Friday, 30 December 2016

10 Produk Kegemaran Yang Patut Anda Beli di Ezbuy-Tips Jimat

Assalammualaikum

Kesibukan minggu akhir semester ini membuatkan Neeza rasa sangat stress. Banyak kerja kena hantar dan banyak test. Untuk atasi rasa stress itu, jomlah kita membeli belah or shopping. Disebabkan kita tak ada masa nak window shopping, online shopping adalah pilihan terbaik ketika ini. Yelah, kalau tak beli pun, tengok barang-barang itu pun dah buat kita gembira. Kurang sedikit stress.

Minggu lepas, Neeza ada berborak dengan kawan serumah tentang laman web mana yang murah untuk kita membeli belah secara talian ini. Dari perkongsian kawan serumah Neeza, baru Neeza tahu mengenai kewujudan Ezbuy. Dia kata Ezbuy ini serius murah gilaaaaaa!


Mula-mula macam tak percaya tau. Eh? Eh? Ye ke? Bohonglah kalau murah sangat. Betul ke cakap dia ini kan?



Bila jengah sendiri laman web Ezbuy, ya ampunnnnnnn..... murahnya! Banyak pilihan pula itu. Serendah RM15 pun ada!

I am so excited!

Dan kalaulah Neeza diberi pilihan untuk membeli 10 jenis barang, antara...

10 Produk yang menjadi tumpuan Neeza di Ezbuy ialah;

1. Handbag
RM 35.86 KLIK SINI
Neeza seorang yang sukakan gaya yang ringkas. Walaupun ringkas masih ada elemen elegan dan ekslusif dalam penampilan Neeza. Jadi, handbag akan memainkan peranan tersebut, cuma susah sedikitlah nak cari handbag yang tampak ekslusif tapi murah. Hehe. Maklumlah hidup dalam ekonomi sekarang kena berjimat cermat dalam membuat pilihan. Tapi bila tengok pilihan-pilihan hanbag dekat Ezbuy, perghhh murah-murah belaka serendah RM10 pun ada. Cuma yang paling memikat di mata Neeza seperti gambar di atas. Nampak ekslusif sangat tapi boleh dapat bawah RM50. Sangat okay!

2. Fitness Equipment
RM 67.59 KLIK SINI
Seperti korang tau Neeza kan tengah berusaha untuk menurunkan berat badan. Cuma itulah sekarang ini tak ada masa nak pergi gym. Lagi-lagi nak final exam ini. Busy sangat-sangat. Kalau boleh, Neeza nak cari fitness equipment yang boleh cover macam-macam bentuk workout. Akan tetapi Neeza tahu, harga fitness equipment ini paling murah RM150 ke atas sebab Neeza dah lama survey dekat pasaran. Bila tengok laman web Ezbuy, ya Rabb biar betul? Bawah RM70 je tau!
3. Phone Gadget
RM 33.10 KLIK SINI
Untuk kaki selfie seperti Neeza, fish eye lens sangat diperlukan. Lagi-lagi kalau nak welfie dengan kawan-kawan atau keluarga untuk kita abdikan sebagai kenangan and upload dekat Facebook atau Instagram. Kalau dalam jumlah ramai tentulah kita nak semua orang ada dalam gambar itu kan? Maka kena beli fish eye lens yang berkualiti tinggi dan saiz mm yang besar. Maklumlah dekat kedai gadget yang saiz mm itu kecik sangat dan masih tak muat. Kalau ada pun, mesti harga cekik darah. Bila survey dekat Ezbuy, memang tak mengecewakan Neeza.

4. Best Cases for Workout
RM 24.14 KLIK SINI
Neeza kan selalu exercise terutama lari atas treadmill tak pun cycling, memang bosan sangat kena buat itu selama satu jam. Kadang-kadang itu tak sampai 10 minit terus lemah. Justeru itu, Neeza sangat perlu dengar lagu sebagai hiburan terutama lagu-lagu rancak untuk kekal stamina dan semangat nak kurus itu. Cuma kalau letak handphone dekat ruang dashboard treadmill atau kocek semasa cycling, handphone Neeza akan selalu jatuh ke lantai bila Neeza buat gerakan secara agresif. Habislah handphone boleh selalu rosak kalau buat macam itu kan? Jadi case handphone untuk workout yang letak di tangan sangat Neeza perlukan. Haaa, lupa pula! Kalau ada sport case ini, Neeza boleh guna apps untuk track nadi jantung Neeza menerusi apps running semasa workout. Yes, I really need it!

5. Sport Shoes
RM150.34 KLIK SINI
Neeza cuma ada sepasang je kasut sukan dekat rumah, kalau beli ini dah boleh start jadi koleksi kasut sukan. Maklumlah selalu usha IG personal trainer cemburu dengan mereka banyak betul kasut sukan yang mereka ada. Neeza cuma ada satu je tau. Akan tetapi bajet tak berapa nak besar sebab harga kasut sukan mahal sangat, atas RM200. Bila survey dekat Ezbuy ini, ya rabbb RM150 sahaja! Warna pink pula itu. Omaigadddd I really want this!
6. Tableware
RM 10.55 KLIK SINI
Kalau usha IG dan FB Neeza, mesti korang tau Neeza kan suka masak kan? Akan tetapi barang dapur Neeza tak cukup terutama alatan untuk buat kek. Bukan setakat alat buat kek, set pinggan pun tak ada. Hahaha, bila nampak set ini dekat Ezbuy terus Neeza jatuh cinta. Paling mengejutkan Neeza. Cuma RM10 je. Memang dalam hati kata Ezbuy ini terbaik sangat!
7.Air Fryer
RM 130.34. KLIK SINI
Seseorang pernah nasihatkan Neeza untuk dapatkan air fryer kalau nak diet. Jadi, nak mulakan balik misi diet Neeza yang dah lama kelaut, Neeza rasa nak beli sebiji. Kalau ada air fryer ini senang masak tak ada minyak dan jimat masa. Cuma belum berkesempatan nak beli sebab harga air fryer dekat pasaran mahal gila, paling murah RM300. Bila cari dekat Ezbuy, memang terbaik sangat! Boleh dapatkan dengan harga RM130 sahaja. Biasa harga macam ini boleh dapat air fryer secondhand tapi dekat Ezbuy, new original lagi tau.

8. Blender

RM 34.41 KLIK SINI
Rumah Neeza tak ada blender atau lesung batu. Jadi sangat susah untuk Neeza nak cuba pelbagai resepi yang perlu ditumis. Memang dah lama nak sangat blender ini senang nak masak. Neeza dah cuba cari dekat pasaraya dan kedai elektrik, mahal betul blender, paling murah RM50++ tapi dekat website Ezbuy paling murah Neeza pernah jumpa.

9. Vacuum Cleaner
RM 39.72 KLIK SINI
Untuk selalu yang tak ada masa nak kemas macam Neeza ini, letih badan tau nak menyapu guna manual ini. Lagi-lagi habuk yang kecik. Jadi perlu sangat vacuum Cuma tak naklah vacuum yang besar itu sebab ruang rumah sewa Neeza ini kecil. Bila tengok pilihan yang ada di Ezbuy, memang rambanglah.Pilihan Neeza seperti gambar di atas. Yang penting harga vacuum ini murah sangat!

10. Sofa
RM 47.52 KLIK SINI
Rumah Neeza tak ada sofa langsung kadang-kadang sampai sakit belakang duduk statik je bila nak study atau tengok TV. Kadang-kadang itu nak rehat, sakit pula baring dekat lantai. Kalau ada sofa comel macam ini pun dah okay sangat.

Bila tengok list ini balik, macam emak-emak sungguh Neeza ini. Haha, Beli barang-barang dapur dan kelengkapan rumah. Untuk kecantikan diri lebih kepada barangan sukan. Maklumlah tengah berusaha nak kurus kan.

Serius harga-harga di Ezbuy jauh lebih murah dari barangan offline dan laman web online yang lain. 1 malam pun belum cukup nak habis survey barangan yang ada di Ezbuy ini. Rambang mata sungguh uolls.

Mesti korang pelikkan, kalaulah Neeza betul-betul shopping semua dalam list di Ezbuy ini, tak risau ke pasal postage? Maklumlah confirm berat gila. Jangan bimbang. Ezbuy telah memperkenalkan PRIME untuk pelanggan yang membeli belah di Ezbuy. Serendah RM8.80 sahaja! Fuhhh tawaran memang tak boleh dapat di mana-mana laman web ini. Untuk mengetahui maklumat lanjut mengenai PRIME boleh KLIK SINI :D

By the way, seperti yang dijanjikan dalam status FB, Neeza nak bagi you alls beberapa keping voucher, please guna tau sempena sales akhir tahun nihh, at least you alls boleh berjimat :D

FREE RM15 Shopping Voucher

Dan juga promosi pembelian hanya RM19.90 

Dan potongan sehingga 50%

Jadi, tunggu apa lagi?

Jom ke Ezbuy sekarang!

Salam sayang,
Neeza.




2 comments:

  1. assalamualaiakum neeza...bestnya boleh shopping ni...:)

    ReplyDelete

No word verification needed. You are freely to drop any comments includes opinion and suggestion here. Thank you :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.