Wednesday, 22 April 2015

Mario Badescu untuk Luxola

*Assalammualaikum*

Hai guys! Gembiranya Neeza hari ini. Kenapa eh? Hehe. Betul ini nak tahu? Entri hari ini cukup istimewa sekali, khas untuk pembaca blog Neeza, jadi kenalah  baca sampai habis. Ngeee~ Recently, I tried to use one of the international products, after I read the entry write by Izzah Harriraf. Well, you know me, I love so much to try new products, especially skincare. Alhamdulillah, my face does not have any problem when every time I change to a new product.

So, produk yang paling latest Neeza cuba ialah Mario Badescu.

Seriously, for the first time I use this product, I fall in love with it!

Dah ada partner! Yeayyy!
I had tried on two products by Mario Badescu, Enzyme Revitalizing Mask and Special Healing Powder. At first, nak try White Mask, tapi dah habis stock. Baru berangan nak putih. Hehe. Tapi tak ada banyak beza pun Enzyme Revitalizing Mask pun. Pilih Special Healing Powder pun sebab nak ada peneman pada berus Bobbie Brown. But those products really helpful in reducing acne /kurangkan jerawat!

Enzyme Revitalizing Mask


Harga: RM110.00
Keistimewaannya: Sesuai untuk semua jenis kulit. Kandungan dalam produk seperti betik dan ekstrak anggur (ada antioksida vitamin A dan E) buat kulit lebih naik seri, lembut dan bersinar-sinar. Tekstur ringan, kurangkan jerawat dekat muka dan kurangkan kemerahan kulit muka terutama yang selalu terdedah dengan cahaya matahari.

Tak reti sangat sebenarnya sapu tapi serius enjoy pakai mask ini. Hehe
Pendapat Neeza: Wangi, ringan, dan berkesan! Memang betul kurangkan kemerahan di kulit muka terutama cuaca panas sebab Neeza ini jenis kulit putih *bukan nak perasan, tapi memang ada darah kacukan Chinese* .Problem untuk kulit putih ini memang selalu nampak merah dekat pipi dan dagu, tak payah blusher, hehe. Tapi selalu nampak dengan jelas jerawat dan blackhead.

Bila pakai mask ini, boleh nampak ada perubahan, dah tak merah sangat, jerawat kecut dan paling best dapat kurangkan stress. Dah penat-penat kerja *12 jam*, balik rumah terapikan kulit, sebelum terlelap 20 minit, pakai mask ini dulu, serius, I syorkan mask ini! It's such a wonderful moment.

Special Healing Powder

Harga: RM67.00
Keistimewaannya: Diformulasikan untuk kulit yang berminyak, membantu dalam mengurangkan pores dan iritasi terutama di bahagian T-zone dan membantu seimbangkan minyak dalam kulit muka.

Ignore mata panda kerja 12 jam :')
Pendapat Neeza: Best sangat guna produk ini sebab walaupun jenis kulit Neeza ini jenis kombinasi, tapi memang Neeza ada problem dengan T-zone, berminyak dan pores sangat jelas kelihatan and my make up always ruined! Nak menangis rasanya. Huhu, tetapi bila pakai produk ini, dah tak payah risau sangat dah. Bahagian T-zone dah tak berminyak sangat dan pores dah tak nampak sangat dah sebab dah makin kecil. Selalunya Neeza guna special healing powder ini selepas sapu BB cream. It's acts like loose powder.

TIPS: Actually dalam bekas ini dah provide dengan span tetapi sapuan terbaik adalah bersama berus! Supaya nampak lagi natural gitu~ That’s’ my Bobbie Brown dah ada teman dah. Hehe.

Seriously, I give  5 stars for both products. Belum produk lain-lain ini *mula dah tamak* Hehe. Banyak tau sebenarnya produk Mario Badescu ini, kebanyakan memang membantu dalam masalah kulit terutama jerawat sebab Mario Badescu ini diibaratkan sebagai pakar jerawat. So, let’s have a try on Mario Badescu! Tak rugi tau~ Berbaloi-baloi.

Mana nak dapatkan ini Neeza?

Okey, sesiapa yang selalu pergi Saphora, bolehlah try a look into this product. But, untuk yang duduk jauh dari Saphora macam Neeza ini, mana nak dapat produk Mario Badescu ini? Boleh dapatkan DI SINI! Serius, servis dari Luxola memang tip top dan berkualiti terutama dari segi  cepat dalam pengurusan jual beli dan penghantaran! Tak tipu okey~ perkara inilah paling iolls cerewet but Luxola memang terbaik!! Ditambah lagi Luxola selalu bagi discount/promo buat pelanggannya. :-D


Nampak harga Mario Badescu ini agak tinggi sikit tetapi buat pembaca-pembaca blog ini, Luxola buat promo sebanyak… jeng..jeng.. bukan 5, bukan 10 tapi..

SEBANYAK 15%!!!

Wuhuuu~ macam mana nak dapatkan?

Bila korang dah pilih produk yang nak dibeli, mana-mana produk Mario Badescu*bukan hanya 2 produk ini sahaja* bila nak buat pembayaran, masukkan promo code “BLX-HANEEZA”  dan  you alls dapat menikmati promo tersebut. *yeayy, besar tau discount itu* Hanya untuk sebulan sahaja TAU~ Jangan fikir lama-lama. Tak rugi pun malah berbaloi-baloi. Lovely, come on! Grab  and try it now~

Salam sayang,
-Haneeza Mohamad-

1 comment:

No word verification needed. You are freely to drop any comments includes opinion and suggestion here. Thank you :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.