Monday, 14 November 2016

Tips Jimat Duit: Dapatkan Cashback dari Shopback


Assalammualaikum dan hai semua.

Tips Jimat Duit: Dapatkan Cashback dari Shopback l Ekonomi sekarang ini buat ramai risau. Tak boleh dijangka dan membimbangkan. Malahan, Neeza sebagai pelajar pun terasa dengan kesan ekonomi sekarang.  Lagi-lagi dekat Malaysia ini. Semua barangan dah naik. Yang terbaru, harga minyak naik tak kiralah minyak petrol mahupun minyak masak. Dan kalau bawa duit RM50 dekat pasaraya cuma dapat 2-3 barang je. Aduhai. Resah saya~
sambil siapkan assignment sambil survey shopping online, nak shopping tapi nak jimat, muka stress tu huhu
Hmm, apa yang merisaukan Neeza semoga tiadalah krisis ekonomi 1997. Jadi, apa yang kita mampu buat dengan ekonomi sekarang ini ialah berjimat cermat dari segenap aspek. Oleh itu, hari ini Neeza nak bagi satu tips untuk berjimat terutama you alls yang suka online shopping itu.

Neeza faham sesetengah orang lebih senang untuk online shopping kerana semuanya dihujung jari sekarang ini. Kadang-kadang kesibukan di tempat belajar atau kerja, membuatkan kita terhad untuk berada di luar, nak window shopping, cari parking, jalan sesak, lepas itu nak membelek satu persatu barang, serius, tak ada masa! Selain itu, selalunya beli online ini lebih murah, kan? kan? <-I am online shopping lover too!

Untuk lebih murah lagi, Neeza sebenarnya ada cara untuk you alls tau. Neeza nak memperkenalkan kepada semua, iaitu


ShopBack gives cashback for all of your online shopping

Shopback MY ini adalah satu platform baru penjimatan duit semasa membeli belah secara atas talian (online). Shopback MY bayar untuk you alls online shopping tau! Yeayyy *teruja juga okay*. Kalau you alls nak tahu Shopback bekerjasama dengan 500 online merchants yang tawar pelbagai produk dan servis. Antaranya seperti Lazada, Zalora, FoodPanda, Groupon, Agoda, Air Asia dan banyak lagi.

Macam mana sistem shopback ini?

Okay, sangat mudah sebenarnya.


Setiap online shop di mana you alls kunjungi dan membuat sebarang pembelian, you alls akan dapat balik beberapa peratusan dari keseluruhan bill. Paling best, sesetengah online shop bagi sehingga hampir 50% tau!

Tak faham?

Okay, Neeza bagi contoh. Neeza beli beg harga RM 100 dekat Zalora dan Neeza beli melalui Shopback MY, Zalora bagi cashback rate 20%. Jadinya Neeza dapat RM20 balik. Yeayyy! *terlebih gembira nampak!*

Tak faham lagi?

Okay, ikuti tutorial ini dan you alls akan lebih faham sistem Shopback.

1. Buka website www.shopback.my dan pilih kedai/merchant pilihan anda. Contoh: Tesco.


Tips: Nak jimat besar? Klik je "Payday Sale" atau "Best Deals".

2. Dah pilih kedai/merchant, terus klik button merah itu. Kalau Tesco "Get 5.0% cashback". Nanti keluar pop-up window. Tekan "Shop Now".

3. Terus dapatkan tunai/cash dari Shopback. Yang gambar bawah ini untuk Tesco *contoh*
Bila dah buat pembelian, ikuti langkah-langkah mudah dalam page tersebut supaya cashback anda dapat ditambah dalam akaun dalam beberapa hari.

Siap!

Untuk penjelasan yang lebih terang, boleh tengok video ini :D


Bertambah jimat kalau tekan LINK SINI

Inginkan banyak penjimatan dengan voucher? DAPATKAN GROUPON

Terlepas Jualan 11.11 pada 11 November hari itu?

Berita baik kini Black Day Friday sales sedang berlangsung!

Memang berjimat berganda-ganda dengan Shopback MY ini. Kalau you alls tak ambil peluang ini, memang rugi tau.

Kunjungi

www.shopback.my

Salam sayang.

15 comments:

  1. wah..syok la kalau boleh dapat balik...zaman sekarang ni semuanya kena berjimat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep.. boleh dapat balik :D itulah kena berjimat sekarang nih.. so cepat2 register k :D

      Delete
  2. wah menarik ni! Macam ala-ala rebat point dari membership card la ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menarik dear, hmm, lebih kuranglah, tapi kita dpt balik duit kita, cuma kena ikut berapa percent dorang offer kalau kita spend dekat channel itu

      Delete
  3. Wow bestnya dapat cash back! Nak cuba lah
    Thanks info

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah, should try it, so register ok :D

      Delete
  4. memang detail ni. best dapat cash back

    ReplyDelete
  5. macam menarik jer ni.. nak kena try ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep sebab dpt balik duit kita tapi ada percentage dia.. so makin kumpul seperti peribahasa sikit2 lama2 jadi bukit :DD

      Delete
  6. Banyak boleh berjimat nie.. terbaik

    ReplyDelete
  7. Cara menebus cashback macam mana ye??

    ReplyDelete

No word verification needed. You are freely to drop any comments includes opinion and suggestion here. Thank you :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.