Saturday, 11 June 2016

Review KFC Raya Kari Kari Rangup


Hai semua! Assalammualaikum. Hehe.

Hari ini you alls berbuka apa? Mesti lazat-lazat, untunglah siapa yang duduk rumah itu dapat makan makanan homemade. I miss home #homesickdah sobbssss. Hihi, siapa yang beli dekat bazar pun mesti memacam menu yang you alls beli kan? Tentu sedap. 

Neeza? Berbuka apa hari ini?

Actually Neeza malas nak berbuka hari ini sebenarnya. Plan nak diet, wakaka. Just a joke, hihi. Hmm, rasa nak makan cornflakes madu #favouritesis tapi bila buka je kotak nak tengok, laaaaaa, dah habis rupanya. Petang tadi bersiap-siap lah keluar, haishhh, keluar juga. Haha. Lagipun Neeza nak pergi cari kedai printing untuk buat business card since banyak pula invitation yang Neeza dapat. Well, tak ada kad macam mana nak luaskan network kita kan? Huhu.

Sebelum settle cari kedai printing yang boleh siapkan kad itu esok, memandangkan dah nak malam, ehhh nak berbuka puasa dekat mana ini? Tengok Medan Selera Seksyen 2 tak banyak kedai yang buka, pergi bazar dekat belakang, macam tiada yang menarik, akhirnya kaki ini melangkah masuk dekat KFC.

kfc seksyen 2, while waiting for adzan maghrib
Mula-mula nak makan set dinner D itu je, tapi bila tengok menu, eh? eh? Ada menu barulah dari KFC iaitu KFC Raya Kari Kari Rangup. Ada nasi, ayam 2 ketul, coleslaw, okay jugak itu. Dah mula dah perasaan berbelah bagi Neeza nak makan set D ke nak makan KFC Raya Kari Kari Rangup. Kah!

Maklumlah set D itu hampir sama juga, cuma ayam spicy lah, kalau set menu baru itu, ayam rangup kari. Pening,pening. Last-last ikut kata hati dari aku craving teringat-ingat pasrah jelah beli hihi, lagipun beza berapa sen je pun. Hmm, biasanya kalau Neeza pilih set D, Neeza akan tukar air coke itu since Neeza memang tak boleh sangat minum air bergas. Bila tukar, biasalah, kena caj. Jadi macam tak ada beza sangat pun set D dengan KFC Raya Kari Kari Rangup ini. Kalau set baru ini, terus air mango tak payah tukar-tukar dah.

KFC Raya Kari Kari Rangup
Bila azan berkemundang, alhamdulillah, terus minum air mango. Air okay tak manis sangat dan tak tawar sangat. Just nice, rasa manis-manis buah. Neeza tak makan coleslaw, Neeza minta tukar kepada whipped potato, le favourite. Not bad, cuma dapat kurang kuah je. Then, rasa nasi pula, okay lembut masih panas lagi waktu itu. The crucial part is the chicken. Bila nak makan ayam itu, serius lembut je. Digoreng dengan baiklah. Ayam pun dapat saiz yang besar, alhamdulillah, hehe.


see lembut dan rangup, hehe
So, how the taste of the crispy curry chicken? Okay, first of all, bila you alls order, janganlah ingat, rasanya macam kari kedai mamak itu haaaaaa. Kuah kari limpah ruah. No! No! No! Actually, tepung ayam goreng itu ditambah dengan curry powder. Ada rasa rempah kari itu. Cuma nak kata pedas *tak tahulah orang lain tapi Neeza dah biasa makan pedas* bagi Neeza tak pedas sangat pun, biasa je, cuma ada rasa manis-manis juga. Sesuailah kalau kanak-kanak nak cuba menu baru ini.


Untuk keseluruhan, puas hati jugalah makan set baru ini. Bersesuaian dengan harga RM12.90. Sincerely, spicy chicken lagi walaaaa kot. Mungkin dah terbiasa makan spicy chicken. Hehe. Actually, I am waiting a long time, hoping that KFC akan keluarkan menu nasi ayam yang berkuah pula. Tak kiralah sup ke kuah lemak cili padi ke. Hihi. Tunggu jelah, one fine day~

So, that's all review for today. Yang mana belum cuba itu, trylah yaaaa, Hehe.


Salam sayang, xoxo,
Haneeza Mohamad

5 comments:

  1. jauh beza gambar dgn real ...
    hahahahaha...

    kaissi.my

    ReplyDelete
  2. done following you .. x tau nak cari cbox d mana hehe

    ReplyDelete
  3. rase ayam 2 same ke dgn yg KFC yg kari dulu yg ade daun2 kari skit ? ke nh lgi sedap?

    ReplyDelete

No word verification needed. You are freely to drop any comments includes opinion and suggestion here. Thank you :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.