Friday, 22 March 2013

My Result SPM

*Assalammualaikum*

*RENTETAN KISAH NEEZA PADA HARI KHAMIS,21 MAC 2013*

KEPUTUSAN SPM 2012 DIUMUMKAN

Hye you alls !! Huh..lega rasanya bila penantian menakutkan khususnya untuk student yang ambil SPM telah berakhir. Maklumlah hari ini kan adalah keputusan SPM 2012 diumumkan. Memang scary mary yooou...!!!


Neeza sampai tak boleh tidur lena malam tadi.Bangun pun awal sangat.So,Neeza gunakannya untuk buat solat Tahajud,Hajat dan Istikharah.Gerak hati Neeza pun dah nyatakan Neeza dapat berapa cuma mulut Neeza menidakkan.Yelah~cuma target tinggi sikit je.

Neeza sampai ke sekolah pun lambat,nearly to 10 o'clock.Kalau sampai awal sangat pun,majlis belum berlangsung.Neeza pergi seorang je.Lagipun Neeza dah biasakan diri ambil keputusan sendirian.Yelah better kalau result teruk,nangis seorang-seorang takpun dengan kawan-kawan.Hihi..adalah juga sedikit jealous tengok  ramai kawan yang ambil result dengan parents. XD

Majlis start pukul 11.Kawan-kawan semua dah dedar.Semua cakap " cepatlah bagi,aku dah gemuruh ini " atau pun "cepatlah bagi result itu,hati dah resah gelisah,jantung makin dup dap".Well,majlis kenalah ada ucapan and etc.Hormati majlis even hati dah tak sabar.Huahaha..Apapun tahniah untuk sekolah Neeza sebab semua subjek 100% lulus dan CGPA meningkat dari 3.8 ke 3.4.Hihi,nampaknya adik junior kena maintain dan tingkatkanlah keputusan ini.Huhu

Dalam pukul 11.30 habislah majlis dan ramai pelajar pun serbu ke kaunter-kaunter cikgu kelas masing-masing.Neeza masih relax sebab malas nak rebut-rebut.Hihi,then dah kurang sikit,baru Neeza pergi.Huaaaa~dapat slip je,Neeza tak terus tengok.

Bila Si Pika datang ke Neeza and bertukar slip baru Neeza tahu dapat berapa.Well~~kami sama-sama dapat 5A.Alhamdullilah.Walaupun Neeza sedikit terkilan tak capat target iaitu untuk mendapat 6A.Apa apa pun sykur ke hadrat Illahi sebab dah kurniakan keputusan yang baik untuk Neeza.Alhamdullilah.

Nak tahu result SPM Neeza?Sorry,Neeza tak dapat nak tangkap gambar sebab ada problem sikit.Wayar handphone dah hilang ke mana !! Ini result real punya. Nanti Neeza dah jumpa wayar itu,Neeza upload ok :)

A+ Bahasa Melayu 
A-  Bahasa Inggeris 
A   Mathematics 
A   Pendidikan Islam 
A+ Sejarah 
B   Additional Mathematics 
B   Chemistry 
B   Physics 
B+ Biology 

Alhamdullilah,Neeza tak ada C or D.Neeza pun tak sangka sebab Neeza target subjek science credit sahaja.Syukur alhamdullilah dapat B.Neeza dah cukup puas hati.Terima kasih Allah.Lepas dapat result Neeza dan Pika jumpa cikgu-cikgu.Biarpun tak dapat result straight A's namun Neeza mahu berkongsi kegembiraan bersama cikgu.Ada kawan Neeza ada yang cakap keputusan Neeza  ini " kan bagus B ni jadi A,boleh ke kau naik pentas " hmm~dah tak ada rezeki.Ini pun dah lebih cukup untuk Neeza sebab Neeza bukanlah kategori pelajar cemerlang sains tulen macam kawan-kawan lain.

Cikgu pertama Neeza yang Neeza jumpa ialah Cikgu Sarah.My beautiful History teacher.Bila jumpa je cikgu Sarah,cikgu terus tanya "Neeza,berapa?? " Then Neeza pun senyum and said "dapat A+ cikgu !!" Cikgu happy sangat. Bila tengok muka cikgu berseri-seri , rasa bahagia itu amat sangat sebab dapat membahagiakan cikgu. Alhamdullilah,sekolah Neeza dapat 28 orang A+ dalam sejarah.

Masa Neeza jumpa cikgu Sarah , Dyla dan Miera kebetulan ada. Mereka sempat usik Neeza " tak sia-sialah buat essay macam karangan BM" amboi!korunk ini kan?? :D Haha,then jumpalah cikgu subjek-subjek.lain dan cikgu kesayangan masa di tingkatan 4.Cuma Neeza ralat bila English teacher kata" i supposed you to get A" sedih !!! waaaaaaaaaaaaa~~

Then jumpa cikgu Jamilah,my BM teacher siap tanya "berapa kali ko dapat A dalam kelas cikgu?" erkkk ,Neeza cakap "rasanya sekali je kot..haha".Cikgu kata "tak apalah kedekut-kedekut saya dapat juga awak A+" hehe,cikgu nih..buat lawak pula,then jumpa cikgu Maspupah my lovely kesayangan,dia siap tengok result Neeza and siap bagi hadiah . Terima kasih cikgu sayang :)

Then jumpalah ramai cikgu-cikgu lain,yang ajar subjek2 lain,semua peluk dan ucapkan tahniah cuma sedihnya tak dapat jumpa cikgu Physics.Physics Neeza target lulus je.Yelah,trial cukup makan 40 markah.Apa pun nanti Neeza datang sekolah lagi *nak jumpa kaunselor* Neeza nak jumpa cikgu juga.

Neeza pun balik agak lambat tadi around 12.30.Haha~~jumpa ramai cikgu.Apa apa pun Neeza nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua cikgu-cikgu,dari tadika,sekolah rendah sehinggalah sekolah menengah yang telah bersusah payah yang mengajar Neeza selama ini, Jasa cikgu Neeza tak dapat nak lupakan.Neeza ingin mohon maaf sekiranya Neeza ada salah dan silap selama ini. Dan inilah sahaja yang Neeza mampu persembahkan.Neeza dah cuba yang terbaik. Doakan Neeza berjaya di luar sana ya cikgu! Amin :')

Dan kepada semua kawan-kawan terutama adik-adik yang bakal nak ambil SPM,jangan main-main,terutama adik-adik form 4.Akak ada juga rasa terkilan,masa form 4 akak main-main.Bila form 5,dah tak sempat nak catch up.Baru dapat faham sikit dah exam SPM !! So,please take my lesson. Jangan adik-adik ulangi kesilapan akak nih.Dari form 4 adik dah kena struggle fahamkan betul-betul.Form 5,dah tak ada masalah untuk you alls nak catch up. Ingat ye!!

So,itulah sahaja perkongsian Neeza hari ini.Maaf sangat-sangat Neeza bukan nak menunjuk sebab keputusan Neeza pun biasa-biasa sahaja.Sekadar untuk berkongsi kegembiraan dan juga berkongsi pengalaman dan kesilapan Neeza masa nak SPM dulu.Yang baik dijadikan teladan yang kurang baik dijadikan sepadan dan pengajaran. Sekalung tahniah buat semua kawan-kawan yang ambil SPM tahun 2012.Good luck untuk adik-adik yang bakal SPM nanti.All the best!  Salam sayang :)




P/S: 1 part dah habis dah..now another part..tunggu tawaran matrik and nak isi borang UPU dan guru.pening kepala oden nak pilih course apa..huhu~~


40 comments:

  1. tahniah neeza...kakak tumpang gembira untuk neeza...

    ReplyDelete
  2. tahniah :) result kita sama geng~ hehe

    ReplyDelete
  3. congrat... good job dear hihi

    ReplyDelete
  4. tahniah Neeza. cemerlang tu..

    ReplyDelete
  5. Tahniah Adik.Semoga Dapat Menyambung Pelajaran dan Menjadi Seorang Yang Berjaya Di dunia dan Akhirat. Amin Ya Rabbal Alamin :)

    Do Visit http://aisyahaqila.blogspot.com/ TQ :)

    ReplyDelete
  6. taniah sis.. heheheh next year wani pulak ambek spm.. :D

    ReplyDelete
  7. tahniah adik pandai :) ... all the best .. semoga boleh sambung pelajaran ke institusi pilihan :)

    ReplyDelete
  8. Congrates!!

    #speechless ramai cemerlang :)

    ReplyDelete
  9. @Ubaidullah Jaafar terima kasih abang ubaidullah..hihi,abang lagi power.. XD

    ReplyDelete
  10. @AISYAH AQILA terima kasih sangat2x atas doa akak..amin2x ya rabalalamin.. :)

    ReplyDelete
  11. @hafiz hafizol terima kasih abang hensem..hihi..amin,adik pun pening nak pilihan~~

    ReplyDelete
  12. @Siti Sarah thanks cikgu..atas berkat doa dan tunjuk ajar cikgu..hehe

    ReplyDelete
  13. wahhh.. tahniah ! All the best for your future nanti . btw. done follow you! :)

    ReplyDelete
  14. @CIK i l y alhamdullillah..amin~~thanks dear ..done to0.. :)

    ReplyDelete
  15. hey ! Tahniah :D i'm happy for you . btw , anda di-tag dalam contest 'The Longest Giveaway Ever by Ain' --> http://primadonny98.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. congrtas.. dah masuk universiti nanti boleh cipta semangat dan target baru.. sentiasa genggam dgn erat..

    ReplyDelete
  17. @Ara Nadea thanks..amin..target nak belajar sungguh2x and dapat dekan..amin~doakan neeza ye ! :)

    ReplyDelete
  18. tahniah dear... semoga terus sukses in future..

    ReplyDelete
  19. tahniah neeza ^^ saya pun spm 2012 gak :)
    http://caeshashi.blogspot.com/2013/03/good-news-spm.html

    ReplyDelete
  20. Tahniah! ^^

    Alhamdulillah, kita pun 5A1B+3B.. Tapi kita budak Kesusasteraan Melayu jee :)

    Goodluck nanti, pilih Universiti betulbetul ^^

    ReplyDelete
  21. Tahniah !! :) Selamat maju jaya... Good luck untuk kehidupan di alam ipta :)

    ReplyDelete
  22. congrats neeza..lawa results.. hihi

    ReplyDelete
  23. Akak, saya bakal dapat result esok. NERVOUS! Saya paling risau Chemistry. Akak masa trial Chemist dapat apa ya? Tq

    ReplyDelete

No word verification needed. You are freely to drop any comments includes opinion and suggestion here. Thank you :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 JIAKREATIFELT.