Wednesday, 23 October 2013

Keputusan Nekad dan Salam Terakhir

* Assalammualaikum*

#last gambarku bersama roomate, me? at the middle lorh :-p
Hye readers. Such a long time I think I am not update my blog. Yeah~ rindu weyh. Namun apakah daya, masa sangat mencemburui. Lebih-lebih minggu ini. Yeah~ this week is study week for matric student, this Friday dah start our big exam, PSPM, then hari Isnin sampai hari Rabu ada pula MUET exam (speaking). Memang busy you alls. ;)

Yeah, termasuklah Neeza, busy pada awalnya. Namun tak lagi sebab now Neeza sedang tunggu masa nak keluar. Keluar? Kenapa? Pergi mana? Amboi, banyak pula soalannya. Sabar, relax~relax dulu. Relax bersama kit kat ;) -Zizan Razak- Huhu.. okey, now let me explain everything, one by one okey my dear readers. :-)

This is a hardest result that I have to make. For my future. Yeah~ hari Isnin hari itu adalah hari yang paling nervous untuk Neeza. Dahlah pagi itu MUET, susah gila punya soalan. Huh, then petang itu pula keluar keputusan kemasukan kali kedua untuk program Diploma/Asasi Universiti Teknologi Mara (UiTM). Penantian selama berbulan-bulan. 3 bulan weyh! Ingat kejap. Hari-hari duduk usyha portal itu dah sampai jadi habit kena buka setiap hari. Memang PARAH! But syukur alhamdulillah, I get the second chance, yeah, I got it!!! Thanks Allah. :'(


Terus terang Neeza memang apply senyap-senyap, without anyone knows except my best friend. Bukan Neeza tak bersyukur dapat masuk matrik. Maklumlah semua berfikiran, masuk matrik ini bukan calang-calang, budak pandai. Namun, Neeza sedar di mana tahap kemampuan Neeza. Neeza tak minat Sains. I am cannot carry on. Seriously,tanggapan Neeza memang salah dulu dalam entri BACA INI !!. Neeza ingat masuk Matrik, even kita tak minat, kita boleh bawa macam masa form 4 dulu (kena paksa ambil sebab budak-budak kelas atas memang kena ambil Sains Tulen). Ya adik-adikku, sila pelajari dari kesilapan akak ini yer. Matrik dan Form 4 sangat berbeza. Percayalah~

Habis itu kenapa masuk juga Matrik? Dulu bukan dah dapat juga ke UPU, Asasi Undang-undang UiTM dekat Kuantan then tolak? Tak ke sayang, tak ke rasa bodoh dan rugi okey lagi beberapa bulan nak habis Matrik? Hmm, Neeza masa itu buat keputusan atas beberapa faktor. Tak perlulah nak jelaskan kenapa sebab kalau cerita 3 hari 3 malam confirm tak habis. Neeza ada terangkan di Facebook. Semua statement ini dah cukup menjelaskan tentang semuanya yer.


Jadi, sebelum kaki ini melangkah keluar dari KMJ dan secara rasmi bukan student KMJ esok, kepada kawan-kawan, jangan lupa dekat Neeza yer~ :'(


And say hello to the new world, kot hitam putih, wait for me there! 16 November~ Big day! ;-)


p/s: Sedih nak update entri ini. Walaupun gembira sebab dapat course impian Neeza selama ini dan Neeza dah buat keputusan namun Neeza sedih juga tahu tak. Even hampir 5 bulan berada di sini, namun banyak kenangan terpahat di sini. Waaaaa!!! Ya Allah, berikanlah aku kekuatan untuk berpisah dan mengucapkan selamat tinggal kepada mereka esok. :'(

#MT16

#Roomates F 2.7

Salam sayang semua ! :')
-Haneeza Mohamad-

5 comments:

  1. biar sedih skarang tapi bukan akan datang... btw, good luck amal doakan :)

    ReplyDelete
  2. all the best! slmt mnjdi warga UiTM dihatiku :)

    ReplyDelete
  3. Hye rakan blogger , ain dtg singgah sini dan komen, singgah lah blog ain
    BLOG AIN DISINI
    follow jugak, NAK LANGSINGKAN BADAN?, KLIK SINI : JOM LANGSING BERSAMA ;)

    ReplyDelete

No word verification needed. You are freely to drop any comments includes opinion and suggestion here. Thank you :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.