari bff Neeza *merangkap coach, dialah yang akan train Neeza even dari jauh, siap sedialah kena marah dengan cik rimau, tahniah beb sebab dah official certified trainer* .

At least, reader dapatlah sedikit sebanyak manfaat dari blog Neeza ini, dapat ambil semangat pun jadilah. :P Yang mana memang akan dan tengah melalui proses perjalanan kurus itu, chaiyoook and hope will inspire you as well.

Neeza minta maaf terlebih dahulu seandainya kalau sebarang coretan Neeza akan ada salah silap. Janganlah bash *I know haters gonna hate and everywhere*, just komen tegur secara baik dan Neeza akan betulkan balik. 

Neeza bukan pakar. Neeza mengaku hal itu. Apa yang Neeza tahu, itu semua sedikit sebanyak dari coach (4 orang) dan personal trainer (2 orang) yang Neeza pernah dan sedang belajar secara offline dan online, dari juga pembacaan. Mungkin cara kita berbeza. Cuma perbezaan itu janganlah dijadikan sebagai perbahasan untuk pergaduhan *sebab ada IG coach ini sampai kena bash dengan akaun fake IG atas alasan cara berbeza*

Maklumlah, goals kita semua tak sama.

Untuk Neeza, Neeza nak kurus sampai berat 50 kg dalam 120 hari. Neeza nak fit bukan fat! Neeza nak lean body dan bukannya bulky *pergi gym main besi tak semestinya nak berotot*

Okay?

Untuk perjalanan ini, Neeza nak mulakan dengan cara yang berbeza. Ini disebabkan jadual Neeza yang sangat sibuk sebagai pelajar dan juga blogger, Neeza memilih untuk menyediakan makanan selama seminggu terus. Phewww penat duduk dapur hampir sejam hari ini. :P
Betul-betul eat clean nihh
Untuk resepi Neeza akan kongsikan di entri akan datang. Tunggu tau!

Sebelum nak mulakan perjalanan, of course kena timbang dulu. Malunya nak papar berat terkini dekat sini. Haha :D

20 November 2016
Weight:82.3 kg

Naik 5 kg setelah sebulan tinggal diet, haishhhhh.  Itulah kelaut lagi kan dah padan muka. Dah elok 78 kg, kan dah masuk angka 8 balik.
Sebulan lalu. Time berat dah masuk angka 7, huhu
Pengalaman timbang paling mengerikan, bulan 9 2015 , berat Neeza mencecah 100 kg dengan ketinggian 164 cm, time itu dah masuk universiti. Waaaa, sampai takut nak ambil selfie apatahlagi diambil gambar sebab gemuk sangat.

Yang pasti masa akan datang, Neeza tak nak peristiwa tersebut ulang kali. Simpang 44!

Nak makin kurangkan berat badan bukan naik berat badan.

Okay, korang doakan Neeza tau, semoga esok dan hari-hari mendatang, Neeza berjaya untuk eat clean dan workout pada masa ditetapkan.
Much love from me, praying for my success tau  #roadto50kg
Sampai sini sahaja coretan Neeza hari ini, lupa lak, tak ada tupperware, esok nak letak mana makanan Neeza? Tak kan nak makan dalam plastik lak, esok dahlah lunch dekat kelas sebab pagi petang ada kelas memang tak balik rumah, jadi nak pergi mart sekejap cari tupperware. So, nak undur diri lah nihh. :P

Nantikan entri Neeza akan datang ya. Pergi dulu, bye-bye.

p/s: walaupun diet, masih terima food review tau and that's will be my cheat day , huhuhu anyway entri ini dipublish 4 jam, dah rasa down kejap sebab consequences bila reveal berat dekat sini, huhu tapi cuba kuatkan semangat, sometimes we need to declare in order to improve, tak lama je, 120 hari nanti, you will proud with yourself :'))

thank you Fizah for cheer me up and always support me :D love you so much #prelawbuddy


Salam sayang.

Wednesday, 16 November 2016

Cat & the Fiddle now in Malaysia!


Assalammualaikum and hye guys.

Cat & the Fiddle now in Malaysia! l First of all, I want to ask, are you a cake lover? Especially cheesecake? Because I am a cake lover too!

I know there is not so much popular cake brands here and it's really limited for a cake lover like me to get something different. Well, the same taste and the same flavour makes me bored enough with the monopoly brand, that is why I am hardly updating about cake and whatnot.

So here is a good news to all cheesecake lover out there, now Cat & the Fiddle is available in Malaysia.

Still do not know about Cat & the Fiddle?

Let me explain more..



Cat & the Fiddle is originally from Singapore and it is the first online specialist cheesecake store there. It offers premium cheesecakes in 15 original flavors and specially created by Singapore's iconic dessert chef Daniel Tay.

He is one of the most well-known names in luxury desserts in Singapore and trained in the art of classical French pastry and dessert making. He has worked with the legendary gourmet food retailer Fauchon of Paris. In Singapore, he was the Pastry Chef of the famed gastronomic French restaurant, Les Amis and Chef Tay’s skill and artistry has garnered him a gallery of awards including finalist at World Gourmet Summit (2002 - 2006), Pastry Chef of the Year (2001) and World Pastry Cup Gold Medal (1996).

Hence, Cat & the Fiddle is not just any brand. It is a brand with high quality premium taste cheesecake but affordable price.

And now, it is available here, in Malaysia. 

Yes, yes, you do not hear it wrong.

Cat & the Fiddle Malaysia online store www.catandthefiddle.com.my goes live on 1st July 2016. In order to cater to Malaysian market, Cat & The Fiddle are fully Halal-certified brand in Malaysia. So don't worry guys, to all Muslims like me, you can eat Cat & the Fiddle without any issues regarding halal. Yeah, I know some of us really concern about this matter as I am also once worked in bakery as well, so I know the common situation in the bakery.

All cheesecakes made from imported premium quality ingredients and no added artificial flavouring and preservatives. All the cheesecakes are made from fish gelatin. So, that is why it got Halal certificate already from JAKIM and this is the ID, MS 1500:2009  | 1 093-04/2013. You can check it out on your own in JAKIM website.
However, since it still new and just release on July, it offers to 7 flavours only. And again, all of 7 flavours in Cat & the Fiddle in Malaysia get Halal certificate.

1.       Over the Moon (New York Cheesecake)
Details:
a. Fully-Baked New York cheesecake: Rich with smooth cream cheese and enriched with vanilla beans with delicious golden crust underneath and at the side wall, and top design is made from chocolate powder
b. Main ingredients: Cream cheese, chocolate, eggs and cream
c. Size and Weight: Approximately 7 inch and 1.1kg
d. Price: RM99.00

2.       Queen of Hearts (Strawberry Cheesecake)
Details:
a. Fully-Baked Strawberry cheesecake: Rich cheese with delicious golden crust underneath and at the side wall, and top is a thick layer of nature strawberry and raspberry puree that burst with moist sweetness and sourness
b. Main ingredients: Strawberry puree
c. Size and Weight: Approximately 7 inch and 1.1kg
d. Price: RM99.00

3.       The Modern Duke’s Pudding (Oreo Cheesecake)
Details:
a. Fully-Baked Oreo cheesecake: The smoothness of rich cheese with the combination of Oreo cookies, and the crunchiness of Oreo cookie crumble underneath and top is a thick layer of Oreo cookies crumble
b. Main ingredients: Oreo cookies and cream
c. Size and Weight: Approximately 7 inch and 1.1kg
d. Price: RM99.00

4.       The Russian Whiskers (Mango Cheesecake)
Details: 
a. Non-Baked Mango cheesecake: Rich cream cheese with fresh mango cube and finger biscuit with underneath biscuit crust with white curl chocolate chip at the side wall, and top is a thick layer of nature mango puree that burst with moist sweetness
b. Main ingredients: Fresh mango pieces and mango puree
c. Size and Weight: Approximately 7 inch and 1.1kg
d. Price: RM99.00

5.       Naughty and Nice (Chocolate Cheesecake) NEW flavor launched on 23 Sep 2016
Details: 
a. Non-Baked Chocolate cheesecake: A devilishly sinful chocolate cheesecake layered with rich premium couverture chocolate mousse, topped off with pillows of fluffy sponge.
b. Main ingredients:  Couverture Chocolate and Chocolate Mousse
c. Size and Weight: Approximately 7 inch and 900g
d. Price: RM119.00

6.       King Cat of the Mountain (Musang King Durian Cheesecake) NEW flavor launched on 23 Sep 2016
Details:
a. Non-Baked Musang King Durian cheesecake: Creamy Musang King cheesecake arresting facade crowned with cubes of soft sponge with its dreamy innards of durian sponge cake and durian-studded cream cheese and soft sponges dusted with Cocoa powder. 
b. Main ingredients:  Real Musang King Durian
c. Size and Weight: Approximately 7 inch and 900g
d. Price: RM139.00

7.       Milo Dinosaur (Milo Cheesecake) NEW flavor launched on 3 Nov 2016
Details:
a. Non-Baked Milo Cheesecake: Cream cheesecake loaded with Milo powder, topped with another decadent heap of Milo powder. 
b. Main ingredients:  Milo
c. Size and Weight: Approximately 7 inch and 1kg
d. Price: RM119.00

See? All cheesecakes look really tasty because it uses premium imported ingredients.

Don't worry guys, you can get it per slices available in HOPP cafe or Papparich outlets too!

Serious talk, I had tasted all the 7 premium cheesecakes and all are the best! My most favourite definitely The Russian Whiskers (Mango Cheesecake) and King Cat of the Mountain (Musang King Durian Cheesecake). I ate until 2 to 3 slices without I realized! Hehe..

I am really satisfied will all flavour of Cat & the Fiddle cheesecakes. 5 stars for them. Yeayyy!

Do you want to get Cat & the Fiddle Cheesecake?

It is available in;
a) Cat & the Fiddle website CLICK HERE
Free Delivery within Klang Valley areas only or Self-Collection at Bandar Sunway, Cat & The Fiddle

b) HOPP Café
Address: No. 10A, Nadayu 28 Dagang, Jalan PJS 11/7, Bandar Sunway 48250, Selangor Darul Ehsan
Contact No:  03-5613 3366                                                                     
Operation Hrs: 11.00 am – 10.00 pm

c) selected PappaRich outlets! For more information about PappaRich outlets in Malaysia that currently selling Cat & the Fiddle sliced cheesecake  CLICK HERE 

Wants some more good news?

Cat & the Fiddle gives PROMOTION, if you purchase it through their official website, you will get 16% off  and FREE Delivery with Klang Valley / Self-collection at Bandar Sunway.

To get the promotion just type key-in discount code

“Promo16”

to enjoy 16% off. Then, place order at least 1 day in advance, order must be placed before 4.00 pm in order to enjoy next day delivery or self-collection. Promotion period end on 30th November 2016.

Yeayy, so excited about it. Thank you Cat & the Fiddle!

Let's grab this promotion try it out and experience it on your own and tell me about it okay?

p/s: Tips, if your purchase their cheesecake, if you want to make it last longer, put it  in the freezer under -4 degree Celsius and it will last until 1 weeks. If you put in the normal fridge, it just last for 2 days, well, it's cheesecake beb. For better taste, after purchase, eat it until finish, hehehe..

Love,
Neeza


Monday, 14 November 2016

Tips Jimat Duit: Dapatkan Cashback dari Shopback


Assalammualaikum dan hai semua.

Tips Jimat Duit: Dapatkan Cashback dari Shopback l Ekonomi sekarang ini buat ramai risau. Tak boleh dijangka dan membimbangkan. Malahan, Neeza sebagai pelajar pun terasa dengan kesan ekonomi sekarang.  Lagi-lagi dekat Malaysia ini. Semua barangan dah naik. Yang terbaru, harga minyak naik tak kiralah minyak petrol mahupun minyak masak. Dan kalau bawa duit RM50 dekat pasaraya cuma dapat 2-3 barang je. Aduhai. Resah saya~
sambil siapkan assignment sambil survey shopping online, nak shopping tapi nak jimat, muka stress tu huhu
Hmm, apa yang merisaukan Neeza semoga tiadalah krisis ekonomi 1997. Jadi, apa yang kita mampu buat dengan ekonomi sekarang ini ialah berjimat cermat dari segenap aspek. Oleh itu, hari ini Neeza nak bagi satu tips untuk berjimat terutama you alls yang suka online shopping itu.

Neeza faham sesetengah orang lebih senang untuk online shopping kerana semuanya dihujung jari sekarang ini. Kadang-kadang kesibukan di tempat belajar atau kerja, membuatkan kita terhad untuk berada di luar, nak window shopping, cari parking, jalan sesak, lepas itu nak membelek satu persatu barang, serius, tak ada masa! Selain itu, selalunya beli online ini lebih murah, kan? kan? <-I am online shopping lover too!

Untuk lebih murah lagi, Neeza sebenarnya ada cara untuk you alls tau. Neeza nak memperkenalkan kepada semua, iaitu


ShopBack gives cashback for all of your online shopping

Shopback MY ini adalah satu platform baru penjimatan duit semasa membeli belah secara atas talian (online). Shopback MY bayar untuk you alls online shopping tau! Yeayyy *teruja juga okay*. Kalau you alls nak tahu Shopback bekerjasama dengan 500 online merchants yang tawar pelbagai produk dan servis. Antaranya seperti Lazada, Zalora, FoodPanda, Groupon, Agoda, Air Asia dan banyak lagi.

Macam mana sistem shopback ini?

Okay, sangat mudah sebenarnya.


Setiap online shop di mana you alls kunjungi dan membuat sebarang pembelian, you alls akan dapat balik beberapa peratusan dari keseluruhan bill. Paling best, sesetengah online shop bagi sehingga hampir 50% tau!

Tak faham?

Okay, Neeza bagi contoh. Neeza beli beg harga RM 100 dekat Zalora dan Neeza beli melalui Shopback MY, Zalora bagi cashback rate 20%. Jadinya Neeza dapat RM20 balik. Yeayyy! *terlebih gembira nampak!*

Tak faham lagi?

Okay, ikuti tutorial ini dan you alls akan lebih faham sistem Shopback.

1. Buka website www.shopback.my dan pilih kedai/merchant pilihan anda. Contoh: Tesco.


Tips: Nak jimat besar? Klik je "Payday Sale" atau "Best Deals".

2. Dah pilih kedai/merchant, terus klik button merah itu. Kalau Tesco "Get 5.0% cashback". Nanti keluar pop-up window. Tekan "Shop Now".

3. Terus dapatkan tunai/cash dari Shopback. Yang gambar bawah ini untuk Tesco *contoh*
Bila dah buat pembelian, ikuti langkah-langkah mudah dalam page tersebut supaya cashback anda dapat ditambah dalam akaun dalam beberapa hari.

Siap!

Untuk penjelasan yang lebih terang, boleh tengok video ini :D


Bertambah jimat kalau tekan LINK SINI

Inginkan banyak penjimatan dengan voucher? DAPATKAN GROUPON

Terlepas Jualan 11.11 pada 11 November hari itu?

Berita baik kini Black Day Friday sales sedang berlangsung!

Memang berjimat berganda-ganda dengan Shopback MY ini. Kalau you alls tak ambil peluang ini, memang rugi tau.

Kunjungi

www.shopback.my

Salam sayang.

Sunday, 13 November 2016

Tips Jimat Duit: Mesti ada Worthy Book!


Assalammualaikum dan hai.

Tips Jimat Duit: Mesti ada Worthy Book! l Neeza nak kongsikan kepada pembaca blog Neeza ini langkah untuk berjimat duit terutama untuk yang hidup di bandar seperti Neeza yang tinggal di Shah Alam ini. Kos hidup memang tinggi. Jadi kalau nak survive, memang kena ada voucher sebab voucher sangat memberi penjimatan yang besar. Neeza dah alaminya jadi Neeza tahu.

Tak tahu nak dapatkan voucher?

Meh Neeza ajar.


Untuk membeli belah seperti kecantikan, fesyen, dan kesihatan, you alls kena dapatkan Worthy Book ini. Dalam Worthy Book ini, ada 150 keping voucher dan penjimatan sehingga RM30 000!

Mana taknya, Boleh dapat barangan free, beli 1 percuma satu, diskaun sehingga 50% atau voucher tunai. Mana nak dapat penjimatan macam ini?

Dalam buku voucher ini, banyak kupon daripada jenama-jenama besar yang mempunyai banyak outlet di Malaysia ini seperti Himalaya, Marie France Bodyline, Supermodel's Secrets, Chirsty Ng Shoes dan banyak lagi.

Buku ini merangkumi:
Fashion, Eye Care, Eyelashes, Hair Care, Hair Salon, Hair Waxing, Hair Removal, Manicure, Pedicure. Skincare, Bodycare, Haircare, Slimming, Fitness, Spa, Massage, Facial, dan Online Shopping.

Macam-macam ada tau.

Nak tengok kandungan buku ini boleh RUJUK SINI

Harga untuk Worthy Book ini?

Tak mahal pun cuma RM25 sahaja. Serius, RM25 yang you alls laburkan ini sangat berbaloi-baloi. 

Dan buku ini sangat senang dan boleh didapati di:

laman web, Facebook, 7 Eleven, myNEWS.com, MPH Bookstore, Popular Bookstore, Books KINOKUNIYA, times, BORDERS dan easyStore.

Paling best buku edisi ini untuk 2 tahun. Yes, 2 tahun. 2016-2017


Jadi tak ada alasan lagi, tak boleh berjimat cermat dalam kecantikan sebab dah ada Worthy Book ini. Neeza sendiri pun tak sabar nak spend voucher Worthy Book lepas Neeza archieve berat badan ideal nanti.

Jom cepat-cepat dapatkannya sekarang!


Salam sayang.

Friday, 11 November 2016

Makanan Papparich Terbaik Buat Aku Jatuh Cinta


Assalammualaikum dan hai semua

Nak tahu tak? Neeza dah jatuh cinta lagi! Serius, tak tipu. Kenapalah hati Neeza ini tak terbuka untuk dia dari dulu lagi? Kenapa? Kenapa? Kenapa?

Ya. Restoran Papparich.

Menyesal betul tak kenal dia awal-awal lagi. Kalau tahu menu dia semuanya sedap belaka, mesti Neeza dah jadi pelanggan setia Papparich. Tak apa, belum terlambat lagi. Lagipun Papparich ada 120 outlet di Malaysia, memang lepas ini, Neeza cari restoran Papparich je lah.

Minggu lepas, Neeza berpeluang mencuba sendiri menu di Restoran Papparich Bandar Utama. Kali pertama tau melangkah masuk ke restoran ini. Serius, Neeza rasa teruja sangat!
Mula melangkah masuk ke dalam Restoran Papparich Bandar Utama
Kalau you alls nak tahu, restoran Papparich ini menghidangkan menu yang terdiri daripada semua masakan dari pelbagai kaum utama di Malaysia. Contohnya masakan melayu, malah masakan cina pun ada! Neeza pula dah 2 minggu craving nak makan dim sum dan dumpling, ingatkan kena pergi restoran cina muslim baru dapat rasa *itu yang tertangguh craving* rupanya dekat restoran Papparich pun ada dim sum dan dumpling. Serius, Neeza pun tak sangka tau.
Pembuka selera/Appertizer:
Hainan Toast with Butter and Kaya, crunchy and tasty
Fried Dumpling, selalu jumpa yang kukus, kali ini goreng, boleh tahan sedapnya
Hidangan utama/Main Course:

a. Lauk/Dish

1. Mee
My favourite, Pappa Char Kuey Teow, udang fresh, bahan-bahan pun banyak, rasa pun sedap.
Wan Tan Hor with Prawns and Chicken Slices, selalunya kita kena Kueyteow Kungfu and rasa dia ke arah mee ladna sikit
2. Nasi
Saranan untuk yang ingin makan nasi
Pappa Chicken Rice, sedap juga sebab ayam pun lembut
Sedap sangat Kampung Fried Rice with Egg ini, I loike it really much, rasa udang kering dan bahan-bahan tumis itu
3. Roti Naan *dibakar dan rasa kegaringan dan kerangupannya*

Naan with Chicken Roll, yummy~

Naan with Tuna & Cheese, perfect taste!
b. Minuman/Drinks

Untuk pilihan minuman, signature Papparich tentulah kopinya. Bagi peminat kopi bolehlah mencuba Papparich Stevia White Coffee. Special mengenai White Coffee dari Papparich ini ialah menggunakan stevia sebagai pengganti kepada gula untuk minuman yang lebih sihat sebab gula tak bagus untuk kesihatan badan kita.
Papparich Stevia White Coffee
Kebaikan Stevia
Malahan, Papparich Stevia White Cofffee ini tak terhad untuk you alls minum dekat rumah sahaja, malahan you alls boleh beli dan bawa balik ke rumah atau pejabat. Yes, Papparich dah keluarkan packaging white coffee. Seronoknya! Tak adalah alasan lepas ni, I suka kopi tapi I diet, malas nak beli stevia, leceh. Papparich Stevia White Coffee dah siap-siap keluarkan packaging dengan stevia sekali. So, no excuses okay?
Teruja sangat, selain daripada 3 kotak white coffee, dapat cup juga :)
Pappa ABC Special with Ice Cream dan Pappa Cendol pun best. Sedap ya ampunnnn. Banyak tau bahan-bahan dalam ABC dan cendol. Memang puas makan. Kelemakan cendol itu pun sangat enak. Rugi kalau tak cuba.
Pappa ABC Special with Ice Cream 
Pappa Cendol
Pencuci mulut/Dessert:

a. Kek

Antara pilihan kek yang Neeza suka dekat Papparich ini ialah New York Cheesecake, Pudding Oreo Cheesecake, Stawberry Cheesecake dan Mango Cheesecake. Paling Neeza suka? Mango Cheesecake lah. Rasanya fresh dan kalau makan masa cuaca panas, perghhh, nikmat sangat.
New York Cheesecake
 Pudding Oreo Cheesecake
Stawberry Cheesecake
 Mango Cheesecake, my favourite :D
Sebenarnya pada pandangan Neeza, kek-kek dekat Restoran Papparich ini memang berkualiti dan bermutu. Tak ada rasa kek itu macam dah lama. Neeza kan pencinta kek, selalu juga pergi bakeri dan cafe yang jual kek (malah pernah kerja dekat bakeri) jadi Neeza boleh tau ada perbezaan kek itu okay ke tidak, baru atau dah lama. Untuk kek di sini, memang walaaaa, sedap dan recommended!

Untuk mereka yang berhajat nak tempah 1 kek (kebanyakan saiz 1 kg) untuk majlis harijadi, tunang, kahwin, meeting dan sebagainya, you alls boleh tempah secara online iaitu pre-order dan akan terus hantar ke rumah you alls atau self pick di outlet berhampiran.

b. Citrasa Malaysia/Malaysian taste

Bagi mereka yang inginkan pencuci mulut citarasa Malaysia, bolehlah mencuba Sago with Gula Melaka atau Egg Pudding with Sago. Yes, all of them are very refreshing! Kemanisan dan kelemakannya sangat seimbang. Tak tawar dan tak terlalu manis sangat. Really nice and delicious.
 Egg Pudding with Sago.
Sago with Gula Melaka

PROMOSI!
Sampai 31 November 2016 tau :)
Memang puas hati sangat makan dekat Papparich ini. Haaaaaaaa! Sempena November ini, Restoran Papparich telah mengadakan promosi untuk Dim Sum iaitu Beancurd Sheet Roll atau Chicken Glutinous Rice bersama dengan minuman. Minuman ni pula boleh pilih dari kopi, kopi O, Cham, Teh Tarik dan Teh O. Harga? Cuma RM8.90 sahaja dan promosi ini untuk semua outlet Papparich di seluruh Malaysia. Sampai 31 November sahaja tau!
Beancurb Sheet Roll
Chicken Glutinous Rice
Beancurd Sheet Roll ini memang puas makan sebab isi dalam itu sangat padat dan Neeza sangat tergilakan Chicken Glutinous Rice ini. Gabungan sos, pulut dan ayam itu sangat berpadanan. Sampai 2 pinggan Neeza makan. I tell you, craving satisfied! Thumbs up Papparich :D

Serious talk, Papparich will be my next favourite restaurant list after this. Menyesal tak kenal Papparich ini awal-awal kalau tahu banyak menu yang best-best. Dan you alls pun kena cuba rasa sendiri makan dekat Papparich dan grab promosi dim sum itu. 

Untuk maklumat lebih lanjut, boleh berkunjung website Papparich.

Salam sayang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.